Database aantal gevonden resultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Krijn

krijn

29/07/2009 22:59:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb een vraag. Op dit moment heb ik een database met een tabel met artikelen, maar ik zou hier graag in willen zoeken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM y WHERE `x` LIKE '%".$_POST['zoekwoord']."%'

Nu kan ik gewoon zoeken zoeken met SELECT, maar is het ook mogelijk met mysql (of misschien met php) om pagina's waar een trefwoord vaker in voor komt hoger te krijgen?

Voorbeeld:
atrikel 1 heeft 35 matches met het woord "koek"
artikel 2 heeft 2 matches met het woord "koek"
Nu zou ik dus graag artikel 1 hoger willen hebben.

Ik hoop dat mijn vraag enigszins duidelijk is en ik hoop op een antwoord.
Alvast bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Krijn
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 04:33:01
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/07/2009 23:11:00
Quote Anchor link
Wat jij bedoelt, heet een FULLTEXT search. Eerst moet je met phpMyAdmin een FULLTEXT INDEX aanmaken op de velden waarin je wilt zoeken. Daarna ziet je query er zo uit (niet gecheckt):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    SELECT
        veld1,
        veld2
    FROM tabelnaam
    WHERE MATCH(veld1, veld2) AGAINST ('zoekwoord')
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.