database verbinden met ssl

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen de wilde

Jeroen de wilde

01/02/2021 23:46:11
Quote Anchor link
Hoi,

Ik gebruikte vroeger steeds onderstaande code voor een connectie te maken met mijn database.
Nu wil ik verbinding maken met een externe database waar sslmode = REQUIRED is.
en ik een poort moet gebruiken: port = 25060

Hopelijk kunnen jullie me helpen,
alvast dank

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$con
= mysqli_connect('localhost', 'mijndb', 'pas', 'mijnuser');
if(!$con){
    echo "Error: Unable to connect to MySQL." . PHP_EOL;
    echo "Debugging errno: " . mysqli_connect_errno() . PHP_EOL;
    echo "Debugging error: " . mysqli_connect_error() . PHP_EOL;
    exit;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 21:06:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/02/2021 23:59:47
Quote Anchor link
Here ya go:
https://www.php.net/manual/en/mysqli.ssl-set.php

En in de vijfde optionele parameter van je mysqli_connect() kan je de poort opgeven.
Gewijzigd op 02/02/2021 00:00:51 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

04/02/2021 12:55:34
Quote Anchor link
Vergeet niet om minimaal TLS 1.2 te gebruiken, ook voor databaseverbindingen.
TLS 1.1 en lager zijn afgeschaft.
https://tools.ietf.org/html/draft-ietf-tls-oldversions-deprecate-00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.