Database lezen en in tabel stoppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Keesje Sanane

keesje Sanane

29/11/2014 22:48:13
Quote Anchor link
Heb op internet gezocht naar hoe ik mijn database kan showen in een tabel maar geen van alle mocht slagen


http://www.w3schools.com/php/php_mysql_select.asp (lukte niet (ik keek hier meer voor info dan uitwerking eigenlijk )

heb diverse youtube filmpjes gekeken en over getypt maar tevergeefs heb verschillende forums bekeken en overgetypt lukte ook niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
$Connectie = Dbc();
 $sql = "SELECT * FROM autos";
 $result = mysqli_query($Connectie, $sql);
 

 $Outputlijst = null;
 while($rows = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC))
{
 $Outputlijst .= '<div>
 <h5>Kenteken: </h5>
 <h3>' . $rows["Kenteken"] . '</h3>
 <h5>Merk: </h5>
  <h3>' . $rows["Merk"] . ' </h3>  
  <h5>Prijs: </h5>
 <h3> ' . $rows["Prijs per dag"] . '</h3>

          
  </div>';
            }
  
          
          
           return $Outputlijst;
}


dit is ongeveer wat ik nu heb
database connectie werkt daar hb ik geen problemen

heeft er iemand miss een ideee of een tip ?


alvast bedankt voor jullie tijd
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:47:20
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/11/2014 22:57:10
Quote Anchor link
Hoe weet je zo zeker dat je database connectie werkt?

Kun je de Dbc() functie eens laten zien?

Toevoeging op 29/11/2014 23:02:30:

Dit zou moeten werken als je even de username, password en database aanpast.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

$db
= mysqli_connect('localhost', 'username', 'password', 'database');


if (mysqli_connect_errno()) {
    echo 'Connectie mislukt: ' . mysqli_connect_error();
    exit();
}


$result = mysqli_query($db, "SELECT * FROM autos");

if(!$result) {
    echo 'Query mislukt: ' . mysqli_error($db);
    exit();
}


while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    echo 'Kenteken: ' . $row['Kenteken'];
}


?>
 
Keesje Sanane

keesje Sanane

29/11/2014 23:05:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
function Dbc(){  
$db_host = "localhost";
$db_username = "root";
$db_password = "";
$db_name = "pieterleek";

$Connection = mysqli_connect($db_host, $db_username, $db_password,$db_name) or die ("Coudnt connect to the database");

mysql_select_db($database, $connection);

return $Connection;


hij geeft deze errors

Notice: Undefined variable: database in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.8.1\www\pieterleek\MyFuncties.php on line 13

Notice: Undefined variable: connection in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.8.1\www\pieterleek\MyFuncties.php on line 13

Warning: mysql_select_db() expects parameter 2 to be resource, null given in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.8.1\www\pieterleek\MyFuncties.php on line 13

dan haal ik 1 van die 2 weg geeft hij :

Notice: Undefined variable: connection in C:\Program Files (x86)\EasyPHP-5.3.8.1\www\pieterleek\MyFuncties.php on line 13




Toevoeging op 29/11/2014 23:06:08:

haal ik ze beide weg geen errors maar ook geen resultaat en miss kan dit als ik het weg haal andere functies storen ?

Toevoeging op 29/11/2014 23:10:49:

dank u wel hij laat nu alles zien nu ga ik ff google hoe ik het in een tabel kan zetten bedankt voor uw snelle reactie
 
Pipo Clown

Pipo Clown

30/11/2014 10:08:13
Quote Anchor link
Helpt het wanneer je (van jouw oorspronkelijke code) regel 6 verandert in $Outputlijst = '';
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

30/11/2014 12:36:21
Quote Anchor link
Mooi dat ie het doet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.