date(); geeft vreemd resultaat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een bedrijf in de omgeving van Utrecht! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als C#.NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving van Utrecht. Je zult gaan samenwerken met collega's die over de hele wereld verspreid zitten. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en werkt met de nieuwste technieken. Als C#.NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je blijft op de hoogte van

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »
Patrick G

patrick G

03/02/2014 21:47:30
Quote Anchor link
echo date("H", 85620).' uur';

geeft als output : 00 uur

maar dat zou volgens mij 23 uur moeten zijn.
Hoe kan dat en kan ik daar wat aan doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 07:29:37
 
- SanThe -

- SanThe -

03/02/2014 21:51:00
Quote Anchor link
Zie php.net

string date ( string $format [, int $timestamp = time() ] )

Dus er wordt een timestamp verwacht en niet een simpel getal.
 
Patrick G

patrick G

03/02/2014 21:53:19
Quote Anchor link
Shit,

ik had dit ergens vandaan om de tijd tussen 2 timestamps te bepalen, maar hij geeft dus altijd een uur te veel.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/02/2014 21:56:44
Quote Anchor link
Timezone probleem??
 
Patrick G

patrick G

03/02/2014 21:56:46
Quote Anchor link
Hoe dit op te lossen dan ?

$comparedate = time();
$dbDate = strtotime($datetimeuitdatabase]);
$diff = 86400 - ($comparedate-$dbDate);
if ($dbDate + 86400 > $comparedate ){
echo '</td><td>nog '.date('H', $diff).':H '.date('i', $diff).$diff.':m</td></tr>';
}
else{
// doe iets anders
}
Gewijzigd op 03/02/2014 21:57:17 door patrick G
 
- SanThe -

- SanThe -

03/02/2014 21:57:54
Quote Anchor link
Kan je dit niet gewoon in de query doen?
 
Patrick G

patrick G

03/02/2014 21:59:33
Quote Anchor link
Nee, dit staat in een while met meerdere resultaten.
bij resultaat korter dan een dag geleden moet hij tijd aangeven (nog te gaan) en anders moet hij een button laten zien.
De if gaat trouwens wel op tijd.!
Gewijzigd op 03/02/2014 21:59:59 door patrick G
 
- SanThe -

- SanThe -

03/02/2014 22:00:36
Quote Anchor link
Dat kan de query uitrekenen.
 
Patrick G

patrick G

03/02/2014 22:04:02
Quote Anchor link
Dan moet ik de output van het verschil dus uit de query laten komen met AS 'diff' ?
Heel andere benadering...
 
- SanThe -

- SanThe -

03/02/2014 22:05:12
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld.
 
Patrick G

patrick G

03/02/2014 22:09:08
Quote Anchor link
Ik heb een snellere gevonden ,ik tel 82800 erbij op.
Lelijk, maar het werkt.

$comparedate = time();
$dbDate = strtotime($datetimeuitdatabase]);
$diff = 82800 - ($comparedate-$dbDate);
if ($dbDate + 86400 > $comparedate ){
echo '</td><td>nog '.date('H', $diff).':H '.date('i', $diff).':m</td></tr>';
}
else{
// doe iets anders
}

Toevoeging op 03/02/2014 22:12:49:

Het is dus ook geen timezone probleem !
Voor diegene die hier ooit nog eens naar op zoek gaat.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/02/2014 22:55:47
Quote Anchor link
Heel lelijk.

Ik weet natuurlijk niet precies wat je probeert te bereiken, maar het lijkt er een beetje op dat je een hoop gegevens uit de database haalt en dan in PHP gaat filteren wat je nodig hebt.
Dat is niet de manier, SQL is uitermate geschikt om gegevens te filteren.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/02/2014 23:22:54
Quote Anchor link
Ik weet bijna zeker (ik ga uit van PHP 5.1 of hoger) dat je eerste creatie zal werken als je date_default_timezone_set('UTC'); bovenaan het script zet (of de date.timezone op UTC zet in php.ini).
Wat dus betekend dat het WEL een tijdzone probleem is =]

Het fijnste is om je database, PHP en zelfs de hardware clock van je server UTC te laten gebruiken en pas op het laatste moment (dat is bijna altijd wanneer je data gaat echoën) via de DateTime classe naar de gewenste timezone om te zetten.

Nu ben je met 82800 (23 * 60 * 60) en 85600 (24 * 60 * 60) aan het klooien wat goed gaat zolang PHP op een +1 timezone zoals Europe/Amsterdam ingesteld staat. In de winter tenminste...

UTC is de Coordinated Universal Time ("UTC" is een compromie tussen de engelse afkorting CUT en de franse afkorting TUC), en dus de perfecte tijdzone om te gebruiken bij het opslaan. Databases slaan het achter de schermen toch al op in UTC, maar als je een andere tijdzone insteld zal het telkens van en naar UTC converteren bij het ophalen en opslaan. Dus doe alles gewoon lekker in UTC tot je een andere tijdzone nodig hebt.

Edit: even iets toegevoegd na de onderstaande reactie.
Gewijzigd op 04/02/2014 11:52:59 door Dos Moonen
 
Ivo P

Ivo P

04/02/2014 11:05:03
Quote Anchor link
ik vraag me ook af, of alles blijft werken zodra we weer overgaan op zomertijd.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

04/02/2014 11:52:07
Quote Anchor link
Goed punt, ook daar is UTC er fijn omdat het niet aan Daylight Saving Time doet.
 
