database op andere server benaderen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Antony Riksen

Antony Riksen

21/10/2011 19:17:54
Quote Anchor link
Goede dag

Ik host mijn domein bij 'mijndomein' en heb daar netjes een DBtje aangemaakt
Maar een kennis heeft z`n site bij 'hosting2go' aangemaakt.

Hoe kan ik een site maken met een connectie naar mijn DB ??

Ik gebruik gewoon:
db.domeinnaam.nl en op mijn site werkt het wel maar bij hem niet?
als ik op een ander domeinnaam de site plaats (ook bij mijndomein)
werkt het script ook....

het script is niet echt belangrijk in deze maar is iets van:

connectiemakenmetdb.php(ofzo)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
                // database configuratie
                $dbname = "********"; // database naam
                $dbuser = "********"; // gebruikersnaam van mysql
                $dbpass = "********"; // wachtwoord van mysql
                $dbhost = "db.arxxx.nl"; // host naar mysql

                $link = mysql_connect($dbhost,$dbuser,$dbpass);
                mysql_select_db($dbname,$link);


en natuurlijk de index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql = ' SELECT * FROM Table_naam ';
$res = mysql_query($sql,$link);


Ik krijg de error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<b>Warning</b>:  mysql_connect() [<a href='function.mysql-connect'>function.mysql-connect</a>]: Can't connect to MySQL server on 'db.arxxx.nl' (4) in <b>/home/p3679/domains/www.domeinnaam.nl/public_html/test/connectie.php</b> on line <b>8</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in <b>/home/p3679/domains/www.domeinnaam.nl/public_html/test/connectie.php</b> on line <b>9</b><br />
Gewijzigd op 21/10/2011 19:18:31 door Antony Riksen
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:39:16
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

21/10/2011 19:39:15
Quote Anchor link
Wordt er gewerkt met 'localhost' in de databaseconnectie?
 
Gerhard l

gerhard l

21/10/2011 19:48:11
Quote Anchor link
Dan moet je even instellen dat de database van buiten ook bereikbaar mag worden.
Ik gebruik directAdmin, dan moet je bij je mysql management je database selecteren en dan als host % invoeren, dan kunnen ook externe sites en programmas je database benaderen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2011 19:49:43
Quote Anchor link
Het vanaf buitenaf benaderen van de database is niet bij elke hosting mogelijk. Vanwege veiligheidsredenen wordt soms poort 3306 geblokeerd vanaf buitenaf, dus als het niet werkt, vraag je hosting eens.
 
Antony Riksen

Antony Riksen

21/10/2011 21:24:43
Quote Anchor link
Gerhard l op 21/10/2011 19:48:11:
Dan moet je even instellen dat de database van buiten ook bereikbaar mag worden.
Ik gebruik directAdmin, dan moet je bij je mysql management je database selecteren en dan als host % invoeren, dan kunnen ook externe sites en programmas je database benaderen.

Ik gebruik MyPHPAdmin van mijndomein maar kan het niet zosnel vinden...

Verder is het een connectie naar: db.domeinnaam.nl dus geen localhost...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.