Database probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark

Mark

18/10/2005 14:05:00
Quote Anchor link
Hey!

Ik probeer wat dingen met PHP. Ik heb hier een boek voor me neus: Basiscursus PHP 5. Ik ben bezig een soort knowledge base te maken. Alleen ik heb een paar problemen.

+ Ik kan niks naar me database schrijven!


mysql_connect.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$host
= "****"; // Naam van de host
$username = "****"; //Je gebruikersnaam
$password = "****"; //Je wachtwoord
$db = "****"; //Naam van de database

mysql_connect($host, $username, $password); // je db connectie
mysql_select_db($db);
?>



index.html
<html>
<head>
<title>Knowledge base :: toevoegen</title>
<body>
<h2>Een probleem toevoegen</h2>
<form method="post" action="kb_toevoegen.php">
Titel: <input type="text" name="titel" size="40"><br>
Auteur: <input type="text" name="auteur" size="40"><br>
Bericht: <input type="text" name="bericht" size="40"><br>
<input type="submit" value="toevoegen"><input type="reset" value="Leegmaken"><br>
</form>
</body>
</html>

kb_toevoegen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include ("mysql_connect.php");
if (empty($_POST)){
echo("Vul eerst alle gegevens in: <a href=\"index.html\">Klik</a>");
exit();

}
else{
$query="INSERT INTO knowledge (titel, auteur, bericht)";

$query .="VALUES ('";
$query .= $_POST["titel"] ."','";
$query .= $_POST["auteur"] ."','";
$query .= $_POST["bericht"] ."');" ;
$result = mysql_query($db, $query) or die('Query opdracht mislukt');
}
  
?>


<html>
<head>
<title>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo ("Voorbeeld - ". $_POST["titel"] . ""); ?>
</title>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php echo ("Titel - ". $_POST["titel"] . "<br>");
echo ("Auteur - ". $_POST["auteur"] . "<br>");
echo ("Bericht - ". $_POST["bericht"] . "<br>");?>


</body>
</html>

Database tabel
SQL-query :
SQL-query :
CREATE TABLE `knowledge` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`titel` varchar(100) NOT NULL default '',
`auteur` varchar(20) NOT NULL default '',
`bericht` TEXT NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
) TYPE=MyISAM

mysql_connect.php: Connectie met de database
index.html: Formuliertje
kb_toevoegen.php: Eerst wordt het toegevoegd wat in index.html is ingevoerd. Dan wordt er getoond wat er is ingevuld.

Als ik wat wil invoeren krijg ik de error: Query opdracht mislukt
Gewijzigd op 18/10/2005 14:07:00 door Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 14:44:46
 
Barman V

Barman V

18/10/2005 14:11:00
Quote Anchor link
Probeer eens

$query="INSERT INTO knowledge (titel, auteur, bericht) VALUES ('".$_POST['titel']."', '".$_POST["auteur"]."', '".$_POST["bericht"]."');";

ipv
$query="INSERT INTO knowledge (titel, auteur, bericht)";

$query .="VALUES ('";
$query .= $_POST["titel"] ."','";
$query .= $_POST["auteur"] ."','";
$query .= $_POST["bericht"] ."');" ;
 
- SanThe -

- SanThe -

18/10/2005 14:18:00
Quote Anchor link
$result = mysql_query($db, $query) or die('Query opdracht mislukt');

maak daarvan

$result = mysql_query($query) or die('Query opdracht mislukt');

Edit:
Bij de andere query niet
$query .= $_POST["titel"] ."','";

maar
$query .= $_POST['titel'] ."','";

enkele quotes in POST gebruiken, dus ook bij de andere regels.
Gewijzigd op 18/10/2005 14:20:00 door - SanThe -
 
Mark

Mark

18/10/2005 14:33:00
Quote Anchor link
SanThe:
$result = mysql_query($db, $query) or die('Query opdracht mislukt');

maak daarvan

$result = mysql_query($query) or die('Query opdracht mislukt');

Edit:
Bij de andere query niet
$query .= $_POST["titel"] ."','";

maar
$query .= $_POST['titel'] ."','";

enkele quotes in POST gebruiken, dus ook bij de andere regels.


Jep, dat werkt :-), TOP!,
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.