cursor:hand niet over gehele div

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eric T

Eric T

21/06/2015 21:19:19
Quote Anchor link
Iemand een idee waarom dit niet goed gaat?

Ik heb 2 divs in een css-bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<style>
.admindiv{
    z-index:99;
    width:110px;
    height:25px;
    text-indent:10px;
    padding-top:5px;
    position:absolute;
    top:113px;
    right:0px;
    background-color:#444444;
    color:#FFFFFF;
    cursor: pointer; cursor: hand;
}

.adminsubdiv{
    width:100px;
    height:25px;
    text-indent:10px;
    padding-top:5px;
    position:absolute;
    right:0px;
    background-color:#444444;
    color:#FFFFFF;
    cursor: pointer; cursor: hand;
}
</style>



In mijn php bestand heb ik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<html>
<div class='admindiv' style="" onMouseOver="doeIets1();">Admin Menu</div>
<div class='adminsubdiv' style="top:146px;" onMouseUp="doeIets2(1)">Users</div>
<div class='adminsubdiv' style="top:179px;" onMouseUp="doeIets2(2)">Settings</div>
</html>



Het probleem is als ik over de eerste div (admindiv) beweeg verschijnt keurig netjes het handje over de gehele hoogte van de div.
Doe ik dat voor de tweede (adminsubdiv -> users), dan verschijnt het handje vanaf de bovenkant van die div tot halverwege.
En doe ik het bij de laatste div (adminsubdiv->Settings), dan verschijnt het handje alleen vanaf driekwart
vanaf de bovenkant tot onderkant div.
Vanzelfsprekend wil ik natuurlijk gewoon het handje over de gehele hoogte van de divs zien...

Ik zie eigenlijk niet wat ik hier fout doe...
Iemand een idee?

Alvast dank voor het mee denken!

vr gr Eric
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 21/06/2015 22:13:15 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:27:32
 
- SanThe -

- SanThe -

21/06/2015 21:37:02
Quote Anchor link
Hier doet ie het gewoon over de gehele hoogte.
 
Eric T

Eric T

21/06/2015 21:37:16
Quote Anchor link
Geen hulp meer nodig...
De boosdoener bleek een andere eigenwijze div te zijn die inmiddels is aangepast.
 
Jan R

Jan R

22/06/2015 06:23:20
Quote Anchor link
Zonder eigenwijs te willen zijn of jouw topic te willen kapen. Waarom zijn er 2 cursors gedefinieerd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
cursor: pointer; cursor: hand;


En dat voor de 2 DIV's

Jan
 
Eric T

Eric T

22/06/2015 07:55:24
Quote Anchor link
Hoi Aar,

In reactie op "Gelieve code tags te gebruiken":

Tijdens de aanmaak van de topic herinnerde me ik vaag dat zoiets inderdaad
nodig was. Nou post ik hier niet elke dag en mijn geheugen is ook geen 18 meer, dus wist ik
de exacte tags niet te herinneren.

Afijn, wat ik wil zeggen...
Tijdens de aanmaak staat er een hoop info en advies, maar nou nét niets over code en /code
Is het niet een idee om dat hier bij te zetten? Just a thought... =>

-----------------
Gebruik eerst de zoekoptie voordat je een topic plaatst. Zorg ervoor dat je topic niet direct gesloten wordt:

Schrijf zo goed mogelijk de Nederlandse taal
Zorg dat je topic in de juiste categorie geplaatst wordt
Geen 'script requests' of 'quick fixes'
Omschrijf je probleem in detail
Wat heb je geprobeerd om je probleem op te lossen?
Wat is nou precies je vraag?
------------------
Gewijzigd op 22/06/2015 07:56:22 door Eric T
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.