DateTime object in PHP5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart C

Bart C

28/09/2013 11:06:43
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar de methode om bij de DateTime-klasse de dagen en maanden in het Nederlands weer te geven.

Iemand die weet waar ik de oplossing kan vinden of zelf gevonden heeft?

grtz
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:24:41
 
Erwin H

Erwin H

28/09/2013 11:10:40
 
Bart C

Bart C

28/09/2013 11:20:37
Quote Anchor link


Dag Erwin,

dit gebruikte ik voorheen bij strftime maar dit blijkt bij het object DateTime niet te werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
setlocale(LC_ALL, 'nl_NL');
$date = new DateTime($event->startdate);
echo $date->format('D d M Y');


Dit geeft nog steeds Tue 08 Oct 2013
Gewijzigd op 28/09/2013 11:21:28 door Bart C
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

28/09/2013 11:24:16
Quote Anchor link
Het is mogelijk via de intl extension, maar deze is niet op elke host geïnstalleerd. Het is ook een ander formaat voor de datums, dus je zult het formaat moeten omzetten. De methode die je waarschijnlijk moet gebruiken is IntlDateFormatter::formatObject.
 
Bart C

Bart C

28/09/2013 11:31:11
Quote Anchor link
Koen Vlaswinkel op 28/09/2013 11:24:16:
maar deze is niet op elke host geïnstalleerd.


Bedankt maar je hebt gelijk...ik werk hier op mijn NAS en deze klasse is hier niet aanwezig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.