date fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

28/04/2018 09:46:04
Quote Anchor link
hoi,

Waarom krijg ik 1 uur (+56 sec) terug
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<br>Duur: ' . date('H:i:s', 56);

output :Duur: 01:00:56

56 is nog geen minuut!

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 19:35:12
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

28/04/2018 10:07:30
Quote Anchor link
Die 2e parameter is geen tijdsduur, maar de tijd tov 1 januari 1970 UTC (in seconden). Als je date('Y-m-d H:i:s',56) doet zul je dat zien. Het feit dat je d'r een uur bij krijgt komt omdat jouw server qua tijdzone een uur voor loopt op UTC (voorheen GMT = Engeland), en date() daarvoor dus corrigeert.
 
Jan R

Jan R

28/04/2018 11:16:07
Quote Anchor link
Toch raar.
ik dacht dat we 2 uur verschil hadden en ik heb
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
date_default_timezone_set('Europe/Brussels');
toegevoegd aan mijn script.

Dan zou dat toch 0 uur moeten zijn?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/04/2018 11:47:37
Quote Anchor link
Nope. Specifiek omdat je aangeeft wat de tijdzone is wordt de tijd opgeschoven. Als je de zone instelt op UTC is het verschil 0.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

28/04/2018 13:18:35
Quote Anchor link
Netter is het om dan met een DateInterval te werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$then = clone ($now = new \DateTime());
$then->add(new \DateInterval('PT56M'));
print($then->diff($now)->format('%H:%I:%S'));
Gaat ook goed als het interval meer dan 24 uur beslaat (moet je wel %d in je format opgeven).

Let op: dit (en de date() oplossing ook) gaat mis als je uiteindelijk over een maand heen gaat. De ene maand is namelijk de andere niet ... Als je echt alleen maar uren, minuten, en seconden wilt kun je het ook eenvoudig zelf uitrekenen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/04/2018 16:27:25
Quote Anchor link
Wat @Rob zegt en zie de PHP manual:
Quote:
date — Format a local time/date

Oftewel, date() is een functie voor het formatteren van een datum/tijd in een specifieke tijdszone. Hierbij wordt UTC altijd als uitgangspunt genomen. Als default, wanneer je date() zonder argumenten aanroept, krijg je ook de UNIX-timestamp terug, net zoals time(). Maar hier bovenop wordt dus automagisch de tijdszone verwerkt.

Een formatteringsfunctie is niet echt ideaal om mee te rekenen. Als je echt met datums en/of tijden wilt rekenen kun je beter mktime() gebruiken of de hierboven genoemde Date klasses.

Ook kan het helpen om te doorgronden hoe deze functies omgaan met tijdszones.

Daarnaast is het een goede gewoonte om altijd UTC als basis te gebruiken wanneer je datums en tijden opslaat in een database, vooral als je met kolomtypes werkt die je niet vertellen uit welke tijdszone je opereert.
Gewijzigd op 28/04/2018 16:28:22 door Thomas van den Heuvel
 
Jan R

Jan R

30/04/2018 11:16:24
Quote Anchor link
Bedankt.
In mijn functiefile zet ik altijd tijdzone voor België omdat alles vandaar gebeurd. voor dit ene script heb ik dus nu een overschrijving naar UTC. Het is toch maar enkel om 1 tijdsduur aan te geven, (hoe lang loopt mijn script). Momenteel zelfs maar ongeveer 1 minuut. Dus geen probleem meer.

Jan
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/04/2018 13:39:34
Quote Anchor link
Toch nog even voor de beeldvorming, aan de (UNIX-)timestamps zelf verandert niets, deze zijn altijd in UTC.

Als je een andere tijdszone instelt wordt het verschil in tijd tussen UTC en de ingestelde tijdszone automatisch berekend. Maar nogmaals: de timestamp zelf verandert niet, zoals het volgende stukje code demonstreert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$now
= time(); // of date(), bijvoorbeeld: 1525088215
$format = 'Y-m-d H:i:s';

echo $now.'<br />'; // 1525088215

date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
?>
<h2>Amsterdam</h2><?php
echo date($format, $now).'<br />'; // 2018-04-30 13:36:55
echo $now.'<br />'; // 1525088215, onveranderd!

date_default_timezone_set('America/New_York');
?>
<h2>New York</h2><?php
echo date($format, $now).'<br />'; // 2018-04-30 07:36:55
echo $now.'<br />'; // 1525088215, onveranderd!
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.