Database uitlezen , probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

23/07/2008 16:45:00
Quote Anchor link
Heej allemaal,

Ben ik weer.. met 'n volgend probleem waar ik tegenaan loop. Mijn code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
include('config.php');

// melding maken als er een fout is

function mysql_die($fout = "Database foutje!")
{

echo "<H1>fout:". $fout."</H1>";
   exit;
}


// query maken om naam op te halen

  $req = $_GET['id'];
  $selecteren = "SELECT * FROM pvdp_tpl WHERE id='$req'";
  $inhoud = mysql_query ($selecteren);
  $inhoud =mysql_fetch_object($inhoud);
  mysql_free_result($inhoud);

?>


<?php echo "<p>". $inhoud."<p>"; ?>


Nu krijg ik de volgende fouten :

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pvdp/domains/devolusion.nl/public_html/scripten/opvragen.php on line 17

Warning: mysql_free_result(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pvdp/domains/devolusion.nl/public_html/scripten/opvragen.php on line 18

Iemand een idee waar dit aan kan liggen ?

Alvast bedankt !
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 17:28:11
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/07/2008 16:49:00
Quote Anchor link
mysql_query ($selecteren)

moet zonder spatie

en doe eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(mysql_query($selecteren))
{

//wat hij moet doen als het lukt
}
else
{
echo mysql_error() ; //error weergeven
}
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2008 16:51:00
Quote Anchor link
Foutafhandeling ontbreekt.
Waar komt $reg vandaan?

Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

23/07/2008 16:58:00
Quote Anchor link
De fouten zijn verholpen, das alvast een goed teken..

ik heb nu de volgende code :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
include('config.php');


if(mysql_query($selecteren))
{

//wat hij moet doen als het lukt

  $req = $_GET['id'];  
  $selecteren = "SELECT * FROM pvdp_tpl WHERE id='$req'";  
  $resultaat = mysql_query ($selecteren);  
  $inhoud  = mysql_fetch_object($resultaat);  
  mysql_free_result($resultaat );

}

else
{
echo mysql_error() ; //error weergeven
}
?>


<?php echo "<p>". $inhoud."<p>"; ?>


Alsk nu naar http://www.devolusion.nl/scripten/opvragen.php?id=1 ga, krijg ik het volgende :

Query was empty

Iemand n idee ?

(sry alvast voor de vele vragen, ben echt nog een n00b in php)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/07/2008 17:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
include('config.php');

  $req = $_GET['id'];  
  $selecteren = "SELECT * FROM pvdp_tpl WHERE id='$req'";
if($resultaat = mysql_query ($selecteren))
{

//wat hij moet doen als het lukt
  $inhoud  = mysql_fetch_object($resultaat);  
  mysql_free_result($resultaat );

}

else
{
echo mysql_error() ; //error weergeven
}
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<p>". $inhoud."<p>"; ?>


Het moet zo vrolijke flierefluiter :)
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

23/07/2008 17:54:00
Quote Anchor link
Hehe, bedankt Jacco

Foutjes zijn weg nu, das mooi :P

Alsk http://www.devolusion.nl/scripten/opvragen.php?id=1 intik, krijgk alleen Object te zien..

Hoe kan ik dit verhelpen ?

Ik heb de volgende kolommen in de table staan :
Naam, beschrijving, afbeelding, paylink en id

Alvast bedankt!
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2008 18:02:00
Quote Anchor link
Je zal dat object nog moeten doorlopen in de echo.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

23/07/2008 18:14:00
Quote Anchor link
dit heb ik iets veranderd

$req = $_GET['id'];
$selecteren = "SELECT 'id', 'naam', 'beschrijving', 'prijs', 'paylink'' FROM template WHERE id='$req'";

en dit heb ik toegevoegd :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $inhoud['naam'] . ' ' . $inhoud['prijs'] . ' ' . $inhoud['beschrijving'] . '<br />'; ?>


krijg nu dit te zien :

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '1'' at line 1
Notice: Undefined variable: inhoud in /home/pvdp/domains/devolusion.nl/public_html/scripten/opvragen.php on line 21

Notice: Undefined variable: inhoud in /home/pvdp/domains/devolusion.nl/public_html/scripten/opvragen.php on line 21

Notice: Undefined variable: inhoud in /home/pvdp/domains/devolusion.nl/public_html/scripten/opvragen.php on line 21


Net een doolhof waar ik niet uitkom ^^
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Patrick vd Pols
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2008 18:15:00
Quote Anchor link
$inhoud->naam
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

23/07/2008 18:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $inhoud->['naam']. ?>


op deze manier?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2008 18:39:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 23.07.2008 18:15:
$inhoud->naam

Was toch duidelijk lijkt mij.
echo $inhoud->naam;
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

23/07/2008 18:57:00
Quote Anchor link
hehe ja sorry soms snap ik 't nog niet helemaal.. ben nog aan het leren :P

Ben nu zover dat hij de naam uitvraagt uit de database,

http://www.devolusion.nl/scripten/opvragen.php?id=1

zodra ik ervan maak :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php echo $inhoud->naam;
$inhoud->prijs;

?>


laat hij nog steeds alleen de naam zien.. enig idee hoe ik dit moe fixen ? thx
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

23/07/2008 19:03:00
Quote Anchor link
Heb het gevonden !

