Database instellingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dave schaafsma

dave schaafsma

24/02/2012 19:18:25
Quote Anchor link
Beste leden van phphulp.nl

Ik ben bezig met een scriptje wat gegevens in de database zet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<form method = "post">
    <TABLE>
        <TR>
            <td>Voornaam :</td>
            <td><input type="text"name="voornaam :"/></td>
        </tr>
        
        <TR>
            <td>achternaam :</td>
            <td><input type="text"name="achternaam"/></td>
        </tr>
        


        <TR>
            <td>postcode :</td>
            <td><input type="text"name="postcode"/></td>
        </tr>
        


        <TR>
            <td>straat naam :</td>
            <td><input type="text"name="straatnaam"/></td>
        </tr>




        <tr>
            <td> Woonplaats :</td>
            <td><input type="text"name="woonplaats"/>
        </tr>
        


        <tr>
            <td></td>
            <td><center><INPUT TYPE = "submit" Name = "submit" VALUE = "post"></center></td>
        </tr>
</form>
<?php
include 'connectie.php';
?>


<?php
// Als er iemand op de button klikt

If(isset($_POST['post'])){

//Variables
$voornaam = mysql_real_escape_string($_POST['voornaam']);
$achternaam = mysql_real_escape_string($_POST['achternaam']);
$postcode = mysql_real_escape_string($_POST['postcode']);
$straatnaam = mysql_real_escape_string($_POST['straatnaam']);
$woonplaats = mysql_real_escape_string($_POST['woonplaats']);

//Het toevoegen aan de database !
mysql_query(
"INSERT INTO 'klanten' (
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['$voornaam']) . "',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['$achternaam']) . "',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['$postcode']) . "',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['$straatnaam']) . "',
'"
.mysql_real_escape_string($_POST['$woonplaats']) . "'");
}


?>


Aleen nu weet ik niet hoe ik mijn database in moet stellen om deze gegevens er goed in te plaatsen. Iemand die mij hier verder mee kan helpen ?

MVG, Dave.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:32:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2012 19:28:30
Quote Anchor link
".mysql_real_escape_string($_POST['$voornaam']) . "

Dit klopt niet.. je hebt toch al een variabele $voornaam...
 
Erwin H

Erwin H

24/02/2012 19:33:17
Quote Anchor link
Een paar opmerkingen:
- Je query klopt niet want er ontbreekt een afsluitende ')' na de laatste waarde die je wilt invoeren.
- Daarnaast zou ik altijd de kolommen waar je gegevens in wilt zetten benoemen. Dit zorgt er enerzijds voor dat je niet alle kolommen hoeft in te voeren tegelijk, anderzijds als je later eens een kolom wilt toevoegen gaat je query niet onderuit.
- Wat bedoel je precies met "hoe ik mijn database in moet stellen"?
 
Dave schaafsma

dave schaafsma

24/02/2012 19:56:02
Quote Anchor link
Oke , even om het uit te leggen

Kijk dit is mijn formulier : http://commedybase.nl/index.php
Dat is even een testje, Nu wil ik de volgende informatie zo in de database zetten
http://imghost.nl/download/Untitled%285%29.png , een voorbeeld.

Aleen nu is mijn vraag welke settings moet ik aankruisen bij PHPMYADMIN, om dit werkend te krijgen , bij nieuwe tabel aanmaken ?

Of weet iemand me verder te helpen met een stukje mysql.

Als ik een fout heb gemaakt in het script wilt u dit dan even aanpassen zodat ik de veranderingen kan zien ?





Edit: Aar kijk nog eens goed naar het gehele scriptje :)



Groeten Dave,schaafsma.
Gewijzigd op 24/02/2012 20:07:58 door dave schaafsma
 
Jeroen VD

Jeroen VD

24/02/2012 20:13:28
Quote Anchor link
3 opmerkingen:
- een opmaak met tabellen hoor je niet te doen
- je controleert nu alleen op de knop. Als je een lege form opstuurt gaat ie alsnog aan het verwerken
- als dit je hele script is, kun je regel 52 tm 56 weghalen, deze zijn nutteloos.

Als je gewoon een tabel in phpmyadmin aanmaakt met 5 kolommen en de naam klanten dan zou dit moeten werken
Gewijzigd op 24/02/2012 20:15:07 door Jeroen VD
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.