CSS resolutie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

22/02/2011 17:19:10
Quote Anchor link
Als ik mijn website open op een resolutie van 1176 bij 664 staan de buttons over elkaar heen, maar als ik de website open op een resolutie van 1768 bij 992 staat het gewoon goed.De procenten heb ik uit mijn photoshop bestand gehaald.Weet iemand waar de fout ligt?
Het gaat om dit stukje:
#myworkbutton
{
position:absolute;
width:206px;
height:38px;
margin-top:5.9%;
margin-left:33%;
}

#aboutmebutton
{
position:absolute;
width:206px;
height:38px;
margin-top:5.9%;
margin-left:47%;
}

#contactbutton
{
position:absolute;
width:206px;
height:38px;
margin-top:5.9%;
margin-left:61%;
}
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 13:27:19
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2011 17:38:27
Quote Anchor link
De fout ligt hem in de procenten. Want dat verschilt per resolutie (want 10% van 1700 is wat anders dan 10% van 1200). Het beste is om alles in pixels te zetten.

Nog beter is het om ze met floats naast elkaar te zetten, dan heb je geen margin meer nodig.
Gewijzigd op 22/02/2011 17:38:58 door Wouter J
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

22/02/2011 17:42:57
Quote Anchor link
Wouter J op 22/02/2011 17:38:27:
De fout ligt hem in de procenten. Want dat verschilt per resolutie (want 10% van 1700 is wat anders dan 10% van 1200). Het beste is om alles in pixels te zetten.

Nog beter is het om ze met floats naast elkaar te zetten, dan heb je geen margin meer nodig.

Als ik alles in pixels zet dan staat het rechts van mijn scherm,omdat het dan niet meegaat met de resolutie.
En als ik alles met float naast elkaar zet dan komt het niet meer goed uit met de content,want de 1ste button moet gelijk staan met de content en de 3de button moet gelijk staan met de content.
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2011 18:05:26
Quote Anchor link
Kun je dan misschien even een online voorbeeldje geven? Dat werkt altijd wat makkelijker.
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

22/02/2011 18:33:13
Quote Anchor link
Wouter J op 22/02/2011 18:05:26:
Kun je dan misschien even een online voorbeeldje geven? Dat werkt altijd wat makkelijker.

Hier een voorbeeldje http://flagrace.xentia.nl/Website%20Denice/denice.html
 
Wouter J

Wouter J

23/02/2011 14:21:49
Quote Anchor link
Je werkt overal met position: absolute; dit is nergens voor nodig en is vaak ook niet heel goed.

Zonder position: absolute; en met float kan je deze pagina veel mooier en beter maken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/02/2011 15:12:33
Quote Anchor link
Heb je hier al eens rond gekeken?

http://www.sceneone.nl/

css tutorial met oa. een onderdeel positionering
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

23/02/2011 19:56:45
Quote Anchor link
Kris Peeters op 23/02/2011 15:12:33:
Heb je hier al eens rond gekeken?

http://www.sceneone.nl/

css tutorial met oa. een onderdeel positionering

Tnx!
Alles staat nu op de goede plek gepositioneerd met relative.Alleen de 1ste button neemt de 2de en 3de mee.
Ik weet wel dat dat komt door de %, maar als ik dan pixels zet neemt een hoge resolutie de buttons weer mee(en dan komt alles rechts te staan).
Dit is dat stukje code:
.myworkbutton
{
position:relative;
width:206px;
height:38px;
left:33%;
top:5.9%;
}

.aboutmebutton
{
position:relative;
width:206px;
height:38px;
left:45%;
top:5.9%;
}
.contactbutton
{
position:relative;
width:206px;
height:38px;
left:61%;
top:5.9%;
}
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/02/2011 20:01:36
Quote Anchor link
mischien dat je dat met float oplossen
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

