DateTime klasse methodes - documentatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

26/11/2008 02:05:00
Quote Anchor link
Ik vind het vreemd dat het zo moeilijk is goeie documentatie te vinden over de php DateTime klasse.
Gewoon al een lijst met de methodes zou bv. al interessant zijn.

Hier is al een goeie basis:
http://ditio.net/2008/06/03/php-datetime-and-datetimezone-tutorial/

Het is toch vreemd dat je nog zo'n functie als dateDiff zelf zou moeten maken.
Kan die klasse echt niet simpele dingen doen zoals berekenen hoeveel dagen liggen tussen '2008-01-05' en '2008-05-20' (zonder weer naar die Unix time te moeten grijpen), zoals MySQL dat wel kan?

Indien jullie meer en betere documentatie hebben, graag een reactie.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:30:11
 
Ki ma

ki ma

26/11/2008 02:17:00
Quote Anchor link
Quote:
berekenen hoeveel dagen liggen tussen


mktime() ;
Is meer een uitkomst denk ik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
  // end date is 2008 Oct. 11 00:00:00
  $_endDate = mktime(0,0,0,11,10,2008);
  // begin date is 2007 May 31 13:26:26
  $_beginDate = mktime(13,26,26,05,31,2007);

  $timestamp_diff= $_endDate-$_beginDate +1 ;
  // how many days between those two date
  $days_diff = $timestamp_diff/86400;

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ki ma
 
Ki ma

ki ma

26/11/2008 02:21:00
Quote Anchor link
oops
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ki ma
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

26/11/2008 02:30:00
Quote Anchor link
Ja, daar gaat het net om he.

Het moet toch kunnen om iets te maken zonder langs die Unix seconden te gaan.

Een dag is niet 86400 seconden. Een dag is een dag. Je zit met wintertijd/zomertijd problemen (om maar te zwijgen van schrikkelseconden).

De klasse weet welke datums juist zijn. De klasse zal nooit aanvaarden dat je met '2008-11-32' afkomt.

Er moet toch een methode kunnen zijn die gewoon de valid dagen telt of zo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.