[CSS]menu met bgimage

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dizzy

Dizzy

01/05/2007 22:39:00
Quote Anchor link
hey,

like always heb ik weeral een vraag ... deze keer over css
Ik ben bezig om wat css onder de knie te krijgen maar kom op het volgende "probleem" ik wil een afbeelding hebben (van een button) die achter de tekst staat (van die link) maar hoe kan ik dit in css waar maken? enige tips , tricks?

bij voorbaat dank!
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 06:20:50
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/05/2007 22:42:00
Quote Anchor link
Als je een link een background image wilt geven:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    a {
        background: transparent url(bg_link.gif) top left no-repeat;
    }

Zo krijg je een niet-herhalend achtergrondplaatje.
Als hij wel moet herhalen, kun je kiezen voor repeat-x, of repeat-y, in plaats van no-repeat.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/05/2007 22:58:00
Quote Anchor link
@Jan

is het dan niet verstandig om de link een display:block ook mee te geven? Je kan dan namelijk de hoogte en breedte van die link opgeven. Normaal gesproken heb je anders namelijk niet genoeg ruimte voor de achtergrond.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/05/2007 23:04:00
Quote Anchor link
@ Robert: dat zou kunnen, maar dan begint elke link op een nieuwe regel. Het hangt er in dit geval nogal vanaf wat de TS wil. Als het om een serie links gaat , zou ik met ul aan de gang gaan.

In de ul dan je li een float en een width meegeven, en de a's daarbinnen een display: block, zodat ze dat hele li vullen.

Maar ik weet niet of dat de bedoeling is ;-)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/05/2007 23:08:00
Quote Anchor link
@Jan

Dat kan natuurlijk ook, en is wel de beste oplossing om links in een rij een achtergrond te geven. Het ging mij er ook vooral om dat het niet handig is om gewoon een <a> een background mee te geven.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

01/05/2007 23:14:00
Quote Anchor link
@ Robert: als het gaat om een inline hyperlink (wat het standaard gedrag is) dan weet je van tevoren wel de hoogte, maar niet de breedte. Je zou dan dus een plaatje kunnen maken die met een repeat-x over de breedte verdeeld wordt.
 
Dizzy

Dizzy

02/05/2007 12:57:00
Quote Anchor link
Afbeelding
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dizzy
 
Koen Bokern

Koen Bokern

02/05/2007 13:42:00
Quote Anchor link
Probeer eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
ul li a
{
   background-image:url(../photoshop%20tekeningen/button.gif);
   height:50px;
   width:auto
}
 
- -

- -

02/05/2007 13:58:00
Quote Anchor link
uhm mag ik een 'live' voorbeeld?
 
Dizzy

Dizzy

02/05/2007 15:25:00
Quote Anchor link
er is geen live voorbeeld :)
index.html
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Css Divs test</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
</head>

<body>
<div id="div1">
</div>
<ul>
<li><a href="#">blabla</a></li>
</ul>


<div id="content">
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In vitae tortor non ligula porta semper. Pellentesque et lorem sed sapien euismod facilisis. Proin dapibus. Donec fringilla hendrerit ante. Donec fermentum lorem eu risus. Mauris eleifend. In quis orci at quam adipiscing consectetuer. Nam sit amet felis vulputate elit ornare gravida. Pellentesque at ipsum. Duis a turpis.

Donec id lectus non leo euismod commodo. Quisque felis sem, aliquet sit amet, sagittis vel, porttitor ac, diam. Vivamus arcu ligula, egestas nec, lacinia in, feugiat porttitor, sem. Vestibulum suscipit cursus dui. Nullam elementum enim pharetra ipsum. Nunc nec dui sit amet enim pharetra condimentum. Sed a tortor. Curabitur erat augue, sodales at, imperdiet sit amet, commodo ac, urna. Duis ac arcu vel arcu sodales adipiscing. Integer at metus. Sed vel urna. Etiam laoreet scelerisque libero. Sed viverra, metus cursus commodo scelerisque, magna enim tincidunt justo, sed dapibus velit nisi quis mi. Nam fermentum.

Nulla luctus nonummy metus. Donec turpis. Ut dignissim. Nullam varius purus et pede. Aliquam ipsum ligula, auctor a, aliquet sit amet, ultrices quis, elit. Morbi tempus felis at est. Nam vestibulum enim vitae tortor. In neque metus, tincidunt nec, accumsan ut, rutrum sed, velit. Etiam id velit. Sed ullamcorper vestibulum enim. Proin accumsan nunc in dui. Nullam accumsan magna id nisi. In auctor commodo augue.

Suspendisse vitae mauris ut ligula vehicula gravida. Curabitur tincidunt eros id neque. Vestibulum suscipit purus nec tortor. Morbi quis elit quis mauris scelerisque venenatis. Duis sit amet dui eu nisi dictum ultricies. Proin vel justo vitae lorem congue scelerisque. Aliquam erat volutpat. Duis at diam rhoncus dui mattis sollicitudin. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Phasellus auctor enim nec odio. In augue pede, egestas ac, viverra id, bibendum at, arcu. Sed non elit viverra mauris rhoncus sagittis. Nulla sed nunc quis nisi aliquet dapibus. Proin et lorem luctus enim consequat viverra. Morbi quis velit. Phasellus vitae enim nec est varius vulputate. Aliquam erat volutpat. Sed rhoncus lacinia urna. Suspendisse potenti.

Praesent auctor. Aenean eget neque. Cras blandit. Mauris sollicitudin turpis pharetra enim. Vivamus vestibulum. Praesent nulla turpis, pulvinar id, mollis sit amet, dignissim convallis, pede. Aliquam in nisl eu est vehicula posuere. Vestibulum aliquet. Morbi volutpat felis ut ante. In lobortis orci nec est. Nunc rutrum, ante sit amet interdum pharetra, massa mauris posuere neque, laoreet tincidunt augue mi non nunc.
</div>
<div id="footer">
<center>
&copy;2007 - design-code by De Cuyper Joren
</center>
</div>
</body>
</html>

style.css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
/* CSS Document */
body{
background-color:#666666;
}
#div1{
width:100%;
height:200px;
margin-top:auto;
font-size:102px;
background-color:#888888;
}
#content{
border:2px #000000;
background:#888888;
position:relative;
height:auto;
width:100%;
}
#link{
height:35px;
width:100%;
}
#footer{
background-color:#999999;
width:100%;
height:auto;
font-size:16px
}
a{
background-image:url(button.gif);
height:50px;
width:auto
}

button: http://img248.imageshack.us/img248/3130/buttoneh5.gif

(ik weet ook wel dat blauw bij grijs het LELIJKSTE van al is maar het is gewoon om wat te proberen met css)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.