Datum checken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »
Sjoerd de Groot

Sjoerd de Groot

21/10/2010 11:44:40
Quote Anchor link
Beste Forumleden,

Laat ik maar meteen to the point komen : ik heb een aanmaakformulier( voor het toevoegen van een evenement). Daarin moet je een begindatum en een einddatum invoeren. Wat ik graag wil is dat geen ongeldige datum kunt invoeren( bijvoorbeeld 10 januari ofzo), maar alleen in dit formaat : DD-MM-YYYY(21-10-2010)
Op internet heb ik al checkdate gevonden, maar ik weet niet of dit het juiste is, en hoe ik dit precies moet toepassen.

Dit is mijn gehele code voor het aanmaken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$verenigingen
= mysql_query("SELECT verenigingid,naam from vereniging") or die(mysql_error());
$categorieen= mysql_query("SELECT categorieid,naam from categorie") or die(mysql_error());
$result = mysql_query("SELECT * FROM evenement") or die(mysql_error());
$naam= $_POST["naam"];
$omschrijving= $_POST["omschrijving"];
$einddatum= $_POST["einddatum"];
$einddatum_f = date('Y-m-d',strtotime($einddatum));
$begindatum= $_POST["begindatum"];
$begindatum_f = date('Y-m-d',strtotime($begindatum));
$datum = date("d-m-Y");
$datumvandaag= date('Y-m-d',strtotime($datum));


?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
<?php
if (isset($_POST['Toevoegen'])) {
if(empty ($naam)|| empty ($omschrijving) ||empty ($begindatum))
{
echo'Vul aub alle velden in, anders wordt het evenement niet toegevoegd!<br /> <a href="index.php?p=evenement_maak">Klik hier om terug te gaan naar het formulier</a>';
}

elseif(empty($einddatum)){ $einddatum_f = '0000-00-00';
}

elseif( $datumvandaag>$begindatum_f )
{
echo ' Je hebt de begindatum/einddatum niet correct ingevuld! <br /><a href="index.php?p=evenement_maak">Klik hier om terug te gaan naar het formulier</a>';
}

else{
$toevoegenevenement = "INSERT INTO evenement (naam, omschrijving, begindatum, einddatum, isAanmeldingVerplicht,organiserendeVerenigingid, categorieid)";
$toevoegenevenement .= "VALUES('";
$toevoegenevenement .= $naam."','";
$toevoegenevenement .= $omschrijving."','";
$toevoegenevenement .= $begindatum_f."','";
$toevoegenevenement .= $einddatum_f."','";
$toevoegenevenement .= $_POST["aanmelding"]."','";
$toevoegenevenement .= $_POST["organisator"]."','";
$toevoegenevenement .= $_POST["categorie"]."');";
mysql_query($toevoegenevenement) or die(mysql_error());
echo 'Evenement is toegevoegd, <a href="index.php?p=evenement_lijst">klik hier om terug te gaan</a>.';
}}


else{
   echo'



<form METHOD="POST">
            <table>

                <tr>
                 <td >Naam</td>
                 <td><input type="text" name="naam"></td>
                </tr>

                <tr>
                 <td>Begindatum(d-m-j)</td>
                 <td><input type="text" name="begindatum" size="6"></td>
                </tr>

                <tr>
                 <td>*Einddatum(d-m-j)</td>
                 <td><input type="text" name="einddatum" size="6"></td>
                </tr>

                <tr>
                <td>Categorie</td>
                <td> '
;
                                echo '<select name="categorie" id="categorie">';
                                while ($row = mysql_fetch_assoc($categorieen)) {
                                echo '<option value="'.$row[categorieid].'">'.$row[naam].'</option>';                                  }
                                echo '</select> '; echo'
                                </td>
                </tr>

                <tr>
                <td>Organisator</td>
                <td> '
;
                                echo '<select name="organisator" id="organisator">';
                                while ($row = mysql_fetch_assoc($verenigingen)) {
                                echo '<option value="'.$row[verenigingid].'">'.$row[naam].'</option>';}
                                echo '</select>
                                </td>
                </tr>

