Datum + 7 dagen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Aoi

Aoi

22/05/2007 09:54:00
Quote Anchor link
ey ik wil ga met PHP de datum van nu in mijn database en de datum van over een week.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$date_now
= date("j-m-Y");
$date_plus = strstrotime("+6 j");
$date_next = date("j-m-Y", $date_plus);
?>


Maar dit werkt niet, kan iemand mij vertellen welke functie ik hiervoor moet gebruiken
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 19:17:20
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/05/2007 09:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$time_now
= time() ;
$seven_days = 3600*24*7 ;
$time_then = $time_now+$seven_days ;
$display = date("d-m-Y",$time_then) ;
print $display ;
?>


Volgens mij moet dit werken
 
Aoi

Aoi

22/05/2007 10:04:00
Quote Anchor link
Ey bedankt dat werkt inderdaad :)
Zou je me willen uitleggen hoe dat zit?
Ik snap namelijk niet waarom je hebt neergezet 3600*24*7
Heeft dit met minuten en uren te maken?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/05/2007 10:06:00
Quote Anchor link
Jep

60 seconden
60 minuten
24 uur
7 dagen

60*60 is 3600

Verder is het gewoon een rekensommetje om het aantal seconden in 7 dagen te bereken.

time geeft je de tijd van nu in seconden. vervolgens tel je er 3600*24*7 (7 dagen in seconden) bij op en je converteerd het naar een leesbare datum :)
 
Thijs X

Thijs X

22/05/2007 10:08:00
Quote Anchor link
Of nog korter en makkelijker imo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$datum
= strtotime ("+7 day", time ());

echo strftime ("%d-%m-%Y", $datum);
?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/05/2007 10:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function add_days($num_days)
{

    $time_now = time() ;
    $seven_days = 3600*24*$num_days ;
    $time_then = $time_now+$seven_days ;
    $display = date("d-m-Y",$time_then) ;
    return $display ;
}


print add_days(7) ;

?>


Heb er even een functie van gemaakt zodat je er een willekeurig aantal dagen bij op kunt tellen.
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

22/05/2007 10:10:00
Quote Anchor link
Zou het dan ook nog werken als je aan het einde van een maand bent? Dat pakt hij tog 32, 33, 34 enz.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

22/05/2007 10:12:00
Quote Anchor link
Ja, in mijn oplossing wel.

Werkt volgens mij zelfs in 1 keer foutloos door met schrikkeljaren.

Met de oplossing van thijs ben ik niet bekend dus daarop kan ik helaas geen antwoord geven
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Thijs X

Thijs X

22/05/2007 10:17:00
Quote Anchor link
Arjan Schuurman schreef op 22.05.2007 10:10:
Zou het dan ook nog werken als je aan het einde van een maand bent? Dat pakt hij tog 32, 33, 34 enz.


Het stukje code dat ik hierboven heb gepost moet gewoon werken.

Edit:
Hier staat nog een mooi artikel over het rekenen met tijd in PHP.[/url]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thijs X
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.