cURL via cronjobs zonder timeout.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2019 14:34:04
Quote Anchor link
Een simpele vraag, waarvan ik even niet weet hoe ik dit uit moet zoeken, en misschien iemand wel weet hoe dit technisch in elkaar steekt:

Wat gebeurt er met de processen als je een veel gedraaide cronjob draait (elke vijf minuten, direct naar php, geen wget) met een PHP-script die een curl-request doet, die vervolgens blijft wachten op een request. Hoelang blijven deze instances bestaan? En wat als je de webserver of PHP-FPM een reboot geeft? Gaan die instances dan ook allemaal gekilld worden, of moet je dan je hele server even een reboot geven?

Een tip voor een ieder die meeleest: Gebruik een timeout in je curl:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 10);
curl_setopt($ch, CURLOPT_TIMEOUT, 10); //timeout in seconden, 0 is oneindig
?>
Gewijzigd op 05/06/2019 14:48:56 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:29:56
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2019 16:13:29
Quote Anchor link
Waarom via cURL, en niet een crontab?
En als je niets doet met een response, waarom zou je hier dan op wachten? Volgens mij zijn er opties om enkel het request te doen, zonder op een response te wachten.

Dan is het zaak dat je ook een mechanisme hebt dat detecteert wanneer een cron (niet) is uitgevoerd, anders heb je wellicht niet in de gaten dat er dingen misgaan. Maar dat is een apart probleem, met een aparte oplossing.

Ik neem aan dat je een cURL-request naar een externe bron doet? Zijn er geen andere/betere manieren om dit te doen?

En wat ben je precies aan het doen? Roep je een webservice aan? Of ben je aan het scrapen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2019 16:23:28
Quote Anchor link
Een crontab die via een php-script via php zelf een curl request naar een webservice doet, omdat er via PHP er nog wat scripts moeten plaatsvinden (data in database plaatsen etc)).

Maar wat gebeurt er met die instances dan die eindeloos doordraaien als de webservice niet reageert? Gaan die een keer toch gekilld worden, of blijven die draaien totdat de server gerestart wordt?
 
Ivo P

Ivo P

05/06/2019 17:02:24
Quote Anchor link
PHP heeft in cli mode geen timeout.

een script als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php  while(true) {} ?>
zal dan ook eindeloos blijven door draaien.

PHP zou dan ook op een curl-request eindeloos kunnen blijven wachten als die niet zelf een (fatal) error opwekt na verloop van tijd.

Dus ja: als dat niet de bedoeling is, zou een timeout op je curl request handig zijn.

Zeker bij de connectie zou je een timeout moeten instellen. Hoe lang je vervolgens wilt wachten op de output van de remote server als je je request gedropt hebt, is een andere timeout.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2019 17:07:01
Quote Anchor link
@Ivo P: En die instances dan? Blijven die openstaan? Of gaan die ooit nog eens weg? Of pas als je die handmatig killt of de server zelfs herstart?
 
Ivo P

Ivo P

05/06/2019 17:14:40
Quote Anchor link
Zo lang je script draait, blijft het proces bestaan.

dus als

aap.php =
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php while(true) {} ?>


dan zal
$ php aap.php &

je script starten en dat draait door. (in dit geval zal hij stoppen als de user uitlogt, maar in geval van een cronjob, is dat niet van toepassing).

Je kunt dan met bijvoorbeeld

$ pkill -f aap.php

je script stoppen. Of eerst uitzoeken welke Process ID je moet hebben als er meerdere instanties van dat script draaien. En dan kun je "kill" gebruiken.

Je script stopt, los van onder dwang van "kill"
* als de uitvoering klaar is (einde script)
* er exit() of die() wordt aangeroepen
* er een fatale fout optreedt.

En aangezien er geen timeout van toepassing is, komt een fatale fout niet voort uit een teveel gebruik aan tijd. En ook wbt Memory zou je je bewust moeten zijn van de risico's. Ik vraag me af wat daar de limieten zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2019 17:21:47
Quote Anchor link
Ik heb wel begrepen dat de limieten met curl op 5 minuten liggen. Ik zal eens een kijken wat er aan PHP processen draaien.
 
Ivo P

Ivo P

05/06/2019 17:24:58
Quote Anchor link
ps -Af | grep php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2019 17:40:43
Quote Anchor link
ps aux | awk '{print $6/1024 " MB\t\t" $11}' | sort -n -r

Dit vond ik wat interressanter, om meteen het geheugenverbuik te zien. Grep op PHP had ook gekund, maar ik toch liever even wat meer zien... ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2019 19:20:52
Quote Anchor link
Weet niet of het verstandig is dat je timeouts zodanig zijn (10 mins?) dat deze de frequentie van het uitvoeren van het script (elke 5 mins?) overstijgen. Kans bestaat dan dat de uitvoering van scripts gaat overlappen.

Als je dan ook nog database-bewerkingen uitvoert die niet in een transactie staan dan wordt dat al snel een grote puinhoop. Waarschijnlijk wil je dat te allen tijde maximaal één zo'n script actief is. In dat geval wil je een soort van semafoor inbouwen die dit garandeert.

Ook zou je natuurlijk kunnen kijken naar efficiëntie, een ruimere periode voor de uitvoering van een "run", en eventueel meer sensoren (of op zijn minst een log) die de uitvoer in de gaten houden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2019 20:09:36
Quote Anchor link
Dat lijkt mij een goed idee. Ik al er eens naar kijken.
Maar nog belangrijker is: Waarom krijg ik een time-out. Blijkbaar blokkeert de webservice mij?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2019 22:37:52
Quote Anchor link
> Waarom krijg ik een time-out. Blijkbaar blokkeert de webservice mij?
Log je een response? Die kan wellicht meer info geven.
Of wellicht strandt het schip eerder, kun je de service wel bereiken?
Gewijzigd op 05/06/2019 22:38:55 door Thomas van den Heuvel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/06/2019 22:50:51
Quote Anchor link
Nee, het lijkt erop dat ik die niet kan bereiken, maar thuis op mijn pc wel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/06/2019 16:00:41
Quote Anchor link
Ik heb inmiddels contact opgenomen met de partij, en in de tussentijd tot ik reactie heb, gebruik ik een proxy via een kennis.

En uiteraard nu in de curl-request een timeout meegegeven. Later ga ik even een semafoor inbouwen die dit beter logt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.