database sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard

Richard

09/01/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Ik vroeg me af of het mogleijk is om een tabel te sorteren op een som.
Bijvoorbeeld bij een tabel waar de velden cijfer1 en cijfer2 in staan cijfer1 door cijfer2 laten delen en dat getal gebruiken om te sorteren?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 04:36:55
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

09/01/2007 22:31:00
Quote Anchor link
SELECT iets FROM tabel ORDER by veld1/veld2

Zal wel werken denk ik
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/01/2007 22:33:00
Quote Anchor link
Of als dat niet mag, kun je sorteren op een alias:

SELECT veld1, veld2, (cijfer1 / cijfer2) AS deelgetal
FROM tabelnaam
ORDER BY deelgetal DESC
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.