CSS vraag?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick

Nick

20/05/2009 21:11:00
Quote Anchor link
Ik heb drie plaatjes
bodytop.png
bodycenter.png
bodybottom.png

nou zijn er dus twee problemen de tekst gaat uit het plaatje.
en de tweede als ik de pagina verklein zoals je op het tweede plaatje ziet dan is het heel raar.

hier hoe het eruit ziet:
Afbeelding

tweede probleem Afbeelding


stukje code css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
body {
background-color: #ff99ff;
color: #000000;
}

#header {
text-align: left;
background: url('images/header.png') center no-repeat;
height: 250px;
}

.logo {
    float: left;
    padding-left: 165px;
    padding-top: 40px;
    padding-right: 10px;
    padding-bottom: 4px;
}

#bodytop {
background: url('images/bodytop.png') center no-repeat;
height: 44px;
}

#bodycenter {
background: url('images/bodycenter.png') center repeat-y;
text-align: left;
padding-left: 180px;
}

#bodybottom{
background: url('images/bodybottom.png') center repeat-y;
height: 44px;
}

#copyright{
color:;
text-align: center;
}


stukje code HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
   <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
<head>
<title>iCall - De online agenda voor iedereen!</title>
<link rel="shortcut icon" href="images/favicon.ico" type="image/x-icon">
<link href="stylesheet.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

</head>
<body>


<div id="header"><img class="logo" src='images/logo.png'></div>
<div id="bodytop"></div>
<div id="bodycenter">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam consectetur auctor nisi, sed scelerisque enim euismod ac. Nullam nec tortor ligula. Mauris vulputate tortor non urna eleifend in eleifend eros blandit. Sed arcu est, condimentum vitae suscipit eget, porta sit amet leo. Nunc at orci in nibh gravida scelerisque. In accumsan tellus enim, vel molestie diam. Proin suscipit lorem vel ipsum mattis semper. Nulla facilisi. Nam dictum nunc sed sapien blandit id ullamcorper nisi semper. Vivamus euismod accumsan augue, eget semper lacus mollis sit amet. Fusce facilisis euismod congue. Maecenas volutpat ornare ligula et semper.
<br />
<br />Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam consectetur auctor nisi, sed scelerisque enim euismod ac. Nullam nec tortor ligula. Mauris vulputate tortor non urna eleifend in eleifend eros blandit. Sed arcu est, condimentum vitae suscipit eget, porta sit amet leo. Nunc at orci in nibh gravida scelerisque. In accumsan tellus enim, vel molestie diam. Proin suscipit lorem vel ipsum mattis semper. Nulla facilisi. Nam dictum nunc sed sapien blandit id ullamcorper nisi semper. Vivamus euismod accumsan augue, eget semper lacus mollis sit amet. Fusce facilisis euismod congue. Maecenas volutpat ornare ligula et semper.
<br />
<br />Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam consectetur auctor nisi, sed scelerisque enim euismod ac. Nullam nec tortor ligula. Mauris vulputate tortor non urna eleifend in eleifend eros blandit. Sed arcu est, condimentum vitae suscipit eget, porta sit amet leo. Nunc at orci in nibh gravida scelerisque. In accumsan tellus enim, vel molestie diam. Proin suscipit lorem vel ipsum mattis semper. Nulla facilisi. Nam dictum nunc sed sapien blandit id ullamcorper nisi semper. Vivamus euismod accumsan augue, eget semper lacus mollis sit amet. Fusce facilisis euismod congue. Maecenas volutpat ornare ligula et semper. </div>
<div id="bodybottom"></div>
<div id="copyright">Copyright iCall 2009</div>
</body>
</html>


MVG. Nick
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:20:54
 
Nick

Nick

21/05/2009 11:13:00
Quote Anchor link
niemand?

ps: sorry voor dubbelpost
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

21/05/2009 11:16:00
Quote Anchor link
Iew. Ik zou eerst een mooiere lay-out maken voordat ik moeite zou gaan doen om deze in stukjes te hakken. Dit is namelijk niet echt mooi...
 
Nick

Nick

21/05/2009 11:17:00
Quote Anchor link
ik probeer eerst het goed te krijgen want ben zoiezo bezig met nieuwe layout dit was alleen ff voorbeeld.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

21/05/2009 11:20:00
Quote Anchor link
Waarom besteed je aandacht aan iets wat je later nooit zult gebruiken? Dat is zoiets als koffie zetten en het dan niet opdrinken, om het een half uur later (afgekoeld) weg te gieten. Maak eerst een mooie lay-out en ga dan aandacht besteden aan het in stukjes hakken, eerder niet! Dat bespaart je een hoop tijd.
 
Nick

Nick

21/05/2009 14:44:00
Quote Anchor link
ik heb nou de layout enzo veranderd en nou heb ik twee andere problemen.

zie vraag bovenaan
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick
 
Hipska BE

Hipska BE

21/05/2009 14:58:00
Quote Anchor link
Nou zoals Jezpur zegt, maak eerst je juiste layout en ga die dan gaan fixen, zo blijf je bezig.

Tip over de naam van je site: iCall wil zeggen 'ik bel' en ik kon dus ook het eerste moment ook geen link leggen tussen de naam van de site en dat kalender logootje..

Slecht gekozen dus..
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

21/05/2009 16:14:00
Quote Anchor link
Eventjes voor de duidelijkheid, op de mac is iCall gelijk aan agenda. Zit er standaard bij ingebakken. Naamkeuze is daarentegen wel slecht. Het is copyright schending, en zeker voor iemand die windows uitdraagt, geef je een verkeerd signl af :D

Niet dat het mij uitmaakt hoor ^^.
In ieder geval, als je het zelfde probleem hebt met je nieuwe layout, kun je gewoon overflow hidden gebruiken.

En breedtes geven aan je blokken. Je geeft nu niks op dat iets met breedtes doet, dus geef een maximale breedte, en geef een overflow hidden.
 
Hipska BE

Hipska BE

21/05/2009 16:25:00
Quote Anchor link
@Merijn: Nee hoor, het programma dat ik dagelijks gebruik op mijn mac heet echt wel iCal en niet iCall.

http://www.google.com/search?q=define:call
 
Mitchell

Mitchell

21/05/2009 19:38:00
Quote Anchor link
Waarom gebruik je een strict doctype als je je niet aan die regels kan houden? Probeer eens transitional.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.