Database gegevens scheiden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Olivier Jansen

Olivier Jansen

10/03/2008 18:46:00
Quote Anchor link
Ik heb een database tabel waarin in gegevens zet die worden gescheiden door komma's. Nu heb ik explode geprobeerd om dit gescheiden op de pagina te zetten, maar dan moest ik steeds echo $var['0'].'<br>'.$var['1'].....enz doen.
Hoe kan ik dit doen alleen dan zonder steeds dat te typen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Olivier Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 04:45:28
 
Martijn B

Martijn B

10/03/2008 18:50:00
Quote Anchor link
Zo?:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach( $array as $v )
{

  echo $v , '<br />';
}

?>
 
Frank -

Frank -

10/03/2008 18:50:00
Quote Anchor link
Olivier schreef op 10.03.2008 18:46:
Ik heb een database tabel waarin in gegevens zet die worden gescheiden door komma's.
Dat is dan fout, je hebt duidelijk niet (volledig) genormaliseerd. Verschillende gegevens sla je op in verschillende records.

Ga je database opnieuw ontwerpen en zo het daadwerkelijke probleem, een fout datamodel, oplossen. Gaan klooien met explode is geen oplossing, het zorgt alleen maar voor meer problemen.

Edit: normaliseren
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Olivier Jansen

Olivier Jansen

10/03/2008 19:02:00
Quote Anchor link
Ik scheid het niet echt, maar ik heb gegevens, bijv. tv,mobiel,laptop enz. Die worden dan 'gescheiden door een komma'. Niet echt gescheiden, maar dat wil ik dus doen. Dat is dus mijn vraag
 
Olivier Jansen

Olivier Jansen

10/03/2008 19:03:00
Quote Anchor link
@Martijn
Wat gebeurt er dan?
Ik zou het fijn vinden als ik weet wat ik scripts zegmaar
Bedankt.
 
Frank -

Frank -

10/03/2008 19:06:00
Quote Anchor link
Olivier schreef op 10.03.2008 19:02:
Ik scheid het niet echt, maar ik heb gegevens, bijv. tv,mobiel,laptop enz. Die worden dan 'gescheiden door een komma'.
Dat is dus fout, je wilt 'tv' in een eigen record, 'mobiel' in een eigen record, 'laptop' in een eigen record, etc. etc.

Ga normaliseren! Dat lost jouw huidige probleem en vele toekomstige problemen in 1 klap op.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.