Database probleem?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben De Schouwer

Ruben De Schouwer

19/11/2006 20:08:00
Quote Anchor link
Ik heb hier onlangs deze code als eens gepaatst maar ik wou het anders doen en het lukt me ook niet direct...

Resultaat zonder dat 'categorie' ingevult is: http://www.tehvuune.be/v1/index.php

De bedoeling is dus dat bij elke post de soort categorie staat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

  include('config.php');

  $categorie = $_GET['categorie'];

  if(!$categorie){
    $result = mysql_query("SELECT * FROM blog ORDER by datum DESC");
  }

  else {
    $result = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE categorie = ". $categorie ." ORDER by datum DESC");
  }


  while($row = mysql_fetch_array($result))
  {

    $cat_result = mysql_query("SELECT `value` FROM settings WHERE name = '" . $blog_cat . "'");
    $cat = mysql_fetch_array($cat_result);

    echo '         <div id="artikel">
        <div id="artikel_titel">
            '
. $row['topic'] . '
         </div>
        <div id="artikel_datum">
            '
. $row['datum'] . '
           </div>
           <div id="artikel_bericht">
            '
. $row['bericht'] . '
           </div>
           <div id="artikel_categorie">
            Categorie: '
. $cat['value'] . ' | Gepost door: ' . $row['naam'] . '
           </div>
        </div>
              <p />'
;
  }


  mysql_close($connectie);

?>


mijn database:
+ blog
- id
- naam
- bericht
- topic
- datum
- categorie

+ settings
- id
- name
(* hierin staat de waarde: blog_cat *)
- value
* mijn categorie-namen: Funny, Bizar, etc. *)
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:01:59
 
K i p

K i p

19/11/2006 20:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
  include "config.php";

  $categorie = (empty($_GET['categorie'])) ? addslashes($_GET['categorie']) : '';

  if(empty($categorie)){
    $sql = "SELECT * FROM blog ORDER BY datum DESC";
  }

  else
  {
    $sql = "SELECT * FROM blog WHERE categorie = '". $categorie ."' ORDER by datum DESC";
  }

  
  if (! $result = mysql_query($sql))
  {

    ?>

    Er ging iets fout.
    <?php
  }
  else
  {
    if (mysql_num_rows($result) > 0)
    {

      while($row = mysql_fetch_array($result))
      {

        ?>

        <div id="artikel">
          <div id="artikel_titel">
            <?php echo $row['topic']; ?>
          </div>
          <div id="artikel_datum">
            <?php echo $row['datum']; ?>
          </div>
          <div id="artikel_bericht">
            <?php echo $row['bericht']; ?>
          </div>
          <div id="artikel_categorie">
            Categorie: <?php echo $row['categorie']; ?> | Gepost door: <?php echo $row['naam']; ?>
          </div>
        </div>
        <p>&nbsp;</p>
        <?php
      }
    }

    else
    {
      ?>

      <span style="font-style:italic;">Geen resultaten</span>
      <?php
    }
  }

  
  mysql_close($connectie);
?>

Edit:
Code tags
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Ruben De Schouwer

Ruben De Schouwer

19/11/2006 20:30:00
Quote Anchor link
Bedankt dit is al goed maar ipv van de nummers van de categorie zou ik de waarden uit (databank) settings moeten halen:


id name value
1 blog_cat Funny
1 blog_cat Bizar
1 blog_cat etc.
 
Ruben De Schouwer

Ruben De Schouwer

19/11/2006 20:48:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf wat liggen zoeken:

http://www.tehvuune.be/v1/index.php?categorie=1
http://www.tehvuune.be/v1/index.php?categorie=2

op deze manier komen de categorien erbij..

maar als ik ze allemaal op 1 pagina gesorteerd op datum wil weergeven komt er niets !
http://www.tehvuune.be/v1/index.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

  include('config.php');

  $categorie = $_GET['categorie'];

  if(!$categorie){
    $result = mysql_query("SELECT * FROM blog ORDER by datum DESC");
  }

  else {
    $result = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE categorie = ". $categorie ." ORDER by datum DESC");
  }


  while($row = mysql_fetch_array($result))
  {

    $cat_result = mysql_query("SELECT `value` FROM settings WHERE id = '" . $categorie . "'");
    $cat = mysql_fetch_array($cat_result);

    echo '         <div id="artikel">
        <div id="artikel_titel">
            '
. $row['topic'] . '
         </div>
        <div id="artikel_datum">
            '
. $row['datum'] . '
           </div>
           <div id="artikel_bericht">
            '
. $row['bericht'] . '
           </div>
           <div id="artikel_categorie">
            Categorie: '
. $cat['value']. ' | Gepost door: ' . $row['naam'] . '
           </div>
        </div>
              <p />'
;
  }


  mysql_close($connectie);

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben De Schouwer
 
K i p

K i p

19/11/2006 20:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
  include "config.php";

  $categorie = (empty($_GET['categorie'])) ? addslashes($_GET['categorie']) : '';

  if(empty($categorie)){
    $sql = "SELECT * FROM blog ORDER BY datum DESC";
  }

  else
  {
    $sql = "SELECT * FROM blog WHERE categorie = '". $categorie ."' ORDER by datum DESC";
  }

  
  if (! $result = mysql_query($sql))
  {

    ?>

    Er ging iets fout.
    <?php
  }
  else
  {
    if (mysql_num_rows($result) > 0)
    {

      while($row = mysql_fetch_array($result))
      {

        $sqlcat = "SELECT value FROM settings WHERE id = '".$rij['categorie']."'; ";
        if (! $rescat = mysql_query($sqlcat))
        {

          ?>

          Er ging iets mis.
          <?php
        }
        else
        {
          $rijcat = mysql_fetch_assoc($rescat);
          ?>

          <div id="artikel">
            <div id="artikel_titel">
              <?php echo $row['topic']; ?>
            </div>
            <div id="artikel_datum">
              <?php echo $row['datum']; ?>
            </div>
            <div id="artikel_bericht">
              <?php echo $row['bericht']; ?>
            </div>
            <div id="artikel_categorie">
              Categorie: <?php echo $rijcat['value']; ?> | Gepost door: <?php echo $row['naam']; ?>
            </div>
          </div>
          <p>&nbsp;</p>
          <?php
        }
      }
    }

    else
    {
      ?>

      <span style="font-style:italic;">Geen resultaten</span>
      <?php
    }
  }

  
  mysql_close($connectie);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door K i p
 
Ruben De Schouwer

Ruben De Schouwer

19/11/2006 20:59:00
Quote Anchor link
Boris:

Ik heb je code gekopieerd en vervangen met mijn huidige maar ik krijg nu niets.. lege pagina
 
K i p

K i p

19/11/2006 21:03:00
Quote Anchor link
Ruben De Schouwer schreef op 19.11.2006 20:59:
Boris:

Ik heb je code gekopieerd en vervangen met mijn huidige maar ik krijg nu niets.. lege pagina



Ach, als je het toch zo ziet, laat het dan maar hoor.
 
Ruben De Schouwer

Ruben De Schouwer

19/11/2006 21:05:00
Quote Anchor link
't zou leuk zijn moest het werken ^^ kan ik men menu make :-D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.