CSS probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans De Ridder

Hans De Ridder

07/01/2018 01:03:35
Quote Anchor link
Ik ben een website aan het fatsoeneren.
Nu laat ik in een loop wat gegevens, afbeeldingen, en documenten plaatsen.
Er is een stukje tekst dat ineens een link is geworden.
Ben al een poosje bezig geweest.
Maar krijg het niet meer goed.
Wanneer ik het bovenste stuk (in PHP) weghaal, is het weer gewone tekst volgens de CSS.
De tekst gaat over de $naam en de $functie1, $functie2.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<li rel="colorbox">
<?php
$a
= $image['thumb_path'];
$b = $image['file_title'];
if($tekoop == "")
{

echo '<img src="'. $a.'" alt ="'. $b. '" title = "geen document">';
}
else {
echo '<a href ="'.$tekoop.'" class="embed-link"><img src="'.$a.'" rel="colorbox" alt="Aanbod van&nbsp;'.$naam.'"</a>';
}

?>


<div class = "special" style = "text-align: center;">
<?php echo $naam ?><br>
<?php echo $functie1.' / '.$functie2 ?>
<br>
.
.
.
.
</div>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
#special {
    position: relative;
    width: 158px;
height: 75px;
    color: #fffff;
    margin-top: 5px;
    display: in-block;
    cursor: hand;
text-align: center;
padding: 2px, 2px, 2px, 2px;
padding-top: 4px;
overflow-x: hidden;
overflow-y: hidden;
    border-top: 1px solid #233d47;
    border-left: 1px solid #233d47;
    border-right: 1px solid #204656;
    border-bottom: 1px solid #204656;
    -moz-border-radius: 5px;
    -webkit-border-radius: 5px;
    border-radius: 5px;
}
Gewijzigd op 08/01/2018 10:31:18 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 05:27:40
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/01/2018 01:12:06
Quote Anchor link
regel 9, de img-tag heeft geen sluitend haakje (>) voor de </a>.

Je kunt overigens in en uit een PHP blok springen, dat zou e.e.a. stukken leesbaarder kunnen maken.

Vergelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($tekoop == "")
{

    ?>
<img src="<?php echo $a ?>" alt="<?php echo $b ?>" title="geen document"><?php
} else {
    ?>
<a href ="<?php echo $tekoop ?>" class="embed-link"><img src="<?php echo $a ?>" rel="colorbox" alt="Aanbod van <?php echo $naam ?>"></a><?php
}
?>

En voor de goede orde zou je over $a, $b, $tekoop en $naam htmlspecialchars() moeten gooien, om enige betekenis die deze waarden mogelijk hebben binnen HTML te neutraliseren (onder het mom "escape output").
Gewijzigd op 07/01/2018 01:13:17 door Thomas van den Heuvel
 
Hans De Ridder

Hans De Ridder

07/01/2018 11:58:20
Quote Anchor link
Bedankt Thomas.
Dat was inderdaad de oplossing.
Beetje te lang op lopen turen denk ik, haha.
De $a en $b zijn daar even onder die naam neergezet om te testen.
Krijgen een meer functionele naam.
Maar bedankt voor de tips.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2018 10:32:04
Quote Anchor link
Het helpt altijd om je HTML-code door de W3-validator te halen als je merkt dat er vreemde dingen gebeuren m.b.t. je opmaak.
 
Ivo P

Ivo P

08/01/2018 10:51:38
Quote Anchor link
waarom al die extra spaties?

bijvoorbeeld: <div class = "special" style = "text-align: center;">

ik heb het niet getest, maar kan me voorstellen dat in elk geval sommige browsers zouden kunnen vinden dat class en style nu leeg zijn en dat er nog wat onbegrepen properties zijn "speciaal" en "text...;"

Hetzelfde geldt voor je img en a tags.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.