Data uit Mysql database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael Verbeek

Michael Verbeek

14/05/2004 15:13:00
Quote Anchor link
Ik heb een database waarin je met een script een nieuwe kolom kan invoegen, dit is een datum met als data een J of een N.
Er komt dus iedere week een kolom bij.

---------------------------------------------------
| ID | Naam | 13-05-04 | 20-05-2004 |
---------------------------------------------------
| 1 | Jan | J | N |
---------------------------------------------------
| 2 | Piet | J | N |
---------------------------------------------------

Ik ben dus bezig om een script te maken die variabel aan het aantal kolommen output blijft geven.

Nu is mijn output :
---------------------------------------------------
| ID | Naam | 13-05-04 | 20-05-2004 |
---------------------------------------------------
| 1 | Jan | J | |
---------------------------------------------------
| 2 | Piet | J | |
---------------------------------------------------

while(mysql_num_fields($leden) AND $ledenrow = mysql_fetch_row($leden))
{
echo ("<tr><td align=center>$ledenrow[1]</td>");
echo ("<td align=left>$ledenrow[2] </td>");
echo ("<tr><td>$ledenrow[$j]</td>");
$j++;
}

Ik ben helemaal zonder ideeen op dit moment.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:38:17
 
Rick

Rick

14/05/2004 15:59:00
Quote Anchor link
en hoelang wil je hiermee doorgaan?
dit is wel ongeveer het brakste database ontwerp wat ik tot nu toe gezien hebt

een database is snel met rijen, gewoon een kolom doen met de datum, wil je er dan weer een datum bij doen?
nog een rij erbij met de datum van de nieuwe
 
Michael Verbeek

Michael Verbeek

14/05/2004 16:15:00
Quote Anchor link
Het kan ook andersom, maar dan moet het script ook worden herschreven als er een naam bijkomt of niet?

Bedank voor je behulpzaamheid!!!!!
 
Roy

roy

19/05/2004 13:06:00
Quote Anchor link
probeer het eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$pchard
= mysql_query($sql)
$rijen = mysql_numrows($pchard);
$field_count=mysql_numfields($pchard);
for ($i=0;$i<$rijen;$i++){
$field=mysql_fetchrow($pchard);    
print "\t<tr>\n";
}

for ($r=0;$r<$field_count;$r++){
echo "<td>".$field[$r]."</td>";
}


?>

als je dus er een veld bijkrijgt wordt je pagina automisch hierop aan gepast.
 
SerpenT

SerpenT

19/05/2004 22:56:00
Quote Anchor link
sry dat ik het zeg maar ik ben het met Rick eens, dat is handiger, zoiets moet je dan doen ofzo:

+--+-----+-------+-+
|ID |naam|datum |ja|
+--+-----+-------+-+

en dan rijen toevoegen per naam per datum als de persoon in kwestie er is geweest. of waar die J/N ook voor staat
Gewijzigd op 19/05/2004 22:58:00 door SerpenT
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.