Database connectie geeft altijd geslaagd terug

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

06/09/2017 01:02:35
Quote Anchor link
Hallo,


Op de locale host heb ik een simpel formulier gemaakt om connectie te maken met de database server.

Formulier bestaat uit: Host, Database server username en Database server password.
In onderstaande php code moet worden gekeken of de connectie geslaagd of geweigerd is, echter krijg ik altijd geslaagd terug ook als je het gehele formulier leeg laat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

//Zet informatie in variabelen
$db_host = $_POST['db_host'];
$db_username = $_POST['db_username'];
$db_password = $_POST['db_password'];

//Connectie string, met inlog informatie van variabelen
$conn = new mysqli($db_host, $db_username, $db_password);

//Controleer of er verbinding kan worden gemaakt met databse server
if ($conn->connect_error) {

//connectie is mislukt
echo"inlog mislukt";

}
else{

//connectie is geslaagd
echo"connectie is geslaagd";
}
}

?>
Gewijzigd op 06/09/2017 01:02:58 door Jop B
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:30:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/09/2017 11:32:45
Quote Anchor link
Sta je soms alle users toe met een * in de rechten tabel van MySQL?
Gewijzigd op 06/09/2017 11:33:24 door - Ariën -
 
E vH

E vH

06/09/2017 12:24:52
Quote Anchor link
Zie: http://php.net/manual/en/mysqli.construct.php

Host: "Passing the NULL value or the string "localhost" to this parameter, the local host is assumed."

Password: "If not provided or NULL, the MySQL server will attempt to authenticate the user against those user records which have no password only. This allows one username to be used with different permissions (depending on if a password is provided or not). "

Daar heb je je antwoord al.
Gewijzigd op 06/09/2017 12:25:09 door E vH
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.