database regel uitsluiten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard

Richard

27/11/2006 09:41:00
Quote Anchor link
Omdat het bijn sinterklaas is, heb ik een lootjestrek systeem gemaakt.
Hij zoekt bij wie er nog niet is gekozen willekeurig iemand uit. Maar de persoon mag zichzelf niet trekken. Hoe doet ik dit? iets als: WHERE NOT naam='naam'.

Dit is wat ik tot nu toe heb: SELECT naam FROM sinterklaas WHERE gekozen = 'nee' ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Iemand een oplossing?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 13:45:46
 
Richard

Richard

27/11/2006 09:45:00
Quote Anchor link
Richard schreef op 27.11.2006 09:41:
OMdat het bijn sinterklaas is, heb ik een lootjestrek systeem gemaakt.
Hij zoekt bij wie er nog niet is gekozen willekeurig iemand uit. Maar de persoon mag zichzelf niet trekken. Hoe doet ik dit? iets als: WHERE NOT naam='naam'.

Dit is wat ik tot nu toe heb: SELECT naam FROM sinterklaas WHERE gekozen = 'nee' ORDER BY RAND() LIMIT 0,1

Iemand een oplossing?


Als iemand de rest van het script wil zien zien, gewoon vragen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

27/11/2006 09:58:00
Quote Anchor link
SELECT naam FROM sinterklaas WHERE naam <> 'naam_van_gebruiker' AND gekozen = 'nee' ORDER BY RAND() LIMIT 0,1
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.