Thanks voor de hulp!
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

24/07/2008 01:14:00
Quote Anchor link
Heb weer een vraagje (denk hou 't maar in 't zelfde topic),

Ik heb nu de resultaten mooi op een pagina gekregen :

http://www.devolusion.nl/scripten/index.php?pp=template&id=4

Hier vraag ik 2x zelfde ID op onder elkaar, als voorbeeld.

Hoe kan ik bijvoorbeeld 10 verschillende ID's onder elkaar zetten ? (10 templates)

Ik kon hier geen geschikte tutorial voor vinden.. mochten jullie een maniertje weten om dit te fixen, of een goeie tutorial weten dan hoor ik t graag !


alvast bedankt !
 
Douwe

Douwe

24/07/2008 02:03:00
Quote Anchor link
Wat is je precieze code?
Het lijkt me het handigste je query LIMIT 10 mee te geven, en daarna met een while()-lus de gegevens weer te geven.
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

24/07/2008 03:48:00
Quote Anchor link
Dit is mijn complete code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);
include('config.php');

  $req = $_GET['id'];  
  $selecteren = "SELECT * FROM template WHERE id='$req'";
if($resultaat = mysql_query ($selecteren))
{

//wat hij moet doen als het lukt
  $inhoud  = mysql_fetch_object($resultaat);  
  mysql_free_result($resultaat );

}

else
{
echo mysql_error() ; //error weergeven
}
?>


<style type="text/css">
<!--
.templateon {
background-color:#e2e8f1;
padding:10px;
height:130px;
border:1px dashed #666666;
margin-bottom:10px;}
.templateoff {
background-color:#ffffff;
padding:10px;
height:130px;
border:1px solid #FFFFFF;
margin-bottom:10px
}
-->
</style><div class="inhoud">
  <div class="templateoff" onmouseover="this.className='templateon'"
onmouseout="this.className='templateoff'" >
    <table width="100%" border="0" cellspacing="5" cellpadding="0">
      <tr>
        <td width="23%"><img src="<?php echo $inhoud->afbeelding; ?>" alt="<?php echo $inhoud->naam; ?>" width="120" height="120" border="1"><br></td><td width="74%"><p><strong>Template naam</strong> : <?php echo $inhoud->naam; ?><br />
            <strong>Prijs</strong> : &euro; <?php echo $inhoud->prijs; ?><br />
            <strong>Beschrijving</strong> :
<br>
<?php echo $inhoud->beschrijving; ?><br>
<br>
meer informatie | <a href="<?php echo $inhoud->paylink; ?>">download template</a></p>
          </td>
      </tr>
    </table>
  </div>
</div>


Heb al naar een tutorial gekeken waar de while functie werd beschreven, alleen niet hoe dit werkt met mysql..

zou iemand me hiermee kunne helpen ?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/07/2008 07:43:00
Quote Anchor link
IN je query achteraan LIMIT 10 toevoegen, daarnaast doe je in plaats van $inhoud = mysql_fetch_..; nu
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($inhoud = mysql_fetch_...){
   //hij geeft zo alleenbeschrijving weer, voor alle items, maar moet duidelijk zijn dacht ik zo
    echo $inhoud->beschrijving.'<br />';
    }

?>
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

24/07/2008 07:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$req = $_GET['id'];  
  $selecteren = "SELECT * FROM template WHERE id='$req' limit 10";
if($resultaat = mysql_query ($selecteren))
{

  while($inhoud = mysql_fetch_...){
 
    echo $inhoud->beschrijving.'<br />';

}
else
{
echo mysql_error() ; //error weergeven
}


Dit is wat ik nu heb, maar geeft een parse error op line 11 :(
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/07/2008 08:08:00
Quote Anchor link
Omdat je voor de else alleen nog de while met een } hebt afgesloten?
 
Patrick vd Pols

Patrick vd Pols

24/07/2008 08:59:00
Quote Anchor link
Wat zou ik er in dit geval bij moeten zetten ?

(mja sry je hebt hier met een ubern00b te maken)
 
Douwe

Douwe

24/07/2008 09:13:00
Quote Anchor link
Dit is gewoon basis-PHP... Misschien de tuts maar eens doorlezen? (My)SQL beginnershandleiding en PHP Beginnershandleiding. (In de eerste van de twee wordt overigens ook antwoord gegeven op jouw vraag.)
Maarja, je moet op regel 9 een } zetten om de while()-lus van regel 6 af te sluiten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.