Date format voor oude datums

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willy Henkens

Willy Henkens

20/06/2014 14:23:53
Quote Anchor link
Geachte,
In Dreamweaver heb ik een stamboom opgemaakt in PHP MySQL en Apache.
Een datum wordt in de DB geschreven als Y-mm-dd (Amerikaanse notatie), doch men kan deze in PHP omzetten in een Europese notatie.
Hiertoe verandert men de php regel:
- van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $row_rsgeboortedatum['gebdat']; ?>

- in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo date("d-m-Y", strtotime($row_rsgeboortedatum['gebdat'])); ?>

Dit lukt wel goed, maar onze stamboom start vanaf 9 maart 1720.
Probleem: alle oude datums worden "vervangen" door 01-01-1970. Alle recentere datums na 01-01-1970 worden correct op Europese wijze getoond.
Vraag: is er een andere php-manier om dit probleem te omzeilen? Moet ik mischien andere syntaxes gebruiken, en zo ja, welke?
 
PHP hulp

PHP hulp

21/09/2024 02:59:00
 
- SanThe -

- SanThe -

20/06/2014 14:37:27
Quote Anchor link
Datums gaan terug tot volgens mij 1902.
 
Erwin H

Erwin H

20/06/2014 14:45:07
Quote Anchor link
Ligt eraan welk datatype in de database wordt gebruikt.
 
Ivo P

Ivo P

20/06/2014 15:22:09
Quote Anchor link
Je probleem ligt volgens mij in de omweg naar het aantal seconden sinds 1970 (strtotime).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$oDate
= new DateTime('1870-01-12');
echo $oDate->format('d-m-Y');
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/06/2014 18:16:23
Quote Anchor link
Ivo P op 20/06/2014 15:22:09:
Je probleem ligt volgens mij in de omweg naar het aantal seconden sinds 1970 (strtotime).


Precies want strtotime maakt een lang getal, de Unix timestamp, welke seconden voorstellen vanaf 1-1-1970. Met andere woorden 1-1-1970 00:00:00 heeft het getal 0 en is de laagste waarde. Deze functie is voor jou dus niet geschikt
Gewijzigd op 20/06/2014 18:18:51 door Frank Nietbelangrijk
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/06/2014 18:32:42
Quote Anchor link
Het kan ook een negatief getal zijn, maar er zijn inderdaad beperkingen aan de range die in een EPOC kunnen worden opgeslagen. Dat ligt ergens tussen een datum in 1902 en een datum in 2037.

Het DateTime object heeft daar geen last van.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.