datum en tijden selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerhard timmerman

gerhard timmerman

17/04/2012 09:47:43
Quote Anchor link
ik ben een form aan het maken waar ze lostijd losdatum laaddatum en laadtijd in moeten zetten. Maar ik zoek op google na html form datum en tijd. maar kan niet zo gouw wat vinden. wat voor script kan ik hier het best gebruiken en hoe bouw ik deze op zodat ik hem later weer aan een value kan koppelen door deze manier voorbeeld: $laadtijd = $_POST['laadtijd'];. omdat ik het daarna wil opslaan in database
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:00:33
 
B a s
Beheerder

B a s

17/04/2012 09:55:40
Quote Anchor link
Je hebt verstand van HTML? Dan kun je een formulier maken met <select> items. De eerste noem je bijv. dd (dag) waarbij selectie 1 t/m 31 mogelijk is. De tweede noem je mm (maand) waarbij selectie 1 t/m 12 mogelijk is en de derde noem je yyyy (jaar) waarbij de selectie date('Y')-1 t/m date('Y')+1 mogelijk is bijvoorbeeld.

Die koppel je aan elkaar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$datum
= $_POST['yyyy'] . '-' . $_POST['mm'] . '-' . $_POST['dd'];
?>


Om hem vervolgens te kunnen wegschrijven in je database. Zorg er daarbij voor om je kolom in je database tabel wel de juiste eigenschap te geven. Dit moet DATE zijn.
 
Erwin H

Erwin H

17/04/2012 10:00:41
Quote Anchor link
Ha, data invoeren en dan hopen dat de gebruiker het leesbaar doet :-)

De simpelste optie is zonder meer die Bas aangeeft. Een iets elegantere manier is met iets als een datepicker te gaan werken. Heb je wel Javascript bij nodig en in veel gevallen JQuery (niet perse, maar maakt het makkelijker). Zoek eens op 'datepicker' en je komt er vast tientallen tegen.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/04/2012 11:14:54
Quote Anchor link
Een voorbeeld van datepicker:

Dit is met jQuery en jQuery-ui plugin
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<html>
  <head>
    <title>Datepicker demonstratie</title>
    <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.1/jquery.min.js"></script>
    <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jqueryui/1.8.16/jquery-ui.min.js"></script>
    <link rel="stylesheet" href="http://code.jquery.com/ui/1.8.18/themes/base/jquery-ui.css" type="text/css" media="all" />
    <script>
      // @see http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/datum-en-tijden-selecteren/84121/
      $(function() {
        $( "#datepicker" ).datepicker({
          showOtherMonths: true,
          selectOtherMonths: true,
          firstDay: 1,                   // eerste dag: maandag
          dateFormat: 'yy-mm-dd'
        });
      });
    </script>
  </head>
  <body>
    <h2>Datepicker demonstratie</h2>
    Date:
    <input id="datepicker" type="text" />
  </body>
</html>


In deze code laat ik de css-file hosten door jquery.com zelf, en de de .js files door Google.
Je kan dit zo laten (op deze manier worden die files beter gecached), of ze zelf downloaden ...


Extra: indien je ook wil dat men de tijd kan invullen, is er nog een verdere plugin die de datepicker omvormt to datetimepicker; zie:
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/date-en-time-picker-in-wordpress/83000/#590409
Gewijzigd op 17/04/2012 11:58:55 door Kris Peeters
 
B a s
Beheerder

B a s

17/04/2012 11:23:25
Quote Anchor link
Datepicker is een beter idee uiteraard. Mijn inbreng is misschien inderdaad iets ouderwets. Zorg er wel voor dat je de datum nog wel controleert in je PHP code en niet uitgaat van wat de gebruiker invoert.
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

17/04/2012 11:55:58
Quote Anchor link
ik heb nu die van kris datum systeem er in gezet maar nu moet ik nog iets hebben voor de tijd dat het in los vakje de tijd geselecteerd kan worden weten jullie hier ook nog wat voor
Gewijzigd op 17/04/2012 13:44:52 door gerhard timmerman
 
Kris Peeters

Kris Peeters

18/04/2012 09:49:58
Quote Anchor link
Deze link gezien?
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/date-en-time-picker-in-wordpress/83000/#590409 (mijn post met code)

Dit zet datum en tijd in 1 input element, in het formaat waarmee het onmiddellijk in een datetime veld van de database kan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.