Data uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk PHP

Henk PHP

09/08/2008 23:42:00
Quote Anchor link
Hoi, ik heb wat hulp nodig met iets :P

Ik ben een beetje aan het experimenteren met de Youtube API en nu met de ClientLogin. De bedoeling is dat ik user data POST naar https://www.google.com/youtube/accounts/ClientLogin en als t klopt dan geeft ie het volgende weer: (voorbeeld)

Quote:
Auth=wdwdWWDQqf21651dDdwqd-dwqDDD21684vr2v1nYNntb6543v3vRv-BNTNYnn21nB344324
YouTubeUser=<gebruiker>


Dat komt dan op het scherm, nu is de vraag, hoe lees ik die informatie uit om vervolgens op te slaan?
Dus eigenlijk moet ik de Auth en de YouTubeUser hebben..., hoe moet ik dat aanpakken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:07:47
 
Douwe

Douwe

10/08/2008 10:19:00
Quote Anchor link
Zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sYoutubeData
=
"Auth=wdwdWWDQqf21651dDdwqd-dwqDDD21684vr2v1nYNntb6543v3vRv-BNTNYnn21nB344324
YouTubeUser=Douwe"
;

$aRegels = explode("\n", $sYoutubeData);

$aAuth = explode("=", $aRegels[0], 2);
$sAuth = $aAuth[1];

$aUser= explode("=", $aRegels[1], 2);
$sUser= $aUser[1];
?>

En dan heb je $sAuth en $sUser.
 
Henk PHP

Henk PHP

10/08/2008 16:08:00
Quote Anchor link
Oke, bedankt man dat werkt. Alleen het moeilijk gedeelte is om de $sYoutubeData te krijgen. Want dat staat dus op een andere pagina en ik kan het alleen bekijken na een post met de juiste info.

Mijn vraag is dus hoe kan ik posten naar dat adres, (dan geeft ie de info weer) en vervolgens die info kan gebruiken?
Ik dacht aan iets met curl misschien maar daar snap ik nog niet zoveel van eerlijk gezegt.

Hartelijk bedankt ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
Douwe

Douwe

10/08/2008 16:12:00
Quote Anchor link
Je kunt deze class gebruiken om data naar die URL te verzenden, deze class kan ook de response van de pagina teruggeven die jij dus in $sYoutubeData kunt zetten.
 
Henk PHP

Henk PHP

10/08/2008 16:19:00
Quote Anchor link
Oke bedankt man, ik weet alleen nog niet of het gaat werken, aangezien mijn host nog PHP4 draait (ja ik weet het >_>)
 
Douwe

Douwe

10/08/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Lekker... Die class werkt inderdaad niet in PHP4... Ik zou toch maar eens bij je hosting gaan zeuren om PHP5 ;)
 
Henk PHP

Henk PHP

10/08/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Jah , inderdaad :) zijn der op dit moment geen php4 alternatieven?
 
Douwe

Douwe

10/08/2008 16:29:00
Quote Anchor link
Ze zijn er natuurlijk, je kunt via cURL data naar een URL posten, en daarna de response opvragen, ik weet de code alleen niet uit mijn hoofd. ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Henk PHP

Henk PHP

10/08/2008 16:43:00
Quote Anchor link
Zou je voor mij even willen kijken :) ? Dan ga ik zo mijn host mailen...
 
Henk PHP

Henk PHP

10/08/2008 19:48:00
Quote Anchor link
Waarom werkt dit niet ? :S
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$ch
= curl_init();

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"https://www.google.com/youtube/accounts/ClientLogin");
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS,
            "Email=username&Passwd=password&service=youtube&source=mysite");
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1);

curl_exec ($ch);

curl_close ($ch);
?>

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henk PHP
 
Douwe

Douwe

10/08/2008 19:58:00
Quote Anchor link
Hoezo werkt niet? Dit werkt prima:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$ch
= curl_init();

curl_setopt($ch, CURLOPT_URL, "https://www.google.com/youtube/accounts/ClientLogin");
curl_setopt($ch, CURLOPT_POST, 1);
curl_setopt($ch, CURLOPT_POSTFIELDS,
            "Email=username&Passwd=password&service=youtube&source=mysite");
curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);

$sData = curl_exec($ch);

curl_close($ch);

echo $sData;
?>
 
Henk PHP

Henk PHP

10/08/2008 20:00:00
Quote Anchor link
Ik krijg bij die een lege pagina, wat krijg jij dan?
 
Douwe

Douwe

10/08/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Ik krijg
Error=BadAuthentication
te zien. Omdat username en password natuurlijk niet kloppen.
 
Henk PHP

Henk PHP

10/08/2008 20:04:00
Quote Anchor link
ah lame ,waarom werkt t niet bij mij :S
 
Douwe

Douwe

10/08/2008 20:07:00
Quote Anchor link
Geen idee... Ik heb mijn code nu even wat opgeschoont, heb nu dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$rCurl
= curl_init("https://www.google.com/youtube/accounts/ClientLogin");

curl_setopt($rCurl, CURLOPT_POST, true);
curl_setopt($rCurl, CURLOPT_POSTFIELDS, array(
  "Email" => "username",
  "Passwd" => "password",
  "service" => "youtube",
  "source" => "mysite"
));
curl_setopt($rCurl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true);

$sData = curl_exec($rCurl);

curl_close($rCurl);

echo $sData;
?>

Nu krijg ik wel een andere error (ik weet niet of het met mijn codewijziging te maken heeft):
Error=ServiceUnavailable
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Henk PHP

Henk PHP

10/08/2008 20:14:00
Quote Anchor link
Werkt cURL ook niet met PHP4 ofzo?
 
Douwe

Douwe

10/08/2008 20:16:00
Quote Anchor link
http://www.php.net/curl_close:
(PHP 4 >= 4.0.2, PHP 5)

Jawel.
 
Henk PHP

Henk PHP

10/08/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Dit zegt de phpinfo();

curl
CURL support enabled
CURL Information libcurl/7.11.2 OpenSSL/0.9.7d zlib/1.2.1

Hoort t dan niet gewoon te werken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.