Data in database posten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daan s

Daan s

30/10/2017 11:16:59
Quote Anchor link
Hey ieders,

Ik loop nu eventjes vast, ik wil een form updaten op het moment dat Date gelijk is aan de $Datum die gepost wordt. Alleen hij updaten hem niet.

Eerst haalt hij de datum binnen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? $date = $_POST['your-date']; ?>


Waarna hij hem omzet naar database date

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?
$mydate
= date('Y-m-d', strtotime($date)); ?>


En hier wil die hem invoeren, echter wanneer die dit doet, update deze hem niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?



global $wpdb;


        $wpdb->update(
            'wpxt_availability',
            array(
                'Available' => 'false',    // string
                'first_name' => $_POST['Firstname'],    // string
                'last_name' => $_POST['Lastname'],    // string
                'Phone' => $_POST['Phone'],    // string
                'Email' => $_POST['Email'],    // string
                'Extra' => $_POST['Extra'],    // string            
                
                
            
            ),
            array( 'Date' => '$mydate'  ),
            array(
                '%s',    // value1
                
            ),
            array( '%d' )
        );

        var_dump($wpdb);
        
        // Echo "Aangepast";
        echo $mydate;
        // ech


?>


Wanneer ik de ourput dumpt, krijg ik dit. Ik krijg de melding dat mijn datum leeg is, maar ik weet niet precies waarom

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

object(wpdb)#1 (61) { ["show_errors"]=> bool(false) ["suppress_errors"]=> bool(false) ["last_error"]=> string(0) "" ["num_queries"]=> int(30) ["num_rows"]=> int(0) ["rows_affected"]=> int(0) ["insert_id"]=> int(0) ["last_query"]=> string(202) "UPDATE `wpxt_availability` SET `Available` = 'false', `first_name` = 'dsadsa', `last_name` = 'Seegers', `Phone` = NULL, `Email` = 'xx', `Extra` = 'Extra infodasad' WHERE `Date` = 0" ["last_result"]=> array(0) { } ["result":protected]=> bool(true) ["col_meta":protected]=> array(1) { ["wpxt_availability"]=> array(9) { ["availability_id"]=> object(stdClass)#1101 (9) { ["Field"]=> string(15) "Availability_ID" ["Type"]=> string(7) "int(11)" ["Collation"]=> NULL ["Null"]=> string(2) "NO" ["Key"]=> string(3) "PRI" ["Default"]=> NULL ["Extra"]=> string(14) "auto_increment" ["Privileges"]=> string(31) "select,insert,update,references" ["Comment"]=> string(0) "" } ["date"]=> object(stdClass)#1102 (9) {

?>


Wanneer ik ID werk, doet hij het wel :/, alleen heb de datum nodig
Gewijzigd op 30/10/2017 11:23:41 door Daan s
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 15:21:22
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/10/2017 12:19:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
            array( 'Date' => '$mydate'  ),
?>


zal moeten worden:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
            array( 'Date' => $mydate  ),
?>
 
Daan s

Daan s

30/10/2017 13:01:02
Quote Anchor link
Nu krijg ik alleen de 2018

<php
"UPDATE `wpxt_availability` SET `Available` = 'false', `first_name` = 'Pieter', `last_name` = 'Pizza', `Phone` = NULL, `Email` = 'xx', `Extra` = 'saddasdsasd' WHERE `Date` = 2018"



?>
Gewijzigd op 30/10/2017 13:01:15 door Daan s
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/10/2017 13:41:34
Quote Anchor link
Wat staat er in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $_POST['your-date']; ?>

?

Toevoeging op 30/10/2017 13:42:02:

Doe eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['your-date']; ?>


Toevoeging op 30/10/2017 13:54:04:

Denk dat ik het al zie. De laatste parameter (the WHERE format) daar moet je volgens mij %d in %s veranderen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
        $wpdb
->update(
            'wpxt_availability',
            array(
                'Available' => 'false',    // string
                'first_name' => $_POST['Firstname'],    // string
                'last_name' => $_POST['Lastname'],    // string
                'Phone' => $_POST['Phone'],    // string
                'Email' => $_POST['Email'],    // string
                'Extra' => $_POST['Extra'],    // string            
                
                
            
            ),
            array( 'Date' => '$mydate'  ),
            array(
                '%s',    // value1
                
            ),
            array( '%s' )
        );

?>


Toevoeging op 30/10/2017 13:57:12:

overigens kun je in dit geval de laatste twee parameters gewoon weglaten waardoor je code er zo uit komt te zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
        $wpdb
->update(
            'wpxt_availability',
            array(
                'Available' => 'false',    // string
                'first_name' => $_POST['Firstname'],    // string
                'last_name' => $_POST['Lastname'],    // string
                'Phone' => $_POST['Phone'],    // string
                'Email' => $_POST['Email'],    // string
                'Extra' => $_POST['Extra'],    // string            
            ),
            array( 'Date' => '$mydate'  )
    );

?>
Gewijzigd op 30/10/2017 13:58:36 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.