Database aan spreken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

20/02/2004 17:48:00
Quote Anchor link
Ik ben een complete newby op MYSQL gebied en ben opzoek naar een tutorial waar ik kan leren hoe ik een mijn SQL database kan aanspreken.

Ik wil namelijk 1 HTML file hebben waar je uit een 2 lijsten met namen, 2 namen kiest (een droplist heet dat geloof ik). Hierna druk je dan op een button waarna je een een lijst krijgt met zoekresultaten.

Bijvoorbeeld: Ik wil van Utrecht naar Amsterdam. Dan selecteer ik in droplist 1: Utrecht. Droplist 2: Amsterdam. Druk op Search, en het systeem geef alle mogelijkheden om van Utrecht naar Amsterdam te reizen.

Nu geloof ik dat ik in een HTML website een PHP code moet verwerken waarmee je de POST functie kan hebben. En dan nog een aparte PHP bestand die de SQL database ondervraagt. Maar dit durf ik niet zeker te zeggen.

Heeft iemand misschien meer info voor mij hoe ik dit moet maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:13:13
 
Bram Z

Bram Z

21/02/2004 00:18:00
Quote Anchor link
IK steek er weer veel te veel moeite in maar ja
hier is het scriptje

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
    if (empty($submit)) {
    // is de submit button gelijk aan 0 of niet gedefinieerd ?
echo "<form action=\"$PHP_SELF\" method=\"post\">";
echo "<table width=\"100%\">";
echo "<tr><td class=\"menu\">";
echo "Van:";
echo "</td><td align=\"right\" class=\"menu\">";
echo "<select name=\"van\" size=\"1\">";
echo "<option value=\"Gent\">Gent</option>";
echo "<option value=\"Brugge\">Brugge</option>";
echo "<option value=\"Antwerpen\">Antwerpen</option>";
echo "</select>";
echo "</td></tr>";
echo "<tr><td class=\"menu\">";
echo "naar:";
echo "</td><td align=\"right\" class=\"menu\">";
echo "<select name=\"naar\" size=\"1\">";
echo "<option value=\"Gent\">Gent</option>";
echo "<option value=\"Brugge\">Brugge</option>";
echo "<option value=\"Antwerpen\">Antwerpen</option>";
echo "</select>";
echo "</td></tr>";
echo "<tr><td colspan=\"3\" align=\"center\">";
echo "<input type=\"submit\" value=\"Submit\" name=\"submit\">";
echo "<input type=\"reset\" value=\"Reset\">";
echo "</td></tr></form>";
echo "</table>";
}

else {
echo "<table width=\"100%\">";
echo "<tr><td class=\"menu\">";
echo "Van:";
echo "</td><td align=\"right\" class=\"menu\">";
echo "$van";
echo "</td></tr>";
echo "<tr><td class=\"menu\">";
echo "naar:";
echo "</td><td align=\"right\" class=\"menu\">";
echo "$naar";
echo "</td></tr>";
echo "<tr><td colspan=\"3\" align=\"center\">";

$user = "";
$dbpass = "";
$host = "";
$dbdb = "";

if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $dbpass)))
{

     echo "Errow with Msql.";
     exit();
}
    
$sql = "SELECT manier FROM locatie WHERE van = '$van' AND naar = '$naar'";
    $res = mysql_query($sql);
    $row = mysql_fetch_array($res);  
if ($row[0]==""){echo "Er is een fout opgetreden";}
else {echo "Om van $van naar $naar te gaan:<br>$row[0]<br><a href=\"$PHP_SELF\">Opnieuw zoeken</a>";}
echo "</td></tr>";
echo "</table>";

}

?>


je moet alleen nog mysql gegevense aan te passen in de variables en maak deze table in sql aan:

CREATE TABLE locatie (
van varchar(80) default NULL,
naar varchar(80) default NULL,
manier text
) TYPE=MyISAM;

