[CSS]Ambetante padding die niet goed is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Wouter K

Wouter K

22/02/2008 22:11:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben al druk in de weer geweest met het voorbereiden van mijn nieuwe site. Zonder Paint gedoe :). Waarvoor mijn prestatie. Echter loop ik tegen het volgende probleem. Iedere keer als ik een <br> - <p> of wat dan ook toevoeg krijg ik last van ruimte's die niet weg te krijgen zijn. (weg wel maar niet echt OK)

Dit is de link
http://www.wouter.php-design.be/Nieuwdesign/

Nu zie je dat ik in het menu (links) een blauw vlekje heb.
Ik heb al gezocht om het weg te krijgen maar tevergeefs. Ik moet nog meer ruimte tussen hebben.

Kan iemand me helpen ?
http://www.wouter.php-design.be/Nieuwdesign/css.css

MVG

Scroll even verder, er is een nieuw probleem opgekomen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:28:40
 
Patrick Niezen

Patrick Niezen

22/02/2008 22:44:00
Quote Anchor link
Hey hello :-)

Misschien is dit iets voor je? http://developer.yahoo.com/yui/reset/
Standaard hebben browsers hun eigen implementatie van margins/paddings, om dit een beetje onder de duim te krijgen kun je, als een van de vele oplossingen, dit reset.css als stylesheet gebruiken.
 
Wouter K

Wouter K

22/02/2008 22:45:00
Quote Anchor link
Graag wat uitleg ?.
Grtz.
 
Patrick Niezen

Patrick Niezen

22/02/2008 22:54:00
Quote Anchor link
Browsers, a'la IE6, IE7, Firefox etc. hebben ieders hun eigen style opgemaakt voor bepaalde elementen. Ik zeg niet dat elke browser dat doet, maar sommigen doen dat dus wel. Om toch een touw om dat probleem te kunnen knopen zou je een algemeen stylesheet kunnen importeren die alle geimplementeerde stylen override en een eigen default waarde geeft (0px for the win!). Wat je dan doet is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">

<head>
<title></title>
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
<style type="text/css">
  @import url('css/reset.css');
  @import url('css/jou_stylesheet.css');
</style>
<!-- etc! -->


Ik weet niet zeker of dit een oplossing is voor jouw probleem, maar volgens mij ligt het aan standaard margin/paddings van jouw browser. Dit is een oplossing om dat te kunnen verhelpen.
 
Wouter K

Wouter K

22/02/2008 22:56:00
Quote Anchor link
Ik had het wel op iets anders gegokt. Maar toch bedankt ik test het zeker eens uit.

Iemand soms nog een idee? In geval dit niet werkt.

mvg

Edit:

1. dit ver..... mijn site volledig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/02/2008 23:26:00
Quote Anchor link
Je logintop geef je alleen:

#logintop {
background:#FFFFFF
}

bij #loginonder haal je alle styles weg.
 
Wouter K

Wouter K

22/02/2008 23:28:00
Quote Anchor link
#logintop{
background: url('logintop.gif');
width: 200px;
height: 30px;
background-color: #FFFFFF;

}
#loginonder{
background: url('loginbottom.gif');
width: 200px;
height: 30px;
background-color: #FFFFFF;
}

Euhm ? Validator erdoor gehaalt of dergelijke Jan ,?
 
Ikaryas

Ikaryas

23/02/2008 09:53:00
Quote Anchor link
je kunt ook gewoon de hoeveelheid padding aangeven in je css door
padding: waardepx waardepx waardepx waardepx;
en in plaats van waarde uiteraard de hoeveelheid pixels.
mocht je het niet weten, de eerste waarde is voor boven, dan rechts, dan onder en dan links (klokje rond dus)

hoop dat dit helpt.

en trouwens, je kan je css een stuk opschonen ook. note's toevoegen, algemene opmaak zoals lettertype in body, div ed zetten...

