Database connectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jesse

Jesse

20/03/2005 10:29:00
Quote Anchor link
In mijn email staat dat ik met deze code in mn datbase kom... wat moet ik hiermee doen met deze code waar moet ik die code neerzetten om in mn database te komen?
$mysql -u jessewe1 -p -h database jessewe1
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 19:06:31
 
Eris -

Eris -

20/03/2005 10:36:00
Quote Anchor link
mysql_connect() functie
 
Erik Rijk

Erik Rijk

20/03/2005 10:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?

// database instellingen
$config[host] = ""; // de host van je mysql database
$config[database] = ""; // de naam van je database
$config[gebruikersnaam] = ""; // de gebruikersnaam van mysql
$config[paswoord] = ""; // het paswoord van mysql

// connectie met de mysql database maken

mysql_connect("$config[host]", "$config[gebruikersnaam]", "$config[paswoord]") or die
("<center>The Site Database Appears To Be Down</center>");
mysql_select_db("$config[database]") or die
("<center>The Site Database Appears To Be Down</center>");
?>



hier kan je wel wat mee denk ik :)
 
Jesse

Jesse

20/03/2005 12:12:00
Quote Anchor link
Bedankt;)
Kom je dan in je database??
 
Jesse

Jesse

20/03/2005 12:19:00
Quote Anchor link
Parse error: parse error, expecting `']'' in /home/databaseconnect.php on line 7
 
Jesse

Jesse

20/03/2005 12:20:00
Quote Anchor link
ik krijg de bovenstaande error/\
 
Jesse

Jesse

20/03/2005 12:21:00
Quote Anchor link
dit is de regel waar de error in zit:
$config[wachtwoord] = ""; // het paswoord van mysql

Ps ik had wel het goede wachtwoord ingevuld
 
Thijs -

Thijs -

20/03/2005 12:24:00
Quote Anchor link
Jesse:
In mijn email staat dat ik met deze code in mn datbase kom... wat moet ik hiermee doen met deze code waar moet ik die code neerzetten om in mn database te komen?
$mysql -u jessewe1 -p -h database jessewe1


dat moet je invoeren in de console van je linux server. Daar kan je inkomen met SSH bijvoorbeeld ;)
 
Jesse

Jesse

20/03/2005 12:33:00
Quote Anchor link
SSH?? wat is dat?
 
Jesse

Jesse

20/03/2005 12:34:00
Quote Anchor link
maar eigenlijk zit ik met die regel waar de fout in zit:S
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

20/03/2005 13:25:00
Quote Anchor link
@Jesse
SSH. Zoiets had je natuurlijk zelf kunnen verzinnen...

En welke regel bevat welke fout?

@iedereen
Tis zondag, dus verwijt het me niet, maar moet die code niet $config['host'] in plaats van $config[host] (en die andere natuurlijk ook) zijn?

Elwin
 
Jelmer -

Jelmer -

20/03/2005 14:00:00
Quote Anchor link
Helemaal mee eens Elvin.

En dan ook een regel zoals deze:
mysql_select_db("$config[database]");

die moet natuurlijk
mysql_select_db($config[database]);
zijn. Haal je varialbes buiten quotes. Is sneller en netter, officieler en voorkomt warnigns/notices met errorlevel op all.

Quote:
Parse error: parse error, expecting `']'' in /home/databaseconnect.php on line 7

Bevat je wachtwoord soms tekens als een \ of een ' of een "?

En is de vorige regel wel correct afgesloten met een ;.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.