Data verplaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

23/05/2012 13:18:48
Quote Anchor link
Hallo heb een probleem waar ik niet uit kom.

Voorbeeld:

Pagina1.php:
Hallo

Pagina2.php:


Process.php
.......


Hoe kan ik de string hallo verplaatsen na pagina2 via process.php?

bvd,
daan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:08:29
 
Cake Masher

Cake Masher

23/05/2012 13:20:54
Quote Anchor link
Dat ligt eraan wat voor string je gebruikt, is 't een string die het zelfde blijft, of hebben we 't hier over een GET / POST waarde?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

23/05/2012 13:21:16
Quote Anchor link
met sessions
 

23/05/2012 13:24:09
Quote Anchor link
Het is een POST waarde.


Toevoeging op 23/05/2012 13:28:47:

@ Vincent ik kan me er even niet bijvoorstellen hoe je dat wilt doen met sessies kun je mij een voorbeeld geven?

Toevoeging op 23/05/2012 13:58:06:

iemand?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 14:03:28
Quote Anchor link
Dan kun je toch die string in een sessie zetten zoals Vincent aangeeft.. En dan deze vervolgens aanroepen in de volgende pagina.

pagina1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php session_start();
$_SESSION['bericht'] = "Hallo ik ben het bericht";
echo $_SESSION['bericht'];
?>


pagina2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php session_start();
if (isset($_SESSION['bericht'])) {
echo $_SESSION['bericht'];
?>
 

23/05/2012 14:06:28
Quote Anchor link
Nee dat bedoel ik niet hij moet eerst de data op pagina1 laten zien. Zodra je een formulier verzend dan moet die gewoon vast op pagina2 staan niet in een sessie. Moet ik hiervoor een andere tabel aanmaken?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 14:17:02
Quote Anchor link
Nee dan kun je dat natuurlijk koppelen aan het formulier he.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php $bericht = "Hallo ik ben het bericht"; ?>

<form method="post" action="">
Je formulier hier.
<input type="hidden" name="bericht" value="<?php echo $bericht; ?>" />
hier de send en reset buttons
</form>


Je kunt er eventueel een textarea van maken als het om grote stukken tekst gaat.

En dan op pagina2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if (isset($_POST['bericht'])) {
$bericht = $_POST['bericht'];
echo $bericht;
}

?>
 

23/05/2012 14:20:04
Quote Anchor link
Nee dit is nog niet wat ik zoek het is moeilijk uitteleggen.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 14:22:12
Quote Anchor link
Ja idd maarja met dit als voorbeeld is het ook niet echt duidelijk.

Pagina1.php:
Hallo

Pagina2.php:


Process.php
.......


Toevoeging op 23/05/2012 14:23:06:

Wil je de bron van pagina2.php aanpassen (permanent)?
 

23/05/2012 14:27:01
Quote Anchor link
Jah idd de bron permanent aanpassen.

Misschien is het zo duidelijker:

NIET:
pagina1 (POST) > process > pagina2

WEL:
pagina1 (POST) > process > echo: "succesvol verplaatst";

pagina2 staat ergens anders
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 14:33:12
Quote Anchor link
Kijk dan is naar een script wat hier geschreven op PHPhulp.nl

Text based CMS
Wellicht dat je hier de functionaliteit uit kunt halen die je nodig hebt.

P.S. Om boze mensen te verkomen, reageer niet op dat topic, is al 4jaar oud ;)
 

23/05/2012 14:36:49
Quote Anchor link
Alle links zijn dood:P
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 14:38:36
Quote Anchor link
LOL, sorry ik had niet op de links geklikt, maar Google vind het ook ;-) zoek op text based CMS.
 

23/05/2012 14:40:03
Quote Anchor link
De link werkt wel:P
De links in de tutorial werken niet kan de zip file niet downloaden
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 14:50:35
Quote Anchor link
Ja klopt, uiteraard werkt de tut link wel, die staat hier :P Helaas staat het script extern haha.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

23/05/2012 14:51:28
Quote Anchor link
@Chris,
correctie het is geen 4 maar 8 jaar oud
dus niet echt verstandig dat hij hier zijn 'functionaliteit' dan wel het script gebruikt... het is namelijk zo oud dat het behoorlijk achterhaald is waardoor hij enkel foutieve dingen leert en meer fouten krijgt.

@Daan,
probeer de situatie eens goed/anders uit te leggen, er zijn een hoop verschillende manieren om data uit een form naar een andere pagina/plek te krijgen.
Nu is alleen de keus aan jou hoe jij dat het liefste doet.
Een paar opties zijn (zoals er ook al een paar hierboven staan):
sessions, $_POST, $_GET, Database, Tekstbestand desnoods via XML of javascript of nog anders...
Gewijzigd op 23/05/2012 14:51:50 door Marco PHPJunky
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 15:05:03
Quote Anchor link
@marco,

Klopt, maar de laatste reactie was 4 jaar geleden.
 

23/05/2012 15:11:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include("includes/header.php");
require_once("includes/connectie.php");
$result = mysql_query("SELECT P_ID, naam FROM users WHERE status='1'");
?>




<p>Toewijzen aan:</p>
<form action="toewijs.php" method="post">
<select name='Toewijzen'><br />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

if($result) {
    while($item = mysql_fetch_assoc($result)) {
     echo "<option value='".$item['P_ID']."'>".$item['naam']."</option>".PHP_EOL;
    }
}
else {
  echo "<option>Er is een fout opgetreden:".mysql_error()."</option>";
}

?>

</select><br />
<input type="submit" value="Toewijzen"/>
</form>
<p>Bericht:</p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php echo $_GET['bericht'];


mysql_close();
include("includes/footer.php");
?>


Zodra je op submit drukt start het process en in dat script moet een hele rij uit de database verplaatst worden naar een andere pagina.

Toevoeging op 23/05/2012 15:13:32:

Die data kan ik uiteraard wel ophalen in pagina2 maar het moet weggaan in pagina1.
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 15:14:40
Quote Anchor link
Dan doe je een UPDATE statement die het P_ID aanpast van 1 naar 2 of net welke nummers je gebruikt.
 

23/05/2012 15:16:15
Quote Anchor link
pi_d is auto_increment

Toevoeging op 23/05/2012 15:18:29:

is het niet handiger om een nieuwe tabel aan te maken en de data daar in te gooien?
 
Chris PHP

Chris PHP

23/05/2012 15:24:50
Quote Anchor link
huh?

Waarom maak je een pagina ID auto increment? als je 2 pagina's hebt heb je toch maar 2 id's al heb je 100 berichten? Toch niet 100 pagina id's?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.