groetjes
 
Jorn Engelbart

Jorn Engelbart

23/02/2008 10:39:00
Quote Anchor link
Ik weet niet egt zeker of je dit bedoelt maar met firebug kun je zien dat je de
<br /> buiten de div "link" hebt miss werkt het als je hem erin zet? of gaat het om dat andere blauwe stuk?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/02/2008 11:04:00
Quote Anchor link
wouter schreef op 22.02.2008 23:28:
#logintop{
background: url('logintop.gif');
width: 200px;
height: 30px;
background-color: #FFFFFF;

}
#loginonder{
background: url('loginbottom.gif');
width: 200px;
height: 30px;
background-color: #FFFFFF;
}

Euhm ? Validator erdoor gehaalt of dergelijke Jan ,?

Nee gekopieerd uit de FireBug extensie.
 
Wouter K

Wouter K

23/02/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Met die van Jorn kwam ik dus wel op het juiste resultaat dat ik wil. Maar is het niet netjes om dit toch via css te regelen ? Nu staat hij immers wel correct..


Aanvoeging op Jan. -> Firebug geeft mij toch meer eigenschappen dan de jouwe ?
 
Zelf Weten

Zelf Weten

23/02/2008 17:43:00
Quote Anchor link
Gebruik anders div's met class=spacer waarbij je in je css de exacte hoogte in percentages of pixels aan kan passen. Zit je niet zo vast aan die exactie enters of <p>.
 
Wouter K

Wouter K

23/02/2008 17:44:00
Quote Anchor link
Zelf Weten. Wist je dat je voor het opvullen van ruimtes in DIV een slecht cijfer krijgt ?.
 
Wouter K

Wouter K

24/02/2008 22:07:00
Quote Anchor link
Ok, Jongens probleem is weg.
Nu mijn volgend probleem = In mijn form zie je in IE een groot probleem met margin padding , en ik zou niet weten waar het ligt ?.

Kan iemand me helpen ?
Grtz
http://www.wouter.php-design.be/Nieuwdesign/
http://www.wouter.php-design.be/Nieuwdesign/css.css
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Wouter K

Wouter K

27/02/2008 14:34:00
Quote Anchor link
bump
 
Wouter K

Wouter K

28/02/2008 19:46:00
Quote Anchor link
Bump...
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/02/2008 19:49:00
Quote Anchor link
Ik zal eens kijken ...
Edit:
IE zal weer met de line-height liggen te klooien. Probeer maar eens line-height: 12px. Overigens gebruik je nu p tags waar je eigenlijk labels zou moeten gebruiken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Wouter K

Wouter K

28/02/2008 20:04:00
Quote Anchor link
Liefdevolle bump voor jan ;)

(aan de rest zie PM jan naar mij :p )

@Jan : Ik ben niet vertrouwd met labels.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/02/2008 20:07:00
Quote Anchor link
Het ziet er nu zo uit bij je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<p class="formlogin">Gebruikersnaam :</p>
<input class="input" type="text" name="Gebruikersnaam" value=""/>

maar het zou zo moeten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<p class="formlogin">
    <label for="gebruikersnaam">Gebruikersnaam :</label>
    <input class="input" id="gebruikersnaam" name="gebruikersnaam" type="text" value="" />
</p>
 
Wouter K

Wouter K

28/02/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Hoi.
Ik heb al 1 ding kunnen goed krijgen dankzij jan.
Dit is het onderste stuk zoals jullie kunnen zien is ok enkel aan de bovenkant van de login is in IE5->7(8) nog steeds een kleine margin.

De site is nog steeds de vinden op.

http://www.wouter.php-design.be/Nieuwdesign/
en de css
http://www.wouter.php-design.be/Nieuwdesign/css.css

Hoop op een spoedig antwoord.

Grtz
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/02/2008 09:23:00
Quote Anchor link
Ik heb weer even een voorbeeld voor je gemaakt: redesign lay-out Wouter

Let vooral op de CSS; die kon een stuk simpeler.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.