CURDATE() en CURTIME()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cars Meulman

Cars Meulman

13/09/2010 12:06:02
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik probeer een query te maken maar het lukt me niet echt.
Wat ik namelijk wil is dat de query eerst kijkt of de datum is verlopen door een curdate. Als de huidige datum gelijk of verlopen is dan moet er naar de starttime gekeken worden of dat al is verlopen.

Ik heb zelf dit:
UPDATE table SET closed = 1 WHERE startdate <= CURDATE() AND starttime < CURTIME() AND closed = 0

Wat moet ik nu doen om het eerst op datum en daarna op tijd te filteren zeg maar.
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 19:43:50
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

13/09/2010 12:10:32
Quote Anchor link
en waarom staat dat in aparte velden ipv een datatime type veld
 
Justin S

Justin S

13/09/2010 12:12:07
Quote Anchor link
Je kan het beter met DATETIME doen >

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE table SET closed = 1 WHERE startdate <= NOW() AND closed = 0
 
Cars Meulman

Cars Meulman

13/09/2010 12:12:12
Quote Anchor link
bedoel je dat ik beter now kan gebruiken?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2010 12:24:00
Quote Anchor link
Nee, dat komt later.
Maak eerst 1 veld (DATETIME) in plaats van 2 velden.
Gewijzigd op 13/09/2010 12:25:10 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.