database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Thomas schepp

thomas schepp

31/07/2010 12:43:02
Quote Anchor link
hee allemaal,

ik ben bezig met een site (heb ik al eens verteld in een topic)
nu ben ik dus ook bezig met een login systeem daarvoor.
ik heb een hele mooi tutorial gevonden op het internet.
alleen hebben ze het daar over een database.
ik ben dus helemaal niet bekent met databases.
er staat:

ik ga er van uit dat je gebruik maakt van een index.php waarin je alle content include. In die index.php is dan reeds een database connectie aanwezig, en staat session_start() voor alle output.

kan ik heir uitleg over krijgen?

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:16:36
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2010 12:55:20
 
Thomas schepp

thomas schepp

31/07/2010 13:04:31
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 31/07/2010 12:55:20:


bedankt, ik zal even kijken!

Toevoeging op 31/07/2010 13:08:37:

om eerlijk te zijn snap ik nog niet echt veel van wat op die site staat.
kijk, ik heb deze code:

CREATE TABLE `gebruikers` (
`id` INT( 11 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
`gebruikersnaam` VARCHAR( 50 ) NOT NULL ,
`wachtwoord` VARCHAR( 40 ) NOT NULL ,
`email` VARCHAR( 128 ) NOT NULL ,
`datum` DATETIME NOT NULL
) ENGINE = MYISAM ;


CREATE TABLE `gebruikers_activaties` (
`gebruikers_id` INT( 11 ) NOT NULL ,
`sleutel` VARCHAR( 40 ) NOT NULL
) ENGINE = MYISAM

mijn vraag is dus gewoon waar ik dat moet inzetten.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2010 13:26:14
Quote Anchor link
Dat moet je slechts eenmalig gebruiken. Daarmee maak je tabellen aan in de database. Je kan dat o.a. in PhpMyAdmin doen. http://www.phptuts.nl/view/41/2/
 
Thomas schepp

thomas schepp

31/07/2010 13:56:46
Quote Anchor link
jongens ik snap er echt helemaal niks van!

waar moet ik die domme code dan inzetten!?!?!?!?!?!
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2010 14:08:35
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 31/07/2010 13:26:14:
PhpMyAdmin


De simpelste manier.
 

31/07/2010 14:11:44
Quote Anchor link
Thomas schepp op 31/07/2010 13:56:46:
jongens ik snap er echt helemaal niks van!

waar moet ik die domme code dan inzetten!?!?!?!?!?!


Misschien is het verstandig om gewoon rustig te blijven en als het niet lukt, wat anders te gaan doen?
Het staat allemaal uitgelegd in die tutorial / handleiding.
Zie ook de informatie die je hoster heeft verstrekt (waar je phpmyadmin kan vinden).
 
Joost B

Joost B

31/07/2010 14:26:20
Quote Anchor link
De code waar het om gaat staat los van PHP, het is SQL code om precies te zijn. Om nog preciezer te zijn is het een SQL-query.

Kort ter uitleg, SQL is een script-taal om o.a. informatie uit databases te halen. MySQL is daarbij de database-engine die de SQL codes uitvoert op een database. Voordat je dus hiermee aan de slag kan moet je eerst MySQL hebben staan op je server of lokaal.

Mits je lokaal werkt raad ik je aan om eens te kijken naar oplossingen zoals EasyPHP of XAMPP. Wat deze software doet is een kant-en-klaar pakket aanbieden met daarin Apache/PHP/MySQL/phpMyAdmin. Kwestie van installeren, naar http://localhost/home/mysql (alleen bij EasyPHP, XAMPP gebruikt een andere link) gaan en vanaf dat punt kan je in een tamelijk gebruiksvriendelijke interface databases en tabellen toevoegen en dus ook de bovenstaande SQL code uitvoeren.

De combinatie van PHP en MySQL schept wel een compleet nieuwe kant aan het programmeren van webapplicaties. Ik raad je om eerst even bekend te worden met SQL in combinatie met PHP, als het goed is zullen hierdoor gaandeweg een heleboel zaken duidelijk worden. Laat ons weten hoe het gaat, ik ben erg benieuwd hoe jouw loginscript eruit gaat zien.

