Databaseontwerp WK poule

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Gerhard l

gerhard l

12/06/2012 11:04:56
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Het EK is nog niet voorbij, en ik hou me alweer bezig met het WK (je kan nooit te vroeg beginnen). Ik was bezig om een WK poule te maken, en daarvoor wou ik eerst een goed speelschema opzetten. Hiervoor heb ik een databaseontwerp gemaakt, en vraag me af of dit een goede manier is.

PK = primary key
FK = foreign key
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
WK DATABASE

    - Team
        - team_id (PK)
        - naam_full
        - naam_short
        - website
        
    - Spelers
        - speler_id (PK)
        - voornaam
        - achternaam
        - geboortedatum
        - team_id (FK)
    
    - Doelpunten
        - goal_id (PK)
        - wedstrijd_id (FK)
        - speler_id (FK)
        - team_id (FK)
        - minuut    
        
    - Wedstrijden
        - wedstrijd_id (PK)
        - thuis_team_id (FK)
        - uit_team_id (FK)
        - datetime
        - stadion_id (FK)
        - type_id (FK)
        - scheidsrechter_id (FK)
        
    - westrijd_type (kwalificatie, groepswedstrijd, kwartfinale enz.)
        - naam
        - type_id (PK)
    
    - Stadion
        - stadion_id (PK)
        - naam
        - plaats
        - capaciteit
        
    - Poule
        - poule_id (PK)
        - naam    
    
    - Scheidsrechter
        - scheidsrechter_id (PK)
        - naam
    - indeling
        - indeling_id (PK)
        - poule_id (FK)
        - team_id (FK)
        - indeling_type_id (FK)
        - continent_id (FK)
    - indeling_type
        - id (PK)
        - name (UNIQUE) (kwalificatie of eindronde)

    - continenten
        - continent_id (PK)
        - name (UNIQUE)
Gewijzigd op 14/06/2012 08:36:34 door Gerhard l
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:01:35
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

12/06/2012 11:36:18
Quote Anchor link
Als je zo te werk gaat volgens mij wordt het dan een ramp. In elke tabel maak je een koppeling naar een andere tabel. Ik zou eerder een aparte losse koppel tabel maken.

Waar zijn deze ID's voor:

- uitteam_id (FK)
- thuisteam_id (FK)
Gewijzigd op 12/06/2012 11:36:58 door Bas IJzelendoorn
 
Gerhard l

gerhard l

12/06/2012 11:47:52
Quote Anchor link
Zou je uit kunnen leggen waarom een koppel tabel hier beter is? Het zijn toch 1 op 1 relaties?
Uitteam en thuisteam ID zijn dat je weet wie de wedstrijd speelt ;)
 
Reshad F

Reshad F

12/06/2012 11:59:33
Quote Anchor link
dit klopt niet volgensmij, want id van speler kan nooit hetzelfde zijn als id van team. dan heb je eerder speler_id en team_id en in de speler tabel heb je dan een team_id eventueel nog een club_id (als je ook clubs wilt weergeven waar ze spelen o.i.d)
maar die id van team moet dan ook team_id worden.

hetzelfde bij doelpunten vernoem dit naar doelpunten_id anders ga je in de war komen wanneer je joins gaat maken.

voor de rest ziet het er wel oke uit. en inderdaad dat uitteam_id en thuisteam_id klopt volgens mij ook niet helemaal.
 
Gerhard l

gerhard l

12/06/2012 12:03:59
Quote Anchor link
Reshad F op 12/06/2012 11:59:33:
dit klopt niet volgensmij, want id van speler kan nooit hetzelfde zijn als id van team. dan heb je eerder speler_id en team_id en in de speler tabel heb je dan een team_id eventueel nog een club_id (als je ook clubs wilt weergeven waar ze spelen o.i.d)
maar die id van team moet dan ook team_id worden.

hetzelfde bij doelpunten vernoem dit naar doelpunten_id anders ga je in de war komen wanneer je joins gaat maken.

Vanzelfsprekend zijn deze ID's niet hetzelfde, het gaat ten slotte om de structuur, en bij verwerking krijg je toch iets van: WHERE team.id = player.team_id, maar voor de duidelijkheid zou je de namen van de ID's kunnen veranderen..

Reshad F op 12/06/2012 11:59:33:
voor de rest ziet het er wel oke uit. en inderdaad dat uitteam_id en thuisteam_id klopt volgens mij ook niet helemaal.

Wat is er mis mee? Elke wedstrijd heeft 1 uitteam en 1 thuisteam, die verwijs je door naar team.id..
 
Erwin H

Erwin H

12/06/2012 12:09:38
Quote Anchor link
Bij doelpunten zou ik nog een team_id opnemen, waarbij dat aangeeft voor welk team het doelpunt is gescoord. Dit kan je niet op alleen speler id bepalen, want iemand kan ook in zijn eigen doel scoren ;-)
Verder zou ik bij doelpunten ook de minuut waarin gescoord is opnemen, zodat je nog de volgorde van de doelpunten kan weergeven.
 
Reshad F

Reshad F

12/06/2012 12:11:05
Quote Anchor link
maar hoe ga je dat in je query uitpakken dan met de uitteam en thuisteam?
 
Gerhard l

gerhard l

12/06/2012 12:23:06
Quote Anchor link
@Erwin slimme opmerking, daar zat ik nog over te denken hoe ik dat moest verwerken!

