data opsplitsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Erik visser

erik visser

01/02/2012 21:51:44
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb het volgende.

vanuit een zonnenboiler regelaar krijg ik in een excel file de opbrengst van het systeem.
Elk uur wordt er een meting gedaan en al deze metingen worden bij elkaar op geteld.
Via php haal ik deze file binnen om vervolgens te visualiseren in mijn domotica systeem.
Nu wil ik dit opsplitsen naar opbrengst per uur.
Hoe kan ik dit het beste aanpakken in php
Dus in de excel file staat bijvoorbeeld:
15:00 23kwht
16:00 25kwht
De opbrengst in dat uur is 2kwh
Deze waarde krijg ik niet vanuit mijn zonnebolier, hier krijg ik uit 23 en 25
ik moet dus die 2 zelf berekenen.
Ik krijg dus 24 berekeningen per dag.
Hoe kan ik dit het beste aanpakken in php?
alvast bedankt allemaal
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 23:53:16
 
- SanThe -

- SanThe -

01/02/2012 22:19:57
Quote Anchor link
25 - 23 = 2

Of wat duidelijker uitleggen.
 
Reshad F

Reshad F

01/02/2012 22:39:34
Quote Anchor link
dus je wilt een waarde die in je exel file zit met php berekenen terwijl dit met excel zelf kan?
 
Erik visser

erik visser

02/02/2012 08:23:20
Quote Anchor link
Hallo,

De regelaar van het zonneboiler systeem maakt zelf de excel lijsten aan.
Er wordt een excel file per dag gemaakt met 24 metingen.
's nachts wordt er vanzelf een nieuwe excel file gemaakt.
De indeling van de regels en kolommen voor deze excel file zit geprogrammeerd in de de regelaar en hier heb ik geen invloed op.

Via een script in php haal ik elk uur de data uit het excel file.
Ik krijg dus steeds het totaal verbruik van de zonnepanelen.
Ik wil dit graag per uur hebben.
In een script moet ik dus nu programmeren dat er bijvoorbeeld de uur opbrengst van 16:00 tot 17:00 wordt berekend en wordt opgeslagen in een value. Hoe pak ik dit het beste aan?
 
Stefan -

Stefan -

02/02/2012 09:10:13
Quote Anchor link
Excel sheet inlezen in php,
dan de column eruit halen van de uren.
dan elk uur de waardes van elkaar afhalen?
Als je een excel sheet upload als voorbeeld dan geeft dat wat meer duidelijkheid.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/02/2012 09:24:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$perhour
= array();
$calc = 0;
//$ws is de active worksheet
for ($i=1; $i<=25; $i++) {
    $subtot = $ws->getCellByColumnAndRow(1, $i)->getValue;
    $perhour[] =  $subtot - $calc;
    $calc = $subtot;
}
 
Stefan -

Stefan -

02/02/2012 09:30:21
Quote Anchor link
Hallo Ger van Steenderen,

Ik denk niet dat het op deze manier gaat werken.

$subtot - 0 = $perhour?
$calc = waarde van $subtot?
Gewijzigd op 02/02/2012 09:31:13 door Stefan -
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/02/2012 09:51:21
Quote Anchor link
Stefan - op 02/02/2012 09:30:21:
Hallo Ger van Steenderen,

Ik denk niet dat het op deze manier gaat werken.

$subtot - 0 = $perhour?
$calc = waarde van $subtot?

Voordat je zo'n opmerking plaatst, moet je eerst wat beter lezen.
Met name wat de TS schrijft.
Ik ben ervan uit gegaan dat de dag op nul begint, dat hoeft natuurlijk niet, maar dat is simpel op te lossen door eerst de eerste waarde uit te lezen en dan door de rest van de waardes heen te lopen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.