Data gebruiken op volgende pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert joon

Robert joon

23/07/2011 20:29:39
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb op een bepaalde pagina enkele links:

<a href="/auto">auto</a>
<a href="/scooter">scooter</a>
<a href="/fiets">fiets</a>

Op het moment dat ik op 1 van de klink, kom je een pagina waar telkens onderstaande code wordt ingeladen.

....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

            $itemType
= $_c->getAttribute('type');
        
            if ($itemType) {
            
            echo "<ul>";    
                
                foreach ($itemType as $type) {
                    echo "<li>";
                    echo "<h3>" . $type . "</h3><br />";
                    echo '<li><a href="' . $pageLink . '" ' . $target . ' title="' . $ni->getName() . '">' . $ni->getName() . '</a></li>';
                    echo "</li>";
                }

            
                echo "</ul>";

            }


?>

....

Nu is mijn vraag, hoe kan ik zorgen dat ALLEEN de items worden getoond die matchen met de aangeklikte link. Iets meeposten oid? Kan dit buiten een formulier?

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($itemType == KeuzeVanLink) { ... } ?>


Ik hoop dat iemand me verder kan helpen, alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:22:50
 
Joren de Wit

Joren de Wit

24/07/2011 11:05:46
Quote Anchor link
Je kunt het gekozen type in de url meegeven (met behulp van die links op de eerste pagina). Dus bijvoorbeeld een url als index.php?type=auto.

Op die pagina daarna kun je vervolgens met $_GET['type'] het gekozen type uitlezen en dat vergelijken met $type...
 
Robert joon

Robert joon

10/08/2011 19:28:32
Quote Anchor link
Bedankt Joren voor je antwoord.

Enige probleem waar ik tegen aanloop is het volgende:

De linkt wordt als volgt aangemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo('<li><a href="' . $pageLink . '" ' . $target . ' title="' . $ni->getName() . '"><span class="cat_name">' . $ni->getName() . '</span></a>');
?>


Hoe krijg ik ?type=auto achter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $pageLink ?>
(bij alles wat ik nu probeer krijg ik voorbeeld.com/autos/?type=auto)

Ik hoop dat het een beetje helder is wat ik bedoel.

Toevoeging op 10/08/2011 20:11:45:

Nevermind, heb het al opgelost:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$pos
= rtrim($pageLink, "/");

<
a href="' . $pos. "?type=" . $type . '" ' . $target . ' title="' . $ni->getName() . '">

?>
Gewijzigd op 10/08/2011 19:29:17 door Robert joon
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.