INSERT INTO locatie VALUES ('Gent', 'Gent', 'Je Bent er al');
INSERT INTO locatie VALUES ('Gent', 'Brugge', 'Je neemt de E40');
INSERT INTO locatie VALUES ('Gent', 'Antwerpen', 'Te voet');
INSERT INTO locatie VALUES ('Brugge', 'Gent', 'Je neemt de E40');
INSERT INTO locatie VALUES ('Brugge', 'Brugge', 'Je bent er al');
INSERT INTO locatie VALUES ('Brugge', 'Antwerpen', 'Met het vliegtuig');
INSERT INTO locatie VALUES ('Antwerpen', 'Gent', 'Te voet');
INSERT INTO locatie VALUES ('Antwerpen', 'Brugge', 'Je neemt het vliegtuig');
INSERT INTO locatie VALUES ('Antwerpen', 'Antwerpen', 'Je bent er al');

Voila nog vragen [email protected]
 
Bram Z

Bram Z

21/02/2004 00:19:00
Quote Anchor link
p.s. een voorbeeldje kun je bekijken op
http://www.che-lives-clan.com/1234.php
Gewijzigd op 22/02/2004 08:50:00 door Bram Z
 
Arend a

Arend a

21/02/2004 11:23:00
Quote Anchor link
Mja, wat je nu noemt is een redelijk bekend wiskundig probleem, en niet een van de simpelste. "Wat is de kortste weg om van A naar B te gaan" zondat dat je een tabel maakt van de afstanden en routes tussen alle plaatsen (immers, het aantal routes is dan het kwardraat van alle plaatsen, en soms wordt dat ietswat veel).

Je neemt me wel een probleem om mee te beginnen.
 
Bram Z

Bram Z

21/02/2004 11:26:00
Quote Anchor link
is mijn scriptje goed ??
 
Arend a

Arend a

21/02/2004 11:30:00
Quote Anchor link
Het werkt. Met 3 afstanden, als je 20 plaatsen hebt is het ondoenlijk.

Dan heb je 20*20 = 400 routes die je handmatig moet invoeren.
 

21/02/2004 18:19:00
Quote Anchor link
Heel erg bedankt voor het script. Ik heb helaas nu geen tijd om het te testen :(, doe ik morgen! Laat ik nog horen of het goed werkt. Bedankt!
 
Bram Z

Bram Z

21/02/2004 18:42:00
Quote Anchor link
ja maar er is het andere manier want hoe je het keert of draait het blijven 400 routes
 
Mitch X

Mitch X

21/02/2004 18:50:00
Quote Anchor link
Jah maar Adje = Adje :P
Die weet vast wel iets...
 
Appz

Appz

22/02/2004 08:53:00
Quote Anchor link
bram, je url werkt niet meer.
 

22/02/2004 11:56:00
Quote Anchor link
ja ik heb het weg gedaan als je het percee wilt zet ik het weer online
 
Arend a

Arend a

22/02/2004 14:10:00
Quote Anchor link
Hehe, dank je Mitch, maar dit zijn nog echt redelijk ingewikkelde wiskundige problemen. Ik weet niet of de OP bij toeval een wiskundige is of zin heeft om zich erin te verdiepen..
 
Arend a

Arend a

22/02/2004 14:41:00
Quote Anchor link
http://www.zend.com/codex.php?id=1262&single=1
Simpele php code, lekker knutselen

Dijkstra's algoritme: ga 'm maar eens lekker in php en sql implementeren..: De Nederlander Dijkstra
http://www.webwereld.nl/nieuws/12073.phtml heeft een gelijkname algoritme gevonden om de kortste route te vinden naar plaatsen.

Zie:
http://www.math.rug.nl/didactiek/Dijkstra/Handelsreiziger.htm

http://www.broklede.nl/info/blok9/route/graafdemo.html

http://wwwhome.cs.utwente.nl/~woegingergj/158070/sl6.ps

Happy Googling,

Arend
Gewijzigd op 22/02/2004 14:42:00 door Arend a
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.