Date format uit textbox in sql datbase

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tim Fendt

Tim Fendt

24/09/2010 09:57:46
Quote Anchor link
Hallo mensen ik ben nieuw op het forum. Ik ben bezig met een pagina om albums in een database toe te voegen.

textbox album datum release daar staat een datum in die op dd-mm-YYYY geformateerd is. die wil ik graag op de YYYY-mm-dd format in de database zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$datum_textbox = $_POST['album_datum_release'];
$datum_nieuw = date("Y-m-d",strtotime($datum_textbox));

$select_album = 'SELECT * FROM od_album';

$query = "INSERT INTO `od_album` (`id`, `album_datum_release`, `album_datum_toevoegen`, `ip`)
                                                                    VALUES (NULL, '".$datum_nieuw."', NOW(), '".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."')";

mysql_query($query) or die(mysql_error());


de code werkt btw alleen de datum wil niet lukken

Groeten Tim.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:05:28
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

24/09/2010 10:09:04
Quote Anchor link
Je moet even kijken hoe de database kolom "album_datum_release" eruit ziet. Het kan zijn dat hij aan een bepaalde voorwaarde op geslagen moet worden. Haal trouwens ook even de `backticks` uit je query dit zorgt ook vaak voor problemen.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

24/09/2010 10:12:25
Quote Anchor link
"album_datum_release" heeft het type 'date' en ik krijg er alleen een waarde in als de datum YYYY-mm-dd deze format heeft.

Alvast bedankt
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

24/09/2010 10:23:17
Quote Anchor link
Ik kwam er trouwens al snel achter dat het niet helemaal goed is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$datum_textbox
= "21-10-2010";
$datum_nieuw = date("Y-m-d",strtotime($datum_textbox));
echo 'Oud: '.$datum_textbox.'<br />';
echo 'Nieuw '.$datum_nieuw.'';
?>


Edit:

Warning: strtotime() [function.strtotime]: It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected 'Europe/Paris' for '2.0/DST' instead in C:\xampp\htdocs\date.php on line 3

het zelfde voor date()

waarschijnlijk kan je hier wel mee
Gewijzigd op 24/09/2010 10:25:18 door Bas IJzelendoorn
 
Tim Fendt

Tim Fendt

24/09/2010 10:31:08
Quote Anchor link
time zone SYSTEM
datetime format %Y-%m-%d %H:%i:%s

Dit staat in mijn phpmyadmin. als het goed is is alles ingesteld.

Toevoeging op 24/09/2010 11:02:32:

ik heb even alles overnieuw getypt en nou werkt het.

in ieder geval bedankt voor je hulp The Dutch Guy

Groeten Tim
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.