datum berekenen en dan een totaal berekenen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Allan de Bruin

Allan de Bruin

05/10/2011 21:57:22
Quote Anchor link
Hoi allemaal,
Ik ben een beetje aan het stoeien maar ik kom er niet uit.

Wat ik graag wil:
Ik heb een datum van toevoegen: 29-05-2011
Dan wil berekenen wat het verschil is in dagen tot nu: vandaag = 05-10-2011
Dus 29-05-2011 tot 05-10-2011 = het aantal dagen

Ik heb bedrag 1: 150 euro
Dan heb ik bedrag 2: 250 euro

Ik heb tot nu toe het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
//toegevoegd op
 $added = "29-05-2011";
 $toegevoegd = date('d-m-Y', strtotime("$added"));
//vandaag
 $nu = date('d-m-Y');
 $vandaag = date('d-m-Y', strtotime("$nu"));

$over = $vandaag - $toegevoegd


Wat ik graag wil is het verschil berekenen over deze maanden en dan het overige bedrag terug krijgen op het scherm. heeft iemand een idee?
Gewijzigd op 05/10/2011 21:57:48 door Allan de Bruin
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:24:42
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

06/10/2011 08:23:40
Quote Anchor link
Vanaf versie PHP versie 5.3 kun je date_diff gebruiken.
Kun je dat niet dan is de manier waarop jij het doet omslachtig., korter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$added
= "2011-05-29";
$day_diff = (time() - strtotime($added)) / 86400;
//timestamps zijn in seconcen en 1 dag = 86400 sec.
echo $day_diff;
?>
Gewijzigd op 06/10/2011 08:24:32 door Ger van Steenderen
 
Allan de Bruin

Allan de Bruin

08/10/2011 22:05:30
Quote Anchor link
thanks! ik ga dit proberen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.