@Reshad F Nog geen idee, ik wil eerst de structuur goed hebben, voordat ik ga beginnen. Maar dit lijkt mij de beste oplossing of niet.
 
Erwin H

Erwin H

12/06/2012 12:23:56
Quote Anchor link
Je krijgt lekkere joins inderdaad, maar voorlopig zie ik niets onmogelijks.
In elk geval zou ik vooraf al een paar views definieren op je database, zodat je niet in elke query die je draait tig joins hoeft op te nemen. Maakt voor snelheid niets uit, maar wel voor leesbaarheid.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 12:29:01
Quote Anchor link
Heel simpel door 2 x dezelfde tabel te joinen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT m.matchdate, m.matchtime, ht.teamname hometeam, at.teamname awayteam
FROM matchschedule m
JOIN teams ht ON m.hometeam_id = ht.team_id
JOIN teams at ON m.awayteam_id = at.team_id

Zoals je ziet hebben we hier ook identieke veldnamen, door te aliasen kan je ze van elkaar onderscheiden

@gerhard, ziet er goed uit, wel even de puntjes van Erwin meenemen
Gewijzigd op 12/06/2012 12:30:11 door Ger van Steenderen
 
Gerhard l

gerhard l

12/06/2012 13:04:58
Quote Anchor link
Heren, bedankt voor jullie reacties, heb de punten van Erwin er even bij in gezet, en nog een scheids toegevoegd. Ger, dankjewel voor deze oplossing en Erwin ik ga even kijken wat voor views ik zou kunnen maken!
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

12/06/2012 13:50:52
Quote Anchor link
Gerhard,

ik zou alleen het poule_id bij team weghalen en in een koppeltabel zetten:
Pouleindeling
- pouleindeling_id (PK)
- poule_id (FK)
- team_id (FK)

Dan kun teams indelen in de kwalificatiepoules en de poules op de eindronde. Nu kunnen ze maar in één poule zitten.
 
Gerhard l

gerhard l

12/06/2012 14:01:44
Quote Anchor link
@Jeroen, dat is inderdaad handig, alleen dan moet er denk ik in het tabel pouleindeling wel een pouletype bijkomen om de kwalificatie en de eindronde gescheiden te houden of niet?
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

12/06/2012 14:22:55
Quote Anchor link
@gerhard, dan zou je inderdaad het beste ook nog wedstrijdtype_id (FK) toe kunnen voegen.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/06/2012 16:30:50
Quote Anchor link
Als je met eindronde het WK in Brazilië bedoelt, heb je nog een andere uitdaging want er wordt ook nog per continent gekwalificeerd.
Gewijzigd op 12/06/2012 16:31:21 door Ger van Steenderen
 
Gerhard l

gerhard l

13/06/2012 16:30:54
Quote Anchor link
Klopt heb het gezien, heb daar nog een tabel voor toegevoegd, maar hou me eerst bezig met Europa. linkje
Gewijzigd op 13/06/2012 16:31:10 door gerhard l
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/06/2012 17:19:17
Quote Anchor link
Lol, iedereen heeft gelijk gespeeld ;-)
Maar even serieus, als ik je een advies mag geven, zou ik in de database een onderscheid maken in de tabellen voor de eindronde en de diverse kwalificatie rondes, dat bespaart je straks een hoop gecompliceerde queries en het staat toch al los van elkaar
 
- SanThe -

- SanThe -

13/06/2012 17:25:27
Quote Anchor link
Gerhard l op 13/06/2012 16:30:54:


Nog een hoop vraagtekens: Kroati? Servi? Belgi?
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

13/06/2012 20:29:49
Quote Anchor link
Gerhard l op 13/06/2012 16:30:54:
Klopt heb het gezien, heb daar nog een tabel voor toegevoegd, maar hou me eerst bezig met Europa. linkje


Ziet er al goed uit. Hoe is nu je tabel-ontwerp geworden. Ben wel benieuwd en wil hem dan ook eens naast mijn database-ontwerp leggen dat ik gebruik voor mijn eigen website van mijn voetbal-elftal.
 
Gerhard l

gerhard l

14/06/2012 08:39:20
Quote Anchor link
@Jeroen ik heb de beginpost aangepast, volgens mij is dat mijn structuur.

@SanThe Zal vast komen doordat er nog geen charset is meegegeven, maar bedankt voor het melden

@Ger daar zit ik nog even over te twijfelen, op zich kan je met een indeling_id zeggen of iemand op een eindronde of kwalificatie zit. Maar misschien is een apart tabel wel overzichtelijker..
 
Jeroen Jansen

Jeroen Jansen

14/06/2012 09:37:05
Quote Anchor link
Bij wedstrijd heb ik zelf ook nog het toeschouwersaantal opgenomen in mijn tabellen. Voor Stadion heb ik nog een extra tabel Capaciteit met daarin de capaciteti van het stadion met begin en einddatum. Dit om uitbreidingen van het stadion ook vast te kunnen leggen.

Voor uitslagen van wedstrijden heb ik ook een losse tabel gemaakt. In het geval van mijn eigen team weet ik namelijk niet wie en in welke volgorde er doelpunten hebben gemaakt bij de overige wedstrijden waardoor ik op basis van de doelpunten geen uitslag kan bepalen.

Ik zal eens kijken of ik een structuur kan maken om die hier bij te zetten (als je wilt).
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.