Database update niet:

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Candan

Stefan Candan

18/11/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Oke, voor een site die ik aan het maken ben heb ik een "Comment Messages" script gemaakt in the admincp, het functioneert alleen niet 100%
Wat doet het niet?
Nou, het select gaat goed, en de options ook, maar wanneer ik mijn database will updaten met de aangepaste text in de input box, gaat het mis, de database word niet geupdate en de comment blijf dus gewoon het zelfde, hier is mijn script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<link href="../style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<script language="JavaScript">
<!--
function formCheck(formobj){
    // Enter name of mandatory fields
    var fieldRequired = Array("questionPopulate");
    // Enter field description to appear in the dialog box
    var fieldDescription = Array("Comment");
    // dialog message
    var alertMsg = "Please complete the following fields:\n";
    
    var l_Msg = alertMsg.length;
    
    for (var i = 0; i < fieldRequired.length; i++){
        var obj = formobj.elements[fieldRequired[i]];
        if (obj){
            switch(obj.type){
            case "select-one":
                if (obj.selectedIndex == -1 || obj.options[obj.selectedIndex].text == ""){
                    alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n";
                }
                break;
            case "select-multiple":
                if (obj.selectedIndex == -1){
                    alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n";
                }
                break;
            case "text":
            case "textarea":
                if (obj.value == "" || obj.value == null){
                    alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n";
                }
                break;
            default:
            }
            if (obj.type == undefined){
                var blnchecked = false;
                for (var j = 0; j < obj.length; j++){
                    if (obj[j].checked){
                        blnchecked = true;
                    }
                }
                if (!blnchecked){
                    alertMsg += " - " + fieldDescription[i] + "\n";
                }
            }
        }
    }

    if (alertMsg.length == l_Msg){
        return true;
    }else{
        alert(alertMsg);
        return false;
    }
}
// -->
</script>
<script language="javascript">
function populateTextField()
{
var selectedQuestion=document.getElementById("selectionPanel").value;
if(selectedQuestion!="select")
{
document.getElementById("questionPopulate").value=selectedQuestion;
}
}
</script>
</head>

<body>
<center>
<?php
$con
= mysql_connect("localhost","root","");
if (!$con)
  {

  die('Could not connect: ' . mysql_error());
  }

  
mysql_select_db("a", $con);
$query = " SELECT * FROM a " .
         "ORDER BY id DESC";
$result = mysql_query($query) or die('Error, query failed');

echo("<form method='post'  onsubmit='return formCheck(this);'>
<select name='selectionPanel' id='selectionPanel' onChange='populateTextField()')>
<option name='a' value='Select'>Select</option>
"
);
while($row = mysql_fetch_array($result))
{

echo "<option name='a' value='".$row['comment']."'>".$row['question']."</option>";
}

echo("</select><br />");
echo("<br /><input type='text' name='questionPopulate' id='questionPopulate'></input>
     <button type='submit' value='submit'>Submit</button>
     </form>"
);
if(isset($_POST['submit']))
{

$uComment = $_POST['questionPopulate'];
$quest = $_POST['selectionPanel'];
$query = "UPDATE `a` SET `comment`='$uComment' WHERE (`comment`='$quest')";
mysql_query($query);
}

mysql_close($con);
?>

</center>
</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan Candan
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:55:03
 
Stefan Candan

Stefan Candan

18/11/2008 16:30:00
Quote Anchor link
Niemand een idee?
 
Marco

Marco

18/11/2008 16:37:00
Quote Anchor link
Kun je even van de laatste mysql_query($query) maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query($query) or die(mysql_error())

Dan kunnen we zien of de query wel goed gaat.
 
Stefan Candan

Stefan Candan

18/11/2008 16:40:00
Quote Anchor link
Dan zegt ie niks
 
--

--

18/11/2008 16:43:00
Quote Anchor link
1. Foutafhandeling is om te huilen
2. Rare kopieen van variabelen
3. Onoverzichtelijk door niet in te springen

Zodra je dat verbeterd heb durf ik te wedden dat je de fout zelf al ziet.
 
Marco

Marco

18/11/2008 16:46:00
Quote Anchor link
Probeer eens de volgende query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysql_query("UPDATE a SET comment='$uComment' WHERE comment='$quest'")


Daarnaast zou ik ook ff $quest echo'en en kijken of een waarde uitkomt die ook echt bestaat.
 
Stefan Candan

Stefan Candan

18/11/2008 16:48:00
Quote Anchor link
Ik zie het al, de submit button was niet genamed dus $_POST['submit'] bestond helemaal niet dus de IF werd niet uitgevoerd lol
 
--

--

18/11/2008 17:36:00
Quote Anchor link
Overigens doe je dat met $_SERVER['REQUEST_METHOD'] en niet met $_POST['submit'].
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.