database ORDER BY pluspunten-minpunten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jo colling

jo colling

05/06/2010 12:54:36
Quote Anchor link
Hallo ik ben bezig met een script dat gegevens uit een database moet halen ik heb alles alleen wil ik nog dat mijn database alle gegevens ordend.
nu is het rang maar dat moet worden pluspunten - minpunten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= 'SELECT * FROM "competitie" ORDER BY "rang" DESC' ;
?>


Topic verplaatst naar het juiste board[/modedit]
Gewijzigd op 05/06/2010 18:03:45 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 12:43:01
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

05/06/2010 13:22:29
Quote Anchor link
Les 1: de "" hebben voor SQL een speciale betekenis.
-> Gezien je de betekenis blijkbaar niet kent, kan je ze ook niet toepassen
=> haal die "" uit je sql-statement

Les 2: Je quote je SQL statement nu met '', dat is niet handig omdat de single quotes dien om strings te quoten binnen je SQL statement

Les 3: je kan gewoon sorteren op berekeningen, of dat slim is daar gelaten
=> ORDER BY (pluspunten - minpunten)

op meerdere waarden sorteren:
=> ORDER BY pluspunten, minpunten, rang


Les 4: * is ook niet handig, benoem de velden waarvan je de data wilt ophalen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.