database fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim

tim

03/11/2004 18:16:00
Quote Anchor link
ik heb nu een acount bij (iets) aangevraagt maar nu heb ik een mysql conectie gemaakt maar dan zegtie dat hij geen mysql connectie kon maken ik heb alles wel goed ingevult want dat had ik gekrege van die server dus als iemand het weet...?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 16:42:14
 
Han eev

Han eev

03/11/2004 18:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
// mysql connectie
$user = "user";
$dbpass = "wachtwoord";
$host = "host"; // waarschijndelijk localhost
$dbdb = "database naam";

if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $dbpass)))
{

     echo "Database connectie mislukt.";
     exit();
}

?>
 
Steff   an

Steff an

03/11/2004 18:20:00
Quote Anchor link
Dan klopt er tocg iets niet in je gegevens.
 
Tim

tim

03/11/2004 18:22:00
Quote Anchor link
maar ik heb een mail gekregen van die server en daar stonden al me gegevens in..... dus
 
Han eev

Han eev

03/11/2004 18:24:00
Quote Anchor link
maar heb je niet een verkeerd connectie script?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/11/2004 18:26:00
Quote Anchor link
Lees de MySQL foutmelding door de volgende code te gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if (!mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $dbpass)))
{

     echo "Database connectie mislukt. MySQL foutmelding:<br/>";
    echo mysql_errno()." ".mysql_error();
     exit();
}

?>


Elwin
 
Tim

tim

03/11/2004 18:29:00
Quote Anchor link
mijn conectie script is niet fout ik heb het al bij meerdere dingen geprobeert maar werkt niet ....
 
Han eev

Han eev

03/11/2004 18:32:00
Quote Anchor link
owh das niet fijn,
ik weet het ff niet :S
 
Tim

tim

03/11/2004 18:32:00
Quote Anchor link
dit is me foutmelding:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
1130 Host 'asd-slom-18b8c.adsl.wanadoo.nl' is not allowed to connect to this MySQL server
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/11/2004 18:33:00
Quote Anchor link
tim:
mijn conectie script is niet fout ik heb het al bij meerdere dingen geprobeert maar werkt niet ....
Als je dan niet eigenwijs bent, maar gewoon even mijn connectiescriptje probeer, dan zal je vanzelf de foutmelding van MySQL zien... En pas dan weet je dus wat er aan de hand is....

Edit:
Te snel geïrriteerd gereageer... Excuus.

Elwin
Gewijzigd op 03/11/2004 18:36:00 door Elwin - Fratsloos
 
Tim

tim

03/11/2004 18:34:00
Quote Anchor link
k heb hem gegeve :P
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/11/2004 18:37:00
Quote Anchor link
Je foutmelding zegt toch genoeg? De verbinding waar vandaan jij wilt verbinden is niet toegestaan om dat te doen.

Misschien dat een andere gebruiker het wel mag, ligt helemaal aan de server instellingen.

Elwin
 
Tim

tim

03/11/2004 18:39:00
Quote Anchor link
maar hoezo zou dat dan niet m ogen :s
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

03/11/2004 19:24:00
Quote Anchor link
Omdat de beheerder van de database jou (je gebruikersnaam) niet de rechten heeft gegeven om vanaf elke willekeurige andere computer met de database te verbinden.

Elwin
 
Bram Z

Bram Z

03/11/2004 19:25:00
Quote Anchor link
Je moet waarschijnlijk gewoon nog een db aanmaken ...
 
Tim

tim

03/11/2004 20:37:00
Quote Anchor link
F*cking domme fout :P k was vergete dat ik geen pass had voor me database WHAHA
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.