css-layout wil maar niet lukken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »
Robert Hamers

Robert Hamers

02/11/2013 20:42:08
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik ben vandaag al uren bezig met het maken van een gewenste layout maar het wil simpelweg niet lukken. Ik wil best mijn code posten maar wat ik nu heb is ook maar weer van het internet geplukt.

Ik zal uitleggen wat ik wil.

Ik wil een header en een footer over de gehele breedte van de pagina. De footer moet altijd onderaan de pagina blijven. Als er meer content komt, dan moet de pagina kunnen scrollen met de footer nog steeds netjes onderaan.
In de content wil ik een gecentreerde div van 980px breed met een afwijkende achtergrondkleur. Deze kan dus groeien in de hoogte. Maar als er niet voldoende content is moet de achtergrondkleur van de div wel paginavullend blijven. Ofwel, de div moet doorlopen tot aan de footer. Om het wat te verduidelijken heb ik onderstaand plaatje gemaakt.

Afbeelding

Alvast bedankt voor de hulp. Degene die dit voor me kan oplossen ben ik eeuwig dankbaar!!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:48:40
 
Albert de Wit

Albert de Wit

02/11/2013 21:55:46
Quote Anchor link
Even een vraagje. Wil je dat de gele content even lang is als de inhoud die er in zit of moet hij altijd zo lang zijn als de pagina?
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

02/11/2013 22:26:01
Quote Anchor link
bedoel je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    background-attachment:fixed;
en
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
min-height:...px;
Gewijzigd op 02/11/2013 22:32:16 door nick kuijpers
 
Robert Hamers

Robert Hamers

02/11/2013 22:46:32
Quote Anchor link
Albert, ik wil dat de gele div minimaal zo hoog is als de afstand van header tot footer. Zou er bijv. maar 1 regel tekst in staan dan nog zou het gele vlak tot aan de footer moeten lopen. Maar als de inhoud toeneemt moet de gele div meegroeien.

Ik ben een heel eind gekomen. Mbv de sticky footer trick bleef de footer netjes onderaan, ook als de inhoud toenam. Maar iedere keer als ik ging kloten om een 980px brede div in het midden te krijgen ging het mis. Of ik kreeg de inhoud niet gecentreerd of dat lukte wel maar beperkte de achtergrond kleur zich tot de inhoud.
 
Reshad F

Reshad F

03/11/2013 00:14:21
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2013 00:49:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<html>
<head>
<title>test</title>
<style>
#container
{
    margin        : 0px auto;
    height        : 90%;
    overflow    : auto;
}
#head
{
    margin        : 0px auto;
    height        : 10%;
    background    : red;
}
#content
{
    margin        : 0px auto;
    width        : 80%;
    min-height    : 90%;
    background    : yellow;
}
#footer
{
    position    : fixed;
    left        : 0px;
    right        : 0px;
    bottom        : 0px;
    height        : 10%;
    background    : blue;
}
</style>
</head>
<body>
    <div id="container">
        <div id="head">
        </div>
        <div id="content">
        </div>
    </div>
    <div id="footer">
    </div>
</body>
</html>
 
Reshad F

Reshad F

03/11/2013 00:52:47
Quote Anchor link
@Santhe krijg je geen problemen met fixed footer als je met procenten werkt? ( zie het voor het eerst :p )
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2013 00:58:18
Quote Anchor link
Ik heb er nog nooit problemen mee gehad.
 
Reshad F

Reshad F

03/11/2013 01:20:31
Quote Anchor link
In safari werkt het niet.
 
Robert Hamers

Robert Hamers

03/11/2013 10:31:36
Quote Anchor link
SanThe,

Dat is nog niet helemaal wat ik bedoelde. De footer is fixed maar die moet gewoon meeschuiven.
Bij de header heb ik boven, links en rechts een witte rand en tussen de gele content en de footer zit ook een witte rand.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2013 11:04:11
Quote Anchor link
Zo dan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<html>
<head>
<title>test</title>
<style>
#container
{
    margin        : 0px auto;
    height        : 100%;
    overflow    : auto;
}
#head
{
    margin        : 0px auto;
    height        : 10%;
    background    : red;
}
#content
{
    margin        : 0px auto;
    width        : 80%;
    min-height    : 80%;
    background    : yellow;
}
#footer
{
    margin        : 0px auto;
    height        : 10%;
    background    : blue;
}
</style>
</head>
<body>
    <div id="container">
        <div id="head">
        </div>
        <div id="content">
        </div>
        <div id="footer">
        </div>
    </div>
</body>
</html>
 
Robert Hamers

Robert Hamers

03/11/2013 11:20:59
Quote Anchor link
SanThe, dit is voor 99% wat ik wil. Enorm bedankt alvast.
Nog 1 kleine toevoeging. De header en footer zijn 10% en de content dus 80%. Maar is het ook mogelijk een footer van 120px hoog en een footer van 40px te verwerken in je script?

Mijn header bevat namelijk een header (duh) en een navigatiemenu en die zijn bij elkaar 120px hoog.
Gewijzigd op 03/11/2013 11:23:00 door Robert Hamers
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2013 17:47:48
Quote Anchor link
Met pixels gaat het naar mijn weten niet lukken op deze manier.
 
M B

M B

03/11/2013 17:54:06
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.