Succes!
Gewijzigd op 31/07/2010 14:27:14 door Joost B
 
Thomas schepp

thomas schepp

31/07/2010 16:40:43
Quote Anchor link
sorry, ik zal rustig blijven:P (ik heb trouwens al wel PHPMyAdmin)
ik dank jullie heel erg voor jullie reacties maarik blijf het niet snappen.
het gaat me er niet om wat voor code of scripting taal het is, maar waar ik die code dan moet invoeren bij PHPMyAdmin bijv. of wat ik ermee moet doen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/07/2010 16:43:46
Quote Anchor link
In phpMyAdmin kun je die code gewoon invoeren in de SQL tab.

Zoals gezegd, de CREATE queries hoef je eenmalig uit te voeren waarna de tabellen aangemaakt zijn. De andere queries (met name de SELECT) kun je natuurlijk zo vaak uitvoeren als je wilt :-)
 
Thomas schepp

thomas schepp

31/07/2010 18:07:15
Quote Anchor link
maar als je dat allemaal heb gedaan, hoe zet je ze dan op je website?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/07/2010 18:09:41
Quote Anchor link
Als je gegevens uit je database op je website wilt tonen, zul je je database met behulp van PHP moeten benaderen. Vanuit je PHP script voer je bijvoorbeeld een SELECT query uit om gegevens te selecteren, voer je de query uit en fetch je vervolgens de gegevens.

Zie de voorbeelden die in die tutorial gegeven worden...
 
- SanThe -

- SanThe -

31/07/2010 18:13:31
Quote Anchor link
Lees die tutorial nou eerst eens door.
 
Thomas schepp

thomas schepp

31/07/2010 18:13:49
Quote Anchor link
ehh... zou niet iemand anders het voor me op mijn website willen zetten...?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

31/07/2010 18:16:18
Quote Anchor link
Jawel hoor, maar wat heb jij daar voor over? Het is niet heel lastig, je moet alleen even de tijd nemen om die handleiding goed door te lezen en zelf wat uit te proberen :-)
 

31/07/2010 18:18:30
Quote Anchor link
Als je hier al afhaakt...
 
Thomas schepp

thomas schepp

31/07/2010 19:56:30
Quote Anchor link
haak ik af dan?
 

31/07/2010 20:03:31
Quote Anchor link
Thomas schepp op 31/07/2010 18:13:49:
ehh... zou niet iemand anders het voor me op mijn website willen zetten...?


Ja.
 
Thomas schepp

thomas schepp

31/07/2010 20:14:57
Quote Anchor link
dan ga ik nu weer aanhaken (of zoiets) XD
ben al bezig met de tutorial te lezen.
er staat dat ik op elke pagina waar ik de database nodig heb de code moet plaatsen die daar staat.
betekent dat, dat ik op elke pagina van bijvoorbeeld register.php en login.php die code moet plaatsen?
en er is ook een code waar ik gegevens van mezelf in moet plaatsen.
moet ik nou bij host gewoon localhost laten staan of www.woelmuis.nl/phpmyadmin ???
 

31/07/2010 20:19:35
Quote Anchor link
Thomas schepp op 31/07/2010 20:14:57:
er staat dat ik op elke pagina waar ik de database nodig heb de code moet plaatsen die daar staat.
betekent dat, dat ik op elke pagina van bijvoorbeeld register.php en login.php die code moet plaatsen?

Je beantwoord het zelf ook al:
Thomas schepp op 31/07/2010 20:14:57:
er staat dat ik op elke pagina waar ik de database nodig heb de code moet plaatsen die daar staat.


Thomas schepp op 31/07/2010 20:14:57:
en er is ook een code waar ik gegevens van mezelf in moet plaatsen.
moet ik nou bij host gewoon localhost laten staan of www.woelmuis.nl/phpmyadmin ???

De gegevens die je van je hoster hebt gekregen.
 
Thomas schepp

thomas schepp

31/07/2010 20:44:08
Quote Anchor link
er staat een soort uitleg bij:

host - De hostname waar de database server te vinden is. Standaard is dat localhost.
user - De gebruikersnaam om in te loggen op de database server.

host: Wat moet ik daar invullen: www.woelmuis.nl/phpmyadmin
www.famschepp.woelmuis.nl
localhost

User: Wat moet ik daar invullen: Mijn gebruikersnaam van phpmyadmin
Mijn gebruikersnaam van woelmuis
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.