Datum en tijd bij MAX(Temp)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Westdijk

Jan Westdijk

22/05/2018 20:04:42
Quote Anchor link
Ik ben een beginner met SQL en databases, inmiddels is het mij gelukt om de database iedere 5 minuten te vullen met data.

Ik heb een tabel weerdata met een kolom Temp en Datumentijd enz....
De kolom Datumentijd is van het type: DATETIME

Ik gebruik nu het volgende om de MAX(Temp) uit de tabel te halen:
SELECT MAX(Temp) FROM weerdata

Dit werkt keurig, de max. temp wordt getoond.

Maar hoe krijg ik de bijbehorende Datumentijd erbij, ze staan allebei op dezelfde regel in de tabel?
Ik heb dit geprobeerd: SELECT MAX(Temp), Datumentijd FROM weerdata
Maar dan wordt de eerste datum uit de tabel erbij getoond.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:20:57
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

22/05/2018 20:36:34
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
select Temp,Datumentijd
from weerdata
order by Temp desc
limit 1
 
Jan Westdijk

Jan Westdijk

22/05/2018 21:12:58
Quote Anchor link
Bedankt, het werkt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.