Patrick G

patrick G

04/02/2014 18:36:09
Quote Anchor link
@Dos Moonen, het script begint met :
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
Ik kan me niet voorstellen dat het anders wordt als ik er UTC in zet in plaats van Europe/Amsterdam.

@Ger van Steenderen, het is een spel met kopen en verkopen.
Ik haal dus inderdaad alle producten van de gebruiker uit de database en laat ze zien.
Vervolgens bepaal ik met het verschil tussen de datetime uit de database en de servertijd of de producten weer verkocht mogen worden aan de bank.
Met strtotime kijk ik of de producten al 86400 seconden (24 uur) in het bezit zijn, dat is de lus:
$comparedate = time();
$dbDate = strtotime($datetimeuitdatabase]);

if ($dbDate + 86400 > $comparedate ){
// laat overgebleven tijd zien
}
else
{
//show button verkopen
}
Ik denk niet dat het uitmaakt of ik dat in de query doe want dan moet ik het resultaat van het tijdsverschil extra meegeven in de output.
De extra regel om de tijd te laten zien
$diff = 86400 - ($comparedate-$dbDate);
$diff is het aantal seconden dat nog te gaan is.

Aangezien timetostr() niet bestaat als omgekeerde van strtotime() ben ik gaan zoeken.
Op http://board.phpbuilder.com/showthread.php?10329970-time-to-str-possible werd deze oplossing gegeven.

echo date("Y-m-d H:i:s",$diff);

Maar daar zit dus een uur verschil tussen.
@Ivo P.
Ik denk niet dat het met daylight savings te maken heeft, want we zitten nu in wintertijd en dat is de echte tijd.
Gewijzigd op 04/02/2014 18:36:50 door patrick G
 
Ivo P

Ivo P

04/02/2014 18:49:26
Quote Anchor link
ik bedoel dan ook "werkt je patch van tel er een uur bij" nog steeds in de zomertijd, of moet het dan + 2 uur of +0 zijn.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

04/02/2014 19:20:44
Quote Anchor link
Toen ik zei "bijna zeker" bedoelde ik ook echt "bijna zeker". Tenzij je PHP 5.0.5 of lager draait, want dan bestaat de functie niet, en zal het dus niet werken.
Het bewijs: http://3v4l.org/jSOqX

Het heeft dan weer niets met zomertijd te maken omdat unix timestamps 0 tot 86400 allemaal op 1 januari 1970 (UTC) vallen. Dat komt omdat een unix timestamp het aantal seconden sinds 1 januari 1970 UTC is. De date() functie verwacht een unix timestamp.
Wanneer wij aan wintertijd doen komt Europe/Amsterdam overeen met CET (Central European Time). CET loopt 60 minuten voor op UTC, 23:00 UTC is dus 00:00 CET.
Wanneer wij aan zomertijd doen komt Europe/Amsterdam overeen met CEST (Central European Summer Time). CEST loopt 120 minuten voor op UTC, 23:00 UTC is dus 01:00 CEST.
1 januari is voor zover ik weet voor geen enkele tijdzone de dag om over te gaan op zomertijd, dus zal je geen problemen tegenkomen wat betreft DST.

Als data in een datetime veld staat opgeslagen kun met een MySQL database via de (UNIX_TIMESTAMP(veldnaam) - CURRENT_TIMESTAMP()) AS seconds_left prima achterhalen hoeveel seconden er nog gewacht moet worden.

PS. ik realiseer me net dat ik de eerste was die het over tijdzones had ipv zomer/winter tijd. Dus mij "WEL" was niet helemaal gepast...
Gewijzigd op 04/02/2014 20:18:00 door Dos Moonen
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/02/2014 19:33:22
Quote Anchor link
>> Als data in een datetime veld staat opgeslagen kun met een MySQL database via de (UNIX_TIMESTAMP(veldnaam) - CURRENT_TIMESTAMP()) AS seconds_left prima achterhalen hoeveel seconden er nog gewacht moet worden.

Dat kan zelfs nog simpeler:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT
    IF(TIMESTAMPDIFF(HOUR, datetimecolumn, NOW()) >= 24, -1,
        TIMESTAMPDIFF(SECOND, datetimecolumn, NOW()) AS diff
Gewijzigd op 04/02/2014 19:37:30 door Ger van Steenderen
 
Patrick G

patrick G

04/02/2014 19:45:21
Quote Anchor link
Ik draai zelf WAMP met PHP 5.4.1 , mijn provider 5.3.3
UTC ipv Europe/amsterdam heb ik getest en levert hetzelfde probleem op.

Met seconds als output los ik het probleem niet op.
Het gaat juist om de functie date ()

Ik kan natuurlijk ook gewoon de seconds strippen tot uren en minuten, met een eigen functie maar dat is wel heel omslachtig.

Toevoeging op 04/02/2014 19:51:26:

edit op hierboven, het php file werd geinclude , in het bovenliggende document stond nog Europe/amsterdam .het lijkt nu toch te werken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/02/2014 20:01:35
Quote Anchor link
Timestampdiff in mysql rond naar beneden af.
Met bovenstaande query zou je vanuit het resultaat heel makkelijk kunnen bepalen of je een koop knop toont of het tijdsverschil laat zien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($row['diff'] == -1) {
    //show button buy
}
else {
    echo date('H:i:s', $row['diff'])
}

?>
Gewijzigd op 04/02/2014 20:03:29 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.