26/02/2011 16:16:59
Quote Anchor link
Het staat allemaal goed nu.
Maar nu heb ik nog 2 vragen als ik van mijn submenu links maak veranderd gelijk de kleur en wordt het onderstreept.
Ook heb ik een rollover effect alleen als je op de 1ste link gaat staan gaan de onderste links een beetje naar beneden.
Hoe kan ik dit oplossen?
Dit is mijn code:
<div id="left">
<ul>
<a class="link1" href="webdesign.php">Webdesign</a>
<div style="margin-top:33px;"></div>
<a class="link2" href="logoenhuisstijl.php">Logo en huisstijl</a>
<div style="margin-top:33px;"></div>
<a class="link3" href="drukwerk.php">Drukwerk</a>
<div style="margin-top:33px;"></div>
<a class="link4" href="schilderijen.php">Schilderijen</a>
<div style="margin-top:33px;"></div>
<a class="link5" href="tekoop.php">Te koop</a>
</ul>
</div>
#left ul
{
float:left;
list-style:none;
width:100px;
margin:60px 0px 0px 0px;
color:#FFF;
font-style:normal;
font-family:Verdana;
font-size:10px;
}
a.link1:hover,a.link1:active
{
background-image:url(rollover_submenu.jpg);
display:block;
width:132px;
height:32px;
}
a.link2:hover,a.link2:active
{
background-image:url(rollover_submenu.jpg);
display:block;
width:132px;
height:32px;
}
a.link3:hover,a.link3:active
{
background-image:url(rollover_submenu.jpg);
display:block;
width:132px;
height:32px;
}
a.link4:hover,a.link4:active
{
background-image:url(rollover_submenu.jpg);
display:block;
width:132px;
height:32px;
}
a.link5:hover,a.link5:active
{
background-image:url(rollover_submenu.jpg);
display:block;
width:132px;
height:32px;
}
 
Wouter J

Wouter J

26/02/2011 16:55:04
Quote Anchor link
Mitchoit Patron op 23/02/2011 19:56:45:
gepositioneerd met relative

Als je goed script heb je helemaal geen position nodig voor zoiets.
Mitchoit Patron op 26/02/2011 16:16:59:
Maar nu heb ik nog 2 vragen als ik van mijn submenu links maak veranderd gelijk de kleur en wordt het onderstreept.

Doormiddel van de anchor tag aan te spreken kan je de kleur veranderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a {
 color: #000; // #000 is zwart
}


En door middel van CSS: text-decoration kan je voorkomen dat er een lijn onderstaat.
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

26/02/2011 16:58:36
Quote Anchor link
Wouter J op 26/02/2011 16:55:04:
Mitchoit Patron op 23/02/2011 19:56:45:
gepositioneerd met relative

Als je goed script heb je helemaal geen position nodig voor zoiets.
Mitchoit Patron op 26/02/2011 16:16:59:
Maar nu heb ik nog 2 vragen als ik van mijn submenu links maak veranderd gelijk de kleur en wordt het onderstreept.

Doormiddel van de anchor tag aan te spreken kan je de kleur veranderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
a {
 color: #000; // #000 is zwart
}


En door middel van CSS: text-decoration kan je voorkomen dat er een lijn onderstaat.

Ja oke maar ik heb daarboven tog al de kleur en lettertype enz gezet.
 
Wouter J

Wouter J

26/02/2011 17:21:24
Quote Anchor link
Mitchoit Patron op 26/02/2011 16:58:36:
Ja oke maar ik heb daarboven tog al de kleur en lettertype enz gezet.

Alleen voor de ul. Anchor tags (<a>) hebben standaard een color: #00F; en die moet je dus aanpassen speciaal voor de anchor tag.
 
Mitchoit Patron

Mitchoit Patron

26/02/2011 17:27:21
Quote Anchor link
Wouter J op 26/02/2011 17:21:24:
Mitchoit Patron op 26/02/2011 16:58:36:
Ja oke maar ik heb daarboven tog al de kleur en lettertype enz gezet.

Alleen voor de ul. Anchor tags (<a>) hebben standaard een color: #00F; en die moet je dus aanpassen speciaal voor de anchor tag.

oke tnx!

Toevoeging op 26/02/2011 20:39:30:

Hoe kan ik mijn link precies in het midden van mijn rollover krijgen?
Check: http://flagrace.xentia.nl/Website%20Denice/denice.html
Ik heb al geprobeerd text-align en margin:auto maar werkt niet.
Gewijzigd op 26/02/2011 20:39:11 door Mitchoit Patron
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.