Database error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark

Mark

28/08/2006 16:48:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik kom even niet uit deze stomme db error.
Wat klopt hier niet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "SELECT * FROM nieuws ORDER BY id DESC";
                $result = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
                while ($obj = mysql_fetch_object($result)) {
                    echo "- <a href=\"index.php?p=nieuwsverwijderen&verwijder=" . $obj->id ."\">" . $obj->titel . "</a>";
                }


You've got an error.... for the right syntax to use near '' at line 1

Hij laat wel gewoon de echo zien, alleen na dat hij dat heeft laten zien krijg ik een error. En onder die echo staat nog wel meer code maar dat is afgeschermd.... dat leest hij niet uit als het goed is. Als hier geen fout in zit post ik de rest wel ...
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 13:08:34
 
Frank -

Frank -

28/08/2006 16:54:00
Quote Anchor link
Hier zit volgens mij geen fout in. Al zou ik persoonlijk geen gebruik maken van mysql_fetch_object() maar mysql_fetch_assoc(). Deze is wat sneller.

Echo de query eens, laat de volledige foutmelding eens zien, etc. etc.
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

28/08/2006 16:57:00
Quote Anchor link
je query is goed, en deze melding wijst op een fout in je query.

wat nog wel eens wil helpen bij het oplossen is als volgt je query neer te zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$sql = "SELECT
     *
     FROM
     nieuws
     ORDER BY
     id DESC";


zo kun je lokaliseren in welk deel van je query de fout zit, zit bijv de fout in order by, dan zal hij een foutmelding geven "at line 5".

overigens is het niet onverstandig voor langere queries een soortgelijke opbouw aan te houden om het overzicht te behouden.
 
Mark

Mark

28/08/2006 16:57:00
Quote Anchor link
hele foutmelding is niet interessant
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
 
- Roland -

- Roland -

28/08/2006 16:58:00
Quote Anchor link
sorry , niet goed gelezen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Roland -
 
Mark

Mark

28/08/2006 17:03:00
Quote Anchor link
mm, de error zit idd wat verder...
hij zegt dat 't hier zit (ben steeds 1 query nara beneden gegaan om te zien waar het fout ging)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
                $sql = "SELECT * FROM nieuws WHERE id=" . $verwijder . "";

zelfde error,


Got it: het moet '" . $verwijder . "' zijn ipv " . $verwijder . "

bedankt voor jullie tijd :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark
 
Frank -

Frank -

28/08/2006 18:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT * FROM nieuws WHERE id=" . $verwijder . "";
?>

Wanneer $verwijder een integer is, en dat ligt voor de hand, dat is hier op zich niets mis mee. Een integer is tenslotte geen string en hoort dus niet tussen quotes te staan.

Die rare quotes aan het einde van de regel zijn wat discutabel, maar leveren geen fout op. Je kunt ze beter weglaten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT * FROM nieuws WHERE id=" . $verwijder;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.