css submit button

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel

Roel

27/12/2005 17:12:00
Quote Anchor link
Hallo, hoe verplaats ik de tekst in een submit button bijvoorbeeld 1px naar onder ?
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 15:32:53
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2005 17:14:00
Quote Anchor link
padding-top: 1px;

edit: toepassen op je submit button
Gewijzigd op 27/12/2005 17:14:00 door Jan Koehoorn
 
Roel

Roel

27/12/2005 17:20:00
Quote Anchor link
oke dankjewel. En naar rechts ? want mijn button wordt dan gewoon groter
 
Alfred -

Alfred -

27/12/2005 17:22:00
Quote Anchor link
padding-right ?
 
Roel

Roel

27/12/2005 17:25:00
Quote Anchor link
als ik de teskt naar rechts wil moet ik denk ik sowieso padding-left gebruiken, maar dan nog dan wordt mijn button groter, dat is niet de bedoeling ik wil alleen de tekst verplaatsen niet de button groter maken
 
Alfred -

Alfred -

27/12/2005 17:30:00
Quote Anchor link
Probeer dan margin eens?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2005 17:36:00
Quote Anchor link
Als je je button niet groter wilt maken:

padding-left: 1;
padding-right: -1;

Soms is het een beetje pielen met getallen tot het werkt.
Gewijzigd op 27/12/2005 17:37:00 door Jan Koehoorn
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2005 17:40:00
Quote Anchor link
Als je trouwens een shortcut wilt voor margin en padding:

padding: 1px 2px 3px 4px;

betekent: boven rechts onder midden. Dus boven beginnen en dan met de klok meedenken.

Het kan ook zo:
padding: 1px 3px;

betekent: boven en onder 1, rechts en links 3.

In het geval van buttons: als je echt wilt dat ze er in alle browsers precies hetzelfde uitzien, kun je beter een input type image maken en gaan PhotoShoppen.
 
Roel

Roel

27/12/2005 18:02:00
Quote Anchor link
Oke bedankt, ik krijg het echter in opera helemaal niet werkend en in IE werkt -1px niet, Ik denk dat ik maar van het idee afstap tenzij ik iets vind wat wel cross browser compatible is :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/12/2005 18:07:00
Quote Anchor link
Ja, dat bedoelde ik met de laatste alinea van mijn vorige post. De browser renderen allemaal hun buttons anders. Een input type image submit ook een formulier. Je moet alleen wel checken met $_SERVER['REQUEST_METHOD'].
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.