                <tr>
                <td>Aanmelding verplicht?</td>
                <td><input type="checkbox" name="aanmelding" value="1"></td>
                </tr>

                <tr>
                <td>Omschrijving</td>
                <td><textarea rows="5" cols="20" name="omschrijving"></textarea></td>
                </tr>

                <tr>
                                <td> * = optioneel </td>
                <td><input type="submit" name="Toevoegen" value="Toevoegen"></td>
                <td>&nbsp;</td>
                </tr>




            </table>

</form>

'
; }?>





Alvast zeer bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:42:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2010 11:46:34
Quote Anchor link
Heb je al gekeken op www.php.net/check_date ?
 
Sjoerd de Groot

Sjoerd de Groot

21/10/2010 11:49:35
Quote Anchor link
Jazeker, ik zat te denken aan checkdate(date( 'd'),date('m') , date( 'Y'))

Maar dat werkt niet, helaas.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2010 11:58:59
Quote Anchor link
Omdat je niet lees. Ze verwachten de input als

maand, dag, jaar. En ik ken geen 31e maand.
 
Sjoerd de Groot

Sjoerd de Groot

21/10/2010 12:02:55
Quote Anchor link
okeej, dat begrijp ik nu. Maar hoe krijg je dat in Nederlandse datum dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2010 12:21:22
Quote Anchor link
explode() gebruiken...
 
Sjoerd de Groot

Sjoerd de Groot

21/10/2010 12:37:04
Quote Anchor link
Dus zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$date
= "$begindatum";
$var =  explode("-", $date);
if (checkdate($var[0], $var[1], $var[2])) {echo "datum is correct"};
else echo "Verkeerde datum";

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2010 12:38:20
Quote Anchor link
Probeer..

Enne, variabelen buiten quotes op lijn 2.
 
Sjoerd de Groot

Sjoerd de Groot

21/10/2010 12:54:40
Quote Anchor link
Dit is mijn code nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$begindatum
= $_POST["begindatum"];
$var =  explode("-", $begindatum);
elseif (!checkdate($var[0], $var[1], $var[2])) {echo "Begindatum is niet correct, doe het op deze manier: DD-MM-YYYY" ;}
?>


Hij heeft dan de foutmelding:
checkdate() expects parameter 1 to be long, string given in

Enig idee?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2010 12:58:13
Quote Anchor link
kijk eens met print_r($var) wat er in de array staat ;-)
 
Sjoerd de Groot

Sjoerd de Groot

21/10/2010 13:00:34
Quote Anchor link
Array ( [0] => 22 [1] => 10 [2] => 2010 )

als ik 22-10-2010 invoer, lijkt me goed :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2010 13:05:16
Quote Anchor link
En je weet dat checkdate een andere notatie verwacht ;)?
 
Sjoerd de Groot

Sjoerd de Groot

21/10/2010 13:09:50
Quote Anchor link
oja, haha. Dus dan wordt het $var[1], $var[0], $var[2] ( maand,dag, jaar)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2010 13:11:59
Quote Anchor link
try :-)
 
Sjoerd de Groot

Sjoerd de Groot

21/10/2010 13:14:38
Quote Anchor link
NU geeft hij de foutmelding:

Warning: checkdate() expects parameter 2 to be long, string given in ( regel 25)

Net was het nog parameter 1:P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2010 13:18:12
Quote Anchor link
Check wederom je array :-)
 
Sjoerd de Groot

Sjoerd de Groot

21/10/2010 13:20:46
Quote Anchor link
Array ( [0] => 22 [1] => 10 [2] => 2010 bij 22-10-2010

Als je iets verkeerds intypt krijg je een warning en de gewenste ( door mij gemaakte) foutmelding. En ik wil graag alleen de foutmelding;) )
Gewijzigd op 21/10/2010 13:24:01 door Sjoerd de Groot
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

21/10/2010 14:31:11
Quote Anchor link
de ini set displays uitzetten die je boven aan je script hebt staan , waarschijnlijk
 
- SanThe -

- SanThe -

21/10/2010 14:37:17
Quote Anchor link
Zie ook strval().
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.