Data opvragen en opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Michel van B

Michel van B

30/11/2009 11:07:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik wordt een beetje gek

Heel simpel: Hoe kan ik content die uit een database wordt gelezen opslaan in een nieuwe tabel?

thnx
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 08:51:05
 

30/11/2009 11:09:00
Quote Anchor link
Waarom wil je dat?
 
Michel van B

Michel van B

30/11/2009 11:12:00
Quote Anchor link
omdat ik dat nodig heb
 

30/11/2009 11:13:00
Quote Anchor link
Dat is niet het juiste antwoord.
 
Michel van B

Michel van B

30/11/2009 11:16:00
Quote Anchor link
Wat heb je daar voor meerwaarde aan. Ik wil alleen weten hoe ik het kan doen.
Ik kan je niet vertellen waarom. Het enige wat ik zou kunnen doen is iets anders verzinnen wat op het zelfde neerkomt zonder dat ik je precies vertel waar het over gaat
 

30/11/2009 11:19:00
Quote Anchor link
Omdat het over het algemeen niet nodig is om de data te kopiëren naar een andere tabel. Dat duid op een verkeerd datamodel.
 
Michel van B

Michel van B

30/11/2009 11:25:00
Quote Anchor link
ok...

geschetste situatie.
denk even aan een vacaturesite. De gebruiker klikt op een vacaturen en gaat deze lezen. Hij besluit om daarna op de reagerenknop te drukken. Hij komt nu in een scherm waar een formulier staat waar hij zijn gegevens kwijt kan.

tevens staat hier ook uit de tabel met vacatures de naam van de vacature en het vacaturenummer.

In de url wordt de id van die vacature meegegeven.

Nu moet alles worden opgeslagen in een nieuwe tabel zodat deze straks makkelijk uit te lezen is.

alles werkt tot nu toe alleen de twee velden "vacaturenaam" en "vacaturenummer" worden niet opgeslagen.
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

30/11/2009 11:28:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 30.11.2009 11:19:
Dat duid op een verkeerd datamodel.


Of misschien gewoon een gevalletje diefstal van gegevens...
 
Michel van B

Michel van B

30/11/2009 11:31:00
Quote Anchor link
nee nee nee geen diefstal van gegevens.
Het is allemaal gewoon van mij en ik heb overal toegang tot.
het gaat mij er gewoon om dat als de gebruiker alles ingevuld heeft ik alles kan opslaan in een nieuwe tabel. Op het moment dat de vacature verwijderd wordt heb ik gewoon nog de gegevens bij elkaar.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel van B
 

30/11/2009 11:34:00
Quote Anchor link
Fout datamodel dus.
Je hoeft alleen het id van die vacature te hebben. Je kunt dan met een join de gegevens van die vacature weer te voorschijn halen.
In principe zou je die vacature helemaal niet moeten verwijderen. Alleen een status 'verwijderd' maken.
Let wel op dat je dan wel aan bepaalde privacy regels moet houden. (Zeker ook omdat je persoonsgegevens opslaat.)
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

30/11/2009 11:34:00
Quote Anchor link
Werkt $_GET['vacaturenaam'] en $_GET['vacatureid'] niet dan? Je zegt dat het meegeven word in de URL.
 
Michel van B

Michel van B

30/11/2009 11:46:00
Quote Anchor link
@Karl ja daar heb je op zich gelijk in alleen weet ik dat de vacature verwijderd wordt en geen status verwijderd. Daarom wil ik dat de gegevens nog een keer worden opgeslagen.

@Kevin hoe zou ik die dan gebruiken ?
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

30/11/2009 11:51:00
Quote Anchor link
Je zegt dat de gegevens meegestuurd worden in de url.
Dus je hebt iets als:

www.jouwsite.nl/formulier.php?Vacature_naam=PHPScripter&Vacature_id=3423

Indien je dan de tekst PHPScripter wilt hebben roep je dat op met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP echo $_GET['Vacature_naam']; ?>


Hetzelfde bij het ID verhaal natuurlijk. En die code pleur je gewoon in een (hidden) tekstveld van je formulier bijvoorbeeld. Let wel op dat hidden fields niet altijd veilig zijn. Echter zou dat in jouw geval (die vacatures) weinig uitmaken...
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

30/11/2009 11:53:00
Quote Anchor link
Wat tevens ook de mogelijkheid is, is dat je alleen de vacature_id aanroept op de hierboven gebruikte manier. En dan een query opstart, waarbij je de vacature gegevens opslaat in array's. Dit is nog iets veiliger...
 

30/11/2009 11:53:00
Quote Anchor link
interactive schreef op 30.11.2009 11:46:
@Karl ja daar heb je op zich gelijk in alleen weet ik dat de vacature verwijderd wordt en geen status verwijderd. Daarom wil ik dat de gegevens nog een keer worden opgeslagen.

Jij verwijderd het, dus jij kan er wat aan doen...
Zorgen dat het niet verwijderd wordt e.d.
 
Michel van B

Michel van B

30/11/2009 11:54:00
Quote Anchor link
bijna de url ziet er als volgt uit
http://www.website.nl/vacatures/reageer.php?id=2

Hij krijgt alleen de id mee
 
Michel van B

Michel van B

30/11/2009 11:56:00
Quote Anchor link
Dus als ik even snel denk
Als ik zorg dat de naam en het nummer in de url worden mee gegeven kan ik ze met een get request terughalen. Alleen hoe sla ik die dan op?

Ik ben niet de beste in php maar dat zal je al doorgehad hebben
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

30/11/2009 12:04:00
Quote Anchor link
Je krijgt dus alleen het id mee van de vacature.

Dan moet je dus een query aanmaken

SELECT id, titel, info FROM vacatures WHERE id='"$_GET['ID']"'

Vervolgens zet je al die gegevens in array's.

Die arrays gebruik je om de informatie in een formulier te zetten.

Snap je dit wel? Of ben je echt helemaal basic?
 
Michel van B

Michel van B

30/11/2009 12:07:00
Quote Anchor link
euhm.. ben vrij basic ja.
Ik heb het nu zo dat in de url de vacaturenaam en het vacaturenummer wordt meegegeven. Nu is de vraag hoe kan ik deze dan weer opslaan :P

thnx iig dat je me zover helpt
 
Kevin Stoove

Kevin Stoove

30/11/2009 12:12:00
Quote Anchor link
Graag gedaan, daar is PHPHulp voor toch.
Maar goed, ik denk dat je eerste even goed moet nadenken wat je wilt.

Gaat het echt enkel om de naam en id? Of wil je ook de beschijving, salaris, etcetera meegeven?

Je weet wel hoe je formulieren aanmaakt? En query's?
 

30/11/2009 12:15:00
Quote Anchor link
mysql_real_escape_string.
Als je niet goed bent in php / sql leer dit dan maar:
http://phptuts.nl/view/39/
http://phptuts.nl/view/41/
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.