datum dropdown met andere weken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hugo L

Hugo L

15/01/2009 12:33:00
Quote Anchor link
hoi hoi

ik ben een simpel uren registratie systeempje aan het maken voor mezelf zodat ik me uren kan bijhouden.

maar ik kom er niet helemaal aan uit.
nou heb ik het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
  $week
= mktime(0,0,0,date("m"),date("d"),date("Y"));
  date("d-m-y",$week );

  $Volgendeweek = mktime(0,0,0,date("m"),date("d")+7,date("Y"));
  date("d-m-y",$Volgendeweek );

  $Vorigeweek = mktime(0,0,0,date("m"),date("d")-7,date("Y"));
  date("d-m",$Vorigeweek );

  echo "<p>Datum:<br />";
  echo "<select id=\"datum\" name=\"datum\" style=\"width:125px\">\r\n";
  for ($i = $Vorigeweek; $i <= $Volgendeweek; $i +=86400) {
    echo "<option value=".$i."";
    if ($i == $week) {
      echo " selected='selected' value'tesdt'";
    }

      echo ">".date("d-m-y",$i)." ".date("D",$i)." ".date("W",$i)."</option>\r\n";
  }

  echo "</select>";

  echo "<p>Begin tijd:<br />";
  echo "<select id=\"urenbegin\" name=\"urenbegin\" style=\"width:125px\">\r\n";
  foreach($strBeginTijd as $BeginKey => $BeginValue) {
    echo "<option value=".$BeginKey."";
    if($BeginValue == "18:00" ){
      echo " selected=\"selected\"";
    }

   echo ">".$BeginValue."</option>\r\n";
  }

  echo "</select></p>\r\n";
?>


nou heb ik de volgende problemen:
date("D",$i) wordt in het engels weer gegeven.. hoe krijg ik die nl?

nou dacht aan een array zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
   $dagen
= array ( "Thu" => "do",
                     "Fri" => "vr",
                     "Sat" => "za",
                     "Su" => "zo",
                     "Mon" => "ma",
                     "Tue" => "di",
                     "Wed" => "wo");
?>


maar als ik een foreach ofzo boven de for loop zet en en na de for aflsuit krijg ik hele rare dingen.

anders is het probleem dat mijn weken van donderdag t/m woensdag lopen.. ook geprobeerd in een array te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    $dagen
= array ( "Thursday" => "donderdag",
                     "Friday" => "vrijdag",
                     "Saturday" => "zaterdag",
                     "Sunday" => "zondag",
                     "Monday" => "maandag",
                     "Tuesday" => "dinsdag",
                     "Wednesday" => "woensdag");
                  
  foreach ($dagen as $dagKey => $dagValue) {
    if($dagKey == "Thursday" || $dagKey == "Friday" || $dagKey == "Saturday" || $dagKey == "Sunday" ){
      echo $NieuweWeek = date('W')+1 ."<br />";
      //echo $dagValue."<br />";
    } else {
      echo $nuWeek = date('W')."<br />";
      echo $dagValue."<br />";
    }
  }

?>


zo werkt los best wel maar hoe krijg ik dit allemaal netjes in mijn dropdown?!

iemand een iedee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hugo L
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 03:55:21
 
Menno Ridder

Menno Ridder

15/01/2009 16:04:00
 
Hugo L

Hugo L

15/01/2009 16:08:00
Quote Anchor link
ja wat wil je daar mee zeggen?!

mag dat niet?!
hoe meer mensen er naar kijken hoe beter het is toch?
 
Menno Ridder

Menno Ridder

15/01/2009 16:11:00
Quote Anchor link
"ja wat wil je daar mee zeggen?!"

Relax. Ik geef je alleen maar aan dat ik geen zin heb om dubbel te reageren, dus mocht je hier eerder op kijken stuur ik je door naar phpfreakz. Met zo'n toon zijn er niet veel mensen die je willen helpen kerel.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

15/01/2009 16:19:00
Quote Anchor link
@Menno

je hoeft ook niet op beide plekken te reageren? Hij probeert zijn kansen te spreiden en dat is zijn goed recht.

Beiden kunnen jullie denk ik wel iets normaler op elkaar reageren, lijkt me wel zo prettig. Dus let daar even op, dit kan echt niet zoals jullie op elkaar reageren.
 
Menno Ridder

Menno Ridder

15/01/2009 16:23:00
Quote Anchor link
Ik denk niet dat ik heel erg vreemd reageerde. Ik wees hem alleen maar op de reactie op phpfreakz.nl. Als dat fout is van mijn kant, dan mijn excuus daarvoor. Denk alleen niet dat da zo is:P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.