CSS probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymond Oomen

Raymond Oomen

10/09/2008 16:06:00
Quote Anchor link
Ik ben op het moment bezig een portfolio te maken nou heb ik de onderkant in het middenstuk geplaatst, en dan aan de onderkant van het middenstuk geplaatst maar als ik nu afbeeldingen in het middenstuk plaats, dan verschuift de onderkant verder naar beneden. Weet iemand hoe ik dit op kan lossen??
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 21:15:52
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

10/09/2008 16:09:00
Quote Anchor link
kun je dat ergens online laten zien, want het is niet duidelijk wat jij bedoelt/wilt?
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

10/09/2008 16:12:00
Quote Anchor link
Ben er ook achter dat de pagina door elkaar wordt gegooid op mijn laptop (breder scherm)

Dit heb ik nu:
http://test.darkdimensions.nl/portfolio/

dit is het css van middenstuk en onderkant:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
.midden {
    float:left;
    margin-left:0px;
    margin-top:0px;
    height:516px;
    width:773px;
    background-color:#989898;
    }
.onderkant {
    float:left;
    vertical-align:text-bottom;
    background-image:url(images/index_11.gif);
    width:773;
    height:83;
    }


En hier mijn html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
<body>

    <
div class="top">
    <
/div>
        <
div class="links">
        <
/div>
        <
div class="midden">
            <
img src="images/index_11.gif" class="plaatje">

        <
div class="onderkant">
            <
/div>
            
        <
/div>
        
        <
div class="rechts">
        <
/div>

<
div class="bottom">
<
/div>
<
/div>
<
/body>
?>


Edit:
Quote:
Mischien dat je ook het probleem weet waardoor de rechterkant onder komt te staan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond Oomen
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

10/09/2008 16:22:00
Quote Anchor link
ik denk dat je div bottom een attribute clear=both moet geven, zodat de bovenliggende dives niet erover heen komen...verder is het foto niet duidelijk en je probleembeschrijving ook niet...
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

10/09/2008 16:37:00
Quote Anchor link
als je nu kijkt bij mijn portfolio dan zie je een grote balk (waarvan je wel begrijpt dat die daar niet hoort) die moet onderaan staan en dat lukt alleen als ik hem in de div "midden" zet, maar zodra ik afbeeldingen in de div "midden" zet dan gaat die balk buiten beeld

snap je??
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

10/09/2008 16:49:00
Quote Anchor link
nou goed door die foto's zie ik het bos niet meer, maar kun je anders die foto's verwijderen en enkel tekst neerzetten, dan wordt het in een keer duidelijker! dan kunnen wij gaan analyseren wat er niet klopt in je CSS code ;)
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

10/09/2008 16:53:00
Quote Anchor link
welke foto's?? er staat een afbeelding in buiten het uiterlijk van het portfolio om
edit:
Quote:
Weet iemand toevallig ook hoe je bestanden uit een map automatisch in het portfolio te zetten "Zonder PHP" het is namelijk een schoolopdracht en mag geen PHP gebruiken :S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymond Oomen
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

10/09/2008 22:35:00
Quote Anchor link
hey,
met foto's bedoel ik die achtergronden....ik krijg al hoofdpijn, als ik die achtergronden zie, laat staan die CSS code analyseren...
trouwens misschien een tip voor je...je kan je CSS code voorzien van commentaar...ik wil je best helpen, maar het moet een beetje overzichtelijker...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/09/2008 22:41:00
Quote Anchor link
Het enige dat je hoeft te doen is je afbeeldingen in een div zetten en die een vaste hoogte geven en een overflow: auto. Dan krijgt hij automatisch een scrollbalk